Danska tidningen Politiken förutspår jordskredsseger för Sverigedemokraterna!

Intressant artikel i danska Politiken om hur de senaste årens migrantströmmar har förändrat Sverige och att Sverigedemokraterna står inför en jordskredsseger.

Sverige är inte längre Sverige – i alla fall inte det Sverige vi sammankopplar med öppna hjärtan, dämpad invandrardebatt och politiskt stabilitet. När svenskarna den 9 september har satt sina kryss kan Sverigedemokraterna ha fördubblat sina mandat. Tommy Möller, professor i statskunskap vid Stockholms Universitet menar att det finns en möjlighet att Sverigedemokraterna blir landets största parti.

Det är gästfriheten mot de många flyktingarna och migranterna som sedan 2015 strömmat in i Sverige som sliter på de gamla partierna och när det gäller Sverigedemokraterna kan de 21,6% som Novus senaste väljarbarometer visar, vara för lågt satt – vid tidigare val har man dessutom undervärderat partiets popularitet.

En annan orsak till att Sverigedemokraterna kan bli största parti i Sverige är det faktum att Socialdemokraterna vid alla sina val sedan 1994 har gått lite tillbaka i opinionen den sista månaden innan valet. Enligt Tommy Möller ser Socialdemokraterna ut att nu göra sitt sämsta val sedan rösträtten infördes för 100 år sedan.

Allt tyder alltså på att Sverigedemokraterna blir så stora att varken det borgerliga eller det röda blocket kommer att kunna regera efter valet utan att hela tiden ha stöd av SD, vilket enligt Tommy Möller betyder att Sverige står inför fyra turbulenta år där migrationspolitiken kommer att dominera och hindra reformer på andra områden.

Precis som tidigare försöker Socialdemokraterna att göra valet till en folkomröstning om välfärden och enligt Tommy Möller tycker Sverigedemokraterna att det är fantastiskt. SD ifrågasätter hur man kan förbruka så många miljarder på migranter när det är problem med skolor, infrastruktur, hälsa och övriga välfärdsfrågor.

Visst är det härligt med en oberoende analys utifrån för en gångs skull och självklart beskriver de verkligheten så som den ser ut – även om varken sjuklövern eller media vill ta åt sig av denna bild. Egentligen är valet redan avgjort och frågan handlar istället om vem som kan tänka sig att regera med Sverigedemokraterna, för det partiet sitter nämligen med trumfkortet på hand!

https://politiken.dk/udland/art6650608/Sverigedemokraterne-står-til-jordskredssejr

change

 

Annonser

2 reaktioner till “Danska tidningen Politiken förutspår jordskredsseger för Sverigedemokraterna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s