Internationellt nyhetssvep 2018-08-07

Morgonens nyhetssvep går i ilskans tecken med nyheter från Danmark, Kina, Saudiarabien och Spanien/Tyskland.

Den förmögne fransk-algeriska Rachid Nekkaz, som i mars gick ut och deklarerade att han kommer att betala alla kvinnors böter om Danmark inför ett burkaförbud, lovar nu att hålla sitt löfte, efter att en 29-årig kvinna i lördags fick mottaga den första boten för att hon bar niqab i Hørsholm Midtpunkt.
-”Självklart betalar jag alla böter som är utställda på danska gator efter den 1 augusti. Jag kommer att vara i Köpenhamn den 11 september för att betala alla böter och det kommer jag att fortsätta med varje månad eftersom jag alltid vill försvara frihetsrättigheter över hela världen. Friheten till att bära en niqab, såväl som friheten till att inte bära en hijab.”

46-åringen har betalat böter åt kvinnor i länder som Belgien, Schweiz, Holland, Frankrike och Tyskland. Böter vars belopp enligt honom själv uppgår till flera miljoner kronor.
-” Jag har betalat 1.538 böter – jag har ingen gräns för hur många böter jag kan betala. Det finns ingen gräns för frihet.”

Frihet? Är han på riktigt? Han betalar alltså för att kvinnoförtrycket skall kunna fortgå och så kallar han det för frihet?! Tillåt mig skratta! Om han tycker att det är frihet att som kvinna tvingas täcka sig så fort man lämnar hemmet så tycker jag att denna Rachid kan iklä sig burka eller niqab själv om dagarna!

Varken Rachid Nekkaz eller de muslimska invånarna som befolkar Europa och vägrar leva sekulariserat, förstår vikten av att anpassa sig genom att respektera sitt nya lands seder och bruk. Vi accepterar inte kvinnoförtryck i demokratiska länder byggda på frihet och jämlikhet mellan könen oavsett religion! Kan ni inte acceptera det så får ni flytta till länder i Mellanöstern eller Afrika, där kvinnoförtrycket är djupt rotat! Kom inte hit och domdera med era krav! *ARG*

https://politiken.dk/…/Fransk-algerisk-rigmand-Jeg-kommer-t…
——————————————-

I Kina är regeringen tydligen rädd för Nalle Puh. Tidigare har man blockerat Nalle Puh-sidor och censurerat bilder av den gula björnen, men nu går man ett steg längre och helt sonika förbjuder den nya Nalle Puh-filmen ”Christopher Robin” i Kina.

Allt startade när Kinas president Xi Jinping besökte USA år 2013 och en bild av Xi och president Barack Obama som promenerade tillsammans, genererade jämförelser mellan Xi och Nalle Puh när han är ute och går med Tiger.

Xi blev återigen jämförd med låtsasbjörnen år 2014 under ett möte med Japans premiärminister Shinzo Abe, som skulle föreställa den deprimerande och modfällda åsnan Ior (se bilder i artikeln.)

Detta spreds sedermera online och en komiker har också gjort sig roliga på Kinas presidents bekostnad, vilket alltså föranlett censuren och bannlysningen av Nalle Puh i Kina.

Den nya Nalle Puh-filmen är den andra Disney-filmen i år som förbjuds i Kina.

Kommentarer överflödiga – storyn talar för sig själv!

https://www.theguardian.com/…/china-bans-winnie-the-pooh-fi…
——————————————

Som jag skrev om i gårdagens nyhetssvep så har Kanada hamnat i rejält blåsväder i Saudiarabien, efter att man gett sitt stöd till de fängslade människorättsaktivisterna i landet (kvinnorättskämpar). Detta har föranlett Saudiarabien att anklaga Kanada för att lägga sig i landets interna angelägenheter.

Men istället för att bara kritisera uttalandet som ett normalt land brukar göra så har man gått till ytterligheternas ytterlighet genom att ta hem sin ambassadör från Kanada, utvisa Kanadas ambassadör från landet, aviserat att man stoppar all handel med Kanada, lagt om utvecklingsprogrammet för alla de tusentals saudiarabiska teknikstudenterna i Kanada så att de studerande istället måste läsa vidare i ett annat land samt stoppat flygbolaget Saudias flygningar till och från Toronto.

Den kanadensiska utrikesministern Chrystia Freeland, säger i sin första kommentar:
-”Kanada kommer alltid att kämpa för människors rättigheter i såväl Kanada som i världen och kvinnors rättigheter är människorättigheter!”

BRA KANADA! Stå på er mot dessa vidriga kvinnoförtryckare! Jag blir så arg och det är inte undra på att världen ser ut som den gör när vi har länder som agerar så oansvarigt och egoistiskt.

Alla ni som är från Saudiarabien får ursäkta, kanske har vi fått fel bild av ert land, men min bild är att ni förtrycker kvinnor, är emot yttrandefrihet och mördar oskyldiga barn i Jemen, samtidigt som ni köper övriga länders tystnad med feta handelsavtal. Rätta mig gärna om jag har fel!
———————————————

Slutligen släpper Die Welt nya bilder på hur afrikanska migranter väller in i Spanien, den nya rutten för alla migranter som vill ta sig till Europa.

Men de stannar inte där om någon trodde det, nej då – precis som de migranter som kommit via Italien och Grekland så vill majoriteten av migranterna vidare norrut, helst till Frankrike och Tyskland. Bara de senaste dagarna har man registrerat betydligt fler ankomster vid den tyska gränsen.

Siffrorna som nämns i artikeln angående antalet migranter som anlänt till Spanien och Tyskland de senaste månaderna är ingen rolig läsning och självklart inte heller statistiken för antal migranter som kommit till Europa de senaste åren.

Ju längre Europas ledare väntar med att agera – ju svårare blir det att hantera problemet eftersom migranterna fortsätter komma i en aldrig sinande ström. Saken blir så klart inte bättre av att det råder stor oenighet inom EU!

https://www.welt.de/…/Fluechtlingsroute-Weiterreise-gen-Nor…

nyheter

Annonser

2 reaktioner till “Internationellt nyhetssvep 2018-08-07

  1. Kina är inte rädd för Nalle Puh. Däremot har Kina lagar som förbjuder att personer hånas, förföljs, mobbas, förlöjligas, behandlas nedsättande eller förolämpas. Sådana lagar saknas i Sverige, i varje fall om man råkar kalla sig ”journalist”. I Sverige är det ju helt tillåtet att mobba en person till självmord, om man kallar sig ”journalist”, lex Benny Fredriksson. Alla andra dras inför rätta. I Kina gäller lagen lika för alla. Australien har liknade lagar. Kallas ”defamation” och domstolar kan, liksom i Kina, förbjuda att det praktiseras.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s