Ännu en dömd brottsling lyckades rymma, Sverige köper svindyra dåliga missiler tack vare korruption och politiskt spel, Tommy Robinson på fri fot och i Indien har en fotojournalist fått repressalier efter att ha fotograferat ett kyssande par!

Det finns inga pengar till polisernas löner och det finns definitivt inga pengar till sjuksköterskorna och övrig vårdpersonal. Vi har pensionärer som inte har råd att köpa varken mat eller mediciner och inte heller uppsöka tandläkare, dessutom har vi stora mängder med unga människor som saknar bostad samt mår psykiskt dåligt och inte får hjälp på grund av resursbrist. Men det finns banne mig pengar till missiler!

Befinner vi oss under belägring? Ser vi ut som ett land som behöver investera i dyra vapen för att förstärka Sveriges luftvärn? Ändå har regeringen nu beslutat att köpa Patriotmissiler från USA för en okänd summa, trots att affären kritiseras för att bli svindyr och ta resurser från andra delar av försvaret. Dessutom finns det misstankar om att mutor och politiskt spel ligger bakom.

Försvarsminister Peter Hultqvist vill inte säga hur mycket pengar det rör sig om totalt, men varje enskild missil kommer att kosta 40 miljoner kronor! Smaka på den summan – 40 miljoner kronor per missil! Fatta hur mycket gott vi hade kunnat göra med dem pengarna om vi hade återinvesterat dem i samhället och välfärden istället!

Enligt Försvarets Materielverk handlar det sannolikt om mer än tio miljarder kronor för hela affären. Alternativet till Patriot-missilerna hade varit att köpa CAMM, ett robotsystem från europeiska MBDA, vilket är under franskt, tyskt och italienskt ägarskap – den roboten är både billigare och modernare än Patriot samt kan dessutom integreras med svenskutvecklade radarsystem.

Den före detta moderate partisekreteraren Kent Persson ska ha varit inblandad i köpet. Efter att ha lämnat politiken blev Persson konsult på PR-byrån Burson-Marsteller och har där varit rådgivare åt Raytheon som velat sälja Patriot-missilerna till Sverige. Persson har hävdat att han endast hjälpt Raytheon med att förstå och analysera Sveriges politiska system.

Samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet står bakom valet av Patriot, även om systemet fått mycket kritik för att vara gammalt och ineffektivt. Hos både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna finns misstankar om att detta är ännu ett steg i att föra Sverige närmare Nato.

Återigen är det sjuklövern minus Vänsterpartiet som går globalisternas ärenden! Dessa går inte att lita på, varför en röst på Sverigedemokraterna är det enda rätta! Jag hade även velat nämna Medborgerlig Samling i sammanhanget, men eftersom de är för ett Nato-medlemskap, så kanske partiet stöttar denna suspekta affär.

http://www.friatider.se/trots-kritiken-sverige-k-s-gade-pat…
—————————————————–

Noterar att ännu en person rymt under sin bevakade permission – denna gång en 32-åring i Kalmar som sprang ifrån kriminalvårdaren i en park. Rymlingen är dömd för ett mord i Malmö år 2011.

Det är det andra fallet på kort tid där dömda brottslingar lyckas fly från kriminalvårdare – är det månne dags att skicka personalen på bootcamp? Samtidigt börjar fängelserna bli överfulla så dessa rymningar kanske lättar på trycket.

http://www.unvis.it/https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WLK7xj/domd-mordare-rymde-fran-bevakad-permission
——————————————————–

Den brittiske medborgarjournalisten Tommy Robinson, som arresterades och fängslades efter att ha bevakat en rättegång mot ett muslimskt ungdomsgäng som åtalas för en så kallad grooming-härva där man tvingat in minderåriga brittiska flickor i prostitution, har nu vunnit sin överklagan och är försatt på fri fot. Han ska höras igen vid ett senare tillfälle, vilket varit det enda villkoret för borgen.

Skönt när rättvisan segrar till slut!

https://www.independent.co.uk/…/tommy-robinson-free-prison-…
———————————————

Moralpoliser verkar finnas överallt – även i Indien.

Förra veckan fotograferade fotojournalisten Jibon Ahmed ett par som kysser varandra i regnet på universitetet i Dhaka och lade sedan upp det på Facebook. Många på sociala medier reagerade positivt på fotografiet som man tycker fångade ett ögonblick av frimodig lycka på universitetet, som den senaste tiden har varit präglat av protester och våldsamheter. Den här månaden blev tre konservativa studenter avstängda, anklagade för att ha angripit studenter som gick hand i hand.

Men andra i Bangladesh, ett land där majoriteten är muslimer och extremismen har slagit rot, ansåg att bilden var oanständig. Enligt fotografen protesterade inte paret mot att bli fotograferade och bilden togs på en offentlig plats, varför han inte kommer att tolerera att bli ett offer för moralpolisen.
-”En vriden moraluppfattning ska inte få diktera en konstnärs arbete. Paret kysste varandra spontant, jag ser inte något konstigt eller oanständigt med det.”

Han skickade bilden till chefredaktören på tidningen där han arbetar, men denne vägrade publicera bilden på grund av att han misstänkte att det skulle bli många negativa reaktioner. Ahmed publicerade därför istället bilden på sina Facebook- och Instagramkonton, där bilden efter en timme hade blivit delad 5.000 gånger.

Där hade historien kunnat sluta, men tyvärr har den inte ett lyckligt slut! Nästa dag var nämligen en av Ahmeds medfotografer våldsam mot honom och dagen efter det fick han sparken från tidningen utan orsak.

Dessa djupt religiösa människor och deras snedvridna världsbild är oerhört skrämmande. En gång i tiden levde man i villfarelsen att det stannar i deras länder och inte kommer till oss – jo tjena mittbena! Nu har vi det mitt ibland oss – moralpoliser och extremism som våra barn ska växa upp med, det är ytterst beklagligt och vi måste alla hjälpas åt att dra i nödbromsen!

https://www.aftenposten.no/…/Et-viralt-kyssebilde-fornarmet…

kyss i regn

 

Annonser

4 reaktioner till “Ännu en dömd brottsling lyckades rymma, Sverige köper svindyra dåliga missiler tack vare korruption och politiskt spel, Tommy Robinson på fri fot och i Indien har en fotojournalist fått repressalier efter att ha fotograferat ett kyssande par!

 1. Tack Jenny. Det var som vanligt mycket bra. Du är verkligen aktiv, hur hinner du med?
  Vissa börjar tvivla på att de får sitta kvar vid köttgrytorna efter valet och det är väl därför denna affär sker nu. Det gäller ju att se om sitt hus medan man kan.
  Som vanligt är det inte kvalité och pris som gäller vid vapenaffärer som du nämnt. Erkänn att propagandan varit bra på att inbilla folk att just detta inte förekommer i vårt rike. ”Ju större lögn desto trovärdigare”

  Gillad av 1 person

  1. Det är väl därför MSM inte skriver om det. Men folk bryr sig inte så mycket tyvärr, det är bara när det rör migration som de tänder till.

   Hur jag hinner med? Sover för lite och gör inte då mycket annat än att jobba, ta hznd om barn och träna. Skriver på den lilla tiden som blir kvar. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s