Burkaförbud i Danmark från och med imorgon!

Imorgon onsdag träder det nya burkaförbudet i kraft i Danmark, vilket kan medföra bötesstraff om man täcker sitt ansikte när man befinner sig på gatan, i bussar eller övriga offentliga rum.

Hur detta i praktiken skall hanteras av enskilda poliser beskrivs mer utförligt i en vägledning, som i eftermiddags offentliggjordes på Rikspolisens hemsida.

Här är åtta av de centrala punkterna

1. Polisen skall inledningsvis bedöma om ansiktet skall anses vara täckt. Det avgörande provet kan vara om det är möjligt att se och avläsa personens ansiktsuttryck eller inte.

2. Om polisen misstänker att personen är satt under negativ social kontroll, skall polisen värdera om det föreligger grund för efterforskning av det samt om personen skall erbjudas stöd och hjälp. Misstanken kan också uppstå om exempelvis personen ger uttryck för att vara tvingad eller pressad till att täcka sitt ansikte.

3. Överträdelse av förbudet skall behandlas som andra överträdelser av strafflagen och om polisen finner det nödvändigt kan personen anhållas och köras till polisstationen. Anhållan skall dock ske så skonsamt som möjligt.

4. Polisen skall i det stora hela hantera maskeringsförbudet med hänsyn tagen till personens integritet och utan onödig kränkning av den berörda.

5. Polisen kan om situationen kräver, tvinga personen att ta bort tyget som täcker ansiktet eller se till att vederbörande avviker från allmän plats.

6. Om polisen är tveksam till hur maskeringsförbudet skall hanteras så skall polisen be vaktchefen om en förklaring.

7. Om polisen upptäcker att en person som tidigare har fått en bot för överträdelser av maskeringsförbudet återigen täcker ansiktet skall det hanteras som en ny överträdelse.

8. Det är viktigt att polisen dokumenterar överträdelsen av förbudet antingen med foto eller video.

Bryter man mot maskeringsförbudet straffas man första gången med böter på 1.000 DKK. Vid det andra tillfället blir boten 2.000 DKK och en tredje gång 5.000 DKK. Bryter man mot förbudet en fjärde gång uppgår böterna sammanlagt till 10.000 DKK.

Polisförbudet i Danmark anser dock inte att vägledningen är utförlig nog och hade önskat fler konkreta exempel på hur poliserna skall agera. Man oroar sig också för att poliser skall hamna i situationer där de kritiseras för saker som relaterar till religion, kritik som säkerligen kommer att spridas utanför landet. Polisförbundet och Rikspolisen kommer tillsammans att utvärdera vägledningen i början av september för att se om den behöver kompletteras.

Mycket intressant må jag säga! Jag tycker personligen att man inte ser religiös klädsel på kvinnor och barn i Danmark på samma sätt som i Sverige, där det numera finns i varenda stad från norr till söder. Senast idag såg jag i den 29-gradiga värmen en kvinna i hijab och tjock heltäckande mörk kappa som gick med sin man på gatan, mina tankar gick till henne och jag oroade mig för att hon skulle få värmeslag. De är väl vana vid höga temperaturer från sina hemländer, men då är de väl inte ute och går mitt på dagen när det är som varmast misstänker jag.

Är det någonstans det skulle behöva implementeras liknande lagar så är det här i kalifatet Sverige! Dessvärre har våra politiker inte ens kunnat enas om hur de ska hantera migrationspolitiken framöver, så att de skulle ta tag i integrationsproblemen och den pågående islamiseringen av landet kan vi bara glömma. Av alla riksdagspartier så är det dessutom fortfarande bara Sverigedemokraterna som vill införa förbud mot slöja i skolan. Min önskan om ett förbud på allmän plats för barn under 18 år verkar dessvärre inte bli av, såvida inte någon av partierna göra en helomvändning och det ska mycket till.

När kvinnor på andra håll i världen kämpar för att slippa bära slöja, burka och niqab, fortsätter kvinnor och flickor i Sverige att leva med detta ständigt kvinnoförtryckande plagg, ivrigt påhejade av både den ”feministiska” regeringen och vänsterlobbyn. Hyckleriet har inga gränser!

https://www.b.dk/…/ny-vejledning-saadan-skal-politiet-haand…

burka

8 reaktioner till “Burkaförbud i Danmark från och med imorgon!

 1. Mycket intressant läsning, det det ska bli spännande och följa detta i svenska media, även om det kommer att dömas ut fullständigt av vår vänstern.
  Håller med dig om hyckleriet från vår så kallade feministiska regering.
  Mycket bra skrivet för övrigt.

  Gillad av 2 personer

 2. Ska vi förbjuda Hoodtröja och keps med? Eller som min dotter som vill se ut som sin farmor och gå i huckle om nu NySvensken vet vad det är. SD borde ju gilla det är ju en gammalt helsvenskt klädsel Burka däremot finns det ju redan lag för, försök gå in maskerad på en Bank eller flygplats får ni se.
  SOsse mats

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s