Flickor på barnhem i Indien regelbundet misshandlade och sexuellt utnyttjade samt tre systrar i Ryssland riskerar 15 års fängelse för att ha dödat sin far!

Två mindre trevliga nyheter från Indien respektive Ryssland.

I Indien har en stor grupp med flickor på ett barnhem i Bihar-staten under lång tid utsatts för regelbundna sexuella övergrepp, vilket väckt stor vrede bland allmänheten eftersom dessa hem är menade att vara trygga och säkra platser. En 7-åring var den yngsta av de 34 flickorna som blev våldtagna rutinmässigt på barnhemmet och den äldsta var 18 år.

Barnhemmet huserade totalt 44 barn och var ett korttidsboende för flickor som rymt hemifrån eller som blivit räddade från tågstationer eller gatan.

Minst tio personer har blivit arresterade så här långt – inklusive barnhemsföreståndaren Brajesh Thakur, som nekar till anklagelserna mot honom. Han har enligt utsago lett misshandeln, klätt av flickorna nakna och slagit dem med käppar samt bälten samt injicerat lugnande medel i flickorna så att andra kunde utnyttja dem sexuellt.

Flickornas vittnesmål avslöjar en grym bild av vad som försiggått bakom barnhemmets väggar. Den 7-åriga flickan har berättat för polisen att hon blivit slagen regelbundet av Brajesh och en 10-årig flicka berättar att hon på morgonen brukade hitta sina kläder kastade på golvet efter att ha blivit drogad på natten och klagade över sveda mellan benen. En flicka vittnar om att hon regelbundet kläddes av naken och togs ut på terrassen där hon slogs med en käpp. En annan flicka berättar att hennes plågoandar kastade hett vatten över henne för att tvinga henne att ta drogerna som de andra flickorna sagt gör en sömnig. När en flicka försökte stå upp mot utnyttjandet fick hon svälta i flera dagar och senare bad hon om ursäkt för att hon vägrat. Vissa av flickorna blev slagna när de försökte motsätta sig våldtäkterna.

Det är oklart när misshandeln ska ha skett och hur länge, men flickorna har sagt att det var en rutin under deras tid på hemmet. Vissa bodde på hemmet i upp till tre år.

Barnhemmet stängdes förra månaden till följd av arresteringarna. Listan av män som anklagas inkluderar en barnskyddsman samt en medlem av regeringens sociala välfärdsavdelning.

Enligt många är det här barnhemmet bara ett i mängden och att det finns så många fler barnhem i Indien där barn utnyttjas och misshandlas frekvent.

https://www.aljazeera.com/…/tragedy-year-girls-raped-shelte…
———————————————–

I Ryssland står tre systrar anklagade för att ha dödat sin pappa och syskonen kan nu dömas till 15 års fängelse.

Efter att ha utnyttjat sina döttrar i flera år, avled heroinmissbrukaren Mikhail Khachaturyan vid en hiss i sitt hus i Moskva i fredags efter att ha huggits ihjäl av de tre flickorna. Han hittades med dussintals sticksår. Systrarna ska även ha använt en hammare och slagit honom i huvudet samt huggit honom med en kniv rakt i hjärtat.

Khachaturyans döttrar, Kristina 19 år, Angelina 18 år och Maria 17 år, anklagas för att ha mördat sin far och riskerar nu 15 år i fängelse. Döttrarna har erkänt mordet och hävdar att de under flera år har lidit av att ha blivit psykiskt, mentalt och sexuellt utnyttjade.
-”Vi hatade honom och vi ville bara att en sak skulle hända – antingen att han försvann eller att vi aldrig hade känt honom. Vi ville bara att han skulle försvinna och aldrig komma tillbaka.”

Vänner och grannar påstår att den 57-årige Khachaturyan var en maffiaboss och hade kontakter med kriminella. Han hade satt upp kameror i lägenheten för att ha kontroll över sina döttrar när han inte var hemma och slog dem ofta. Enligt en vän till familjen rymde mamman från honom, varpå han förbjöd döttrarna att ha kontakt med henne. Han ska ha våldtagit en av sina döttrar och efter övergreppet försökte flickan ta sitt liv genom en överdos piller, men räddades av läkarna. Enligt fadern var det inget självmordsförsök utan ”bara ett misstag”.

Vi får hoppas på att rätten tar hänsyn till flickornas utsatta situation när de ska avge domen.

http://english.alarabiya.net/…/Russian-sisters-face-15-year…

india

3 reaktioner till “Flickor på barnhem i Indien regelbundet misshandlade och sexuellt utnyttjade samt tre systrar i Ryssland riskerar 15 års fängelse för att ha dödat sin far!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s