Moderaterna blottar en spricka i fasaden!

Eftersom jag är vän med några Moderatpolitiker och följer Tobias Billström så fullkomligen sprutar det in inlägg från Nya Moderaterna i mitt flöde, där Kristersson och Billström turas om att le åt mig i det ena inlägget efter det andra om hur de nu ska se till att verkligen ta tag i Sveriges problem och strama åt migrationspolitiken. Rätt så tröttsamt må jag säga och jag funderar på att börja följa några andra partiföreträdare bara för att få lite variation. 😄 Flödet från exempelvis SD och MED är blygsamt i jämförelse.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson deklarerar minst en gång om dagen (så även idag) att ett samarbete med Sverigedemokraterna är uteslutet, samtidigt står bland annat Hanif Bali, Christian Sonesson och Ann Heberlein för att nämna några, i andra ringhalvan och lobbar för en helt annan linje – bland annat krav på invandringsstopp till kommunen, fler kameror, löften om ökad trygghet på gatorna, men framför allt öppnar man för samarbete med Sverigedemokraterna. Något som alltså går helt emot partilinjen och den enda anledningen till att partistyrelsen låter dessa politiker hållas är för att det är val om några veckor och man vill locka så många väljare som möjligt till Moderaterna – i höst lär däremot partipiskan vina och då är det slut med alla små egna utspel samt dags att räta in sig i ledet.

För de invånare som bor i kommunerna där dessa frispråkiga, modiga och öppensinnade politiker huserar, är det givetvis jättebra – de kan antagligen se fram mot ett nytt år med förändringar till det bättre på lokal nivå.

För övriga medborgare är dessa utspel ett välkommet tillskott i den annars så låsta blockpolitiken som består av alla mot Sverigedemokraterna. Men jag tror däremot att det kommer att få motsatt effekt från vad partiet önskar och det blottar istället på allvar Moderaternas akilleshäl när väljarna ser hur några få personer med sunt förnuft höjer sina röster, medan partiledningen principfast kvarstår vid beslutet att inte samtala, inte samarbeta samt absolut inte sitta i samma regering som Sveriges troligen största parti Sverigedemokraterna.

Jag förstår personligen inte hur denna blottade spricka och oenighet ska kunna attrahera väljare som önskar ordning och reda i landet, politisk stabilitet samt ett ansvarsfullt styre med politiker som främst tänker på folket framför sitt eget bästa. Det är uppenbart att man inte får något av detta om man röstar på Moderaterna på riksnivå!

Annonser

5 reaktioner till “Moderaterna blottar en spricka i fasaden!

  1. Man påstår sig vilja överta ett antal av SDs förslag men i verkligheten, alltså den där du och jag lever, där har de aldrig på allvar varit en opposition till den sittande regeringen och låtit denna styra och ställa som de i stort sett velat och i synnerhet när det gäller invandringsproblematiken.
    Sådant prat klingar både tomt och falskt i mina öron och borde göra det i varje normal svensks öron.

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s