Internationellt nyhetssvep 2018-08-06

Morgonens nyhetssvep berör Sverigebilden sedd utifrån, Aftonbladet försöker finna hopp i valrörelsen, misstänkt mordbrand i syrisk-ortodox kyrka i Norrköping, muslimska extremister höll barn fångna i New Mexiko, Kanadas ambassadör utvisad från Saudiarabien och superbakterier resistenta mot handdesinfektionsmedel.

Den danska tidningen Politiken gjorde med sin artikel från igår om att Sverigedemokraterna förväntas vinna en jordskredsseger, ett avstamp i en serie om Sverige och invandringens konsekvenser. Idag fortsätter man sin resa genom Sverige för att höra människors åsikter om invandringen och Sverigedemokraterna. I dagens reportage besöker man Vimmerby med Katthult och Astrid Lindgrens värld.

Man pratar med några medlemmar från Sverigedemokraterna på bygden som inte vill ha några moskéer samt oroar sig över tryggheten. De nämner även den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Mariannelund för några år sedan. Men främst av allt vill de fokusera på lokala frågor och se till att utveckla landsbygden så att skolor inte stängs och att människor kan bo kvar.

Man intervjuar även den administrativa direktören för Astrid Lindgrens värld, som menar att man anställer många nysvenskar, eftersom företaget har svårt att rekrytera städhjälp och kökspersonal.

Slutligen talar man med besökare i parken – varav några är inbitna Socialdemokrater som har bott i över 50 år i Rosengård, Malmös största bostadsområde där i stort sett alla invånare är nysvenskar. De två paren är trötta på invandrarna, att de unga pojkarna slåss och skjuter på gatorna samt de är trötta på att politikerna inte gör något åt det.

De har tidigare röstat på Socialdemokraterna i alla år, men i förra valet röstade en av männen på Sverigedemokraterna och nu är även övriga benägna att göra detsamma.
-”När vi har semester stannar vi i Sverige, för i Malmö bor vi ju i princip i utlandet.”

Här får vi den sanna Sverigebilden som aldrig kommer fram i svensk media. Jag väntar med spänning på nästa reportage!

https://politiken.dk/…/Fremmedhadet-er-flyttet-ind-i-den-ru…
—————————————-

Alla mätningar tyder på samma sak och även utländsk media har kommit fram till samma analys – det vill säga att Sverigedemokraterna troligen kommer att stå som vinnare i september, men i Aftonbladet bygger man ändå luftslott och publicerar idag en egen mätning som visar att SD nu tappar på grund av bränderna och att det nu nästan är jämt mellan blocken, vilket talar för en ”valrysare”.

Ja, hoppet är det sista som dör sägs det!

https://www.aftonbladet.se/…/sd-tappar-i-ny-matning–rysare…
—————————————-

En misstänkt mordbrand i Sankta Marias syrisk-ortodoxa kyrka i Norrköping ger mig lite deja vu. Precis som i Södertälje har det alltid varit konflikter mellan Assyrier och Syrianer i Norrköping. Det var det under min uppväxt och det verkar fortfarande leva kvar.

När människor tar med sig sina konflikter till sitt nya land kostar det både pengar och tar upp resurser för samhället. Det här har fått fortgå i över 20 års tid och istället för att lära oss av våra misstag fortsätter vi att importera nya konflikter från andra länder.

Some things will never change…

https://www.aftonbladet.se/…/30-brandman-pa-plats-vid-kyrka…

—————————————-

Svenska Dagbladet frångår sin tystnadstradition och producerar en artikel om elva barn som har räddats från en nedgången gård i New Mexiko, en plats som en polis beskriver som ”de sorgligaste levnadsomständigheter och fattigdom jag har sett”.

Två misstänkta muslimska extremister har gripits och elva barn har räddats. Förutom de två gripna männen befann sig även tre kvinnor på egendomen när polisen gjorde sin räd i helgen. Kvinnorna har förhörts men sedan släppts.
Den ene gripne mannen försvann förra året med en treårig pojke från Jonesboro i Georgia. Pojkens mamma anklagar den 39-årige mannen för kidnappning.

Myndigheterna i New Mexiko säger sig ha fått ett desperat meddelande med innebörden: Vi svälter.
De nu omhändertagna barnen uppges vara i åldrarna 1 till 15 år. Den lille pojken från Georgia finns dock inte bland dem.
De två gripna männen ska ha varit rikligt beväpnade och anklagas nu för barnkidnappning respektive skyddande av brottsling.

https://www.svd.se/elva-barn-raddade-fran-extremi…/i/senaste
————————————–

Jag har tidigare skrivit om flera människorättsaktivister och kvinnorättskämpare i Saudiarabien som fängslats för att ”ha samarbetet med landets fiender”.

Nu utvisas Kanadas ambassadör från kungariket, samtidigt som man tar hem sin egen ambassadör från landet och fryser handelsförbindelserna med Kanada. Anledningen till straffet är en protest mot ”Kanadas inblandning i landets interna angelägenheter”, efter att den kanadensiske ambassadören i fredags uttryckte att han var ”allvarligt bekymrad” över fängslandet av åtskilliga människorättsaktivister i landet. Ambassadören skrev bland annat på Twitter i fredags:
-”Vi uppmanar myndigheterna i Saudiarabien att omgående släppa samtliga fria.”

Bra av Kanada att ha mod att stå upp mot kvinnoförtrycket! Något som Sveriges regering inte är i närheten av, när man i tysthet tillåter förtrycket att fortgå dagligen på både vuxna kvinnor och småflickor. Praktexemplet på hur de bejakar kvinnoförtrycket var när regeringens kvinnliga representanter täckte huvudena med slöja när de besökta Iran förra året. Det är bara för bedrövligt hur det får gå till och det mest patetiska är så klart att regeringen ifråga kallar sig för ”den första feministiska regeringen i världen”!

https://www.b.dk/…/saudi-arabien-straffer-canada-for-stoett…
————————————–

Superbakterier som orsakar farliga infektioner på sjukhus, har blivit allt vanligare. Nu säger forskare att en ny studie visar att dessa bakterier håller på att bli resistenta mot det alkoholbaserade handdesinfektionsmedel som är tänkt att hålla dem i schack.

Forskarna menar dock att man inte behöver göra någon drastisk förändring i sitt användande av handdesinfektionsmedel.

http://www.jordantimes.com/…/superbugs-becoming-resistant-a…

nyheter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s