Ny dom från EU-domstolen försvårar utvisningar och Sveriges regering stöder EU:s beslut att stämma Ungern!

Om vi redan nu har problem med att utvisa människor ur landet så lär inte denna dom från EU-domstolen som kom förra veckan förbättra saken, EU-domstolen fäller nämligen det svenska Migrationsverket och slår fast att personer som bedöms sakna tillräckliga skyddsskäl inte får avvisas med omedelbar verkan.

EU-domstolens dom innebär att Migrationsverket inte längre kan fatta beslut om att avvisa personer med omedelbar verkställighet när Migrationsverket ”bara” har gjort bedömningen att de skyddsskäl som personerna har åberopat är otillräckliga för att få skydd i Sverige – fall som till exempel kan handla om att det finns myndigheter i hemlandet som kan skydda den sökande. Dessa personer har tidigare avvisats från Sverige med omedelbar verkställighet, vilket innebär att avvisningsbesluten inte har behövt vinna laga kraft innan personen får lämna landet.

Även om Migrationsverket inte kommer att kunna avvisa dessa ärenden med omedelbar verkställighet kommer de fortfarande att prioriteras och handläggas så snabbt som möjligt, men Migrationsverket kommer nu att inhibera – alltså tillfälligt ”frysa” – ärenden med öppna beslut om omedelbar verkställighet i väntan på att de har prövats av domstol.

Personer som egentligen inte söker skydd i Sverige – utan till exempel uppger sig ha ekonomiska eller sociala svårigheter eller hälsoproblem – kan fortfarande normalt avvisas med omedelbar verkställighet innan beslutet har vunnit laga kraft och prövats av högre instans.

Frågan här blir så klart om ”uppenbart ogrundad på grund av att sökanden har lämnat otillräckliga uppgifter” även ska inbegripa personer som inte kunnat göra sin uppgivna ålder sannolik?!

Varför inte bara låta alla få stanna? De få vi lyckas utvisa ur landet söker ändå asyl igen direkt när de satt foten i sitt hemland. Något behöver verkligen göras åt det här undermåliga och ineffektiva asylsystemet, där administrationen bara ökar för var dag som går och denna dom kommer att generera ännu mer tryck på domstolarna.

Noterar också att regeringen fattat beslut om att Sverige skall stödja EU-kommissionens beslut om att dra Ungern inför rätta, men det är väl ingen som är direkt förvånad?! Tur att Ungern står starka oavsett vilka som försöker trycka ned dem!

Jag vet att många tycker att Swexit är en fruktansvärd tanke på alla sätt och vis, men dessa två nyheter tillsammans med tidigare märkliga EU-beslut får mig att starkt överväga om det inte vore bättre att vi lämnar Soros-styrda EU. Jag är trött på deras byråkriatiska maskineri som bara försämrar för Sverige inom de flesta sektorer. Det har varit otaliga lagar och regler de senaste åren som ställt till det för både bönder, företagare och vanliga medborgare. Bortsett från handeln – finns det något bra som EU för med sig som vi inte kan uppnå genom annan handelsgemenskap?

http://www.dagensjuridik.se/2018/08/migrationsverket-falls-i-eu-domstolen-maste-upphora-med-omedelbara-avvisningar?utm_campaign=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis

http://www.dagensjuridik.se/2018/08/sverige-stoder-eu-kommissionens-stamning-mot-ungern-tar-stallning-rattsstatens-principer?utm_campaign=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis

20180803_144822.jpg

 

Annonser

7 reaktioner till “Ny dom från EU-domstolen försvårar utvisningar och Sveriges regering stöder EU:s beslut att stämma Ungern!

 1. Reblogga detta på Ladycobra's Blog och kommenterade:
  Ny dom från EU-domstolen försvårar utvisningar och Sveriges regering stöder EU:s beslut att stämma Ungern!
  Måste reblogga detta blogginlägg som jag tycker är mycket bra och jag hoppas att svenska folket börjar vakna och inse att EU är bara av ondo. Och inget annat än överstatlighet! Läs nedan.

  Gillad av 5 personer

 2. Tack Jenny för detta mycket bra inlägg, jag instämmer helt med vad du skriver.
  Och jag har rebloggat detta och hoppas du inte misstycker. Fortsätt med ditt skrivande! Jag finns på Facebook där jag har ca 4480 vänner och jag twittrar och bloggar även själv.
  God bless you!

  Gillad av 5 personer

 3. Ännu en mycket bra inlägg som jag instämmer helt med, då jag tycker EU är ett monster som måste stoppas.
  Har varit emot Sveriges medlemskap sedan omröstningen om inträdet och ännu mer övertygad om dess fördärv.
  Rebloggar inlägget.
  Jag finns även på FB och Twitter i mitt eget namn.
  Tack för att skriver, du behövs.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s