Vad fan får jag för rösten?!

Med mindre än två månader kvar till valet går valkampanjerna snart in i sitt slutskede, men redan nu kan jag krasst konstatera att Sverigedemokraterna redan har blivit en maktfaktor att räkna med.

Hela 2018 har i princip präglats av Sverigedemokraterna både i media och i politiken. Istället för att föra fram sin egen politik har politikerna fokuserat på att svartmåla SD så fort man får chansen att komma till tals. I tidningarna har SD anklagats för både det ena och det andra – de senaste dagarna har vi t.ex. kunnat läsa att det är SD:s fel att det brinner i skogarna och när judarna råkar illa ut eller känner sig otrygga är det indirekt SD:s fel. Judarna har för övrigt historien igenom anklagats för att vara roten till allt ont och det känns symptomatiskt som att det är precis vad SD är för det politiska och mediala etablissemanget – en nagel i ögat helt enkelt.

Om jag vore en vanlig Svensson som inte orkat läsa på om de olika partierna och samhällsproblemen som vi måste ta tag i, så hade jag känt mig helt vilsen när det var dags att gå till valurnan. ”Vad fan får jag för pengarna” blev ett bevingat uttryck i slutet av förra året och kan nu med lätthet appliceras på det förestående valet i form av ”Vad fan får jag för rösten”!

De olika riksdagspartierna har insett vartåt det barkar i valet och konstaterar att ingen kommer att få egen majoritet, varför det är viktigt att ha ”kompisar” i leden. Det verkar inte ha slagit våra partiföreträdare att det faktiskt är dem själva som har orsakat problemet med osäkra väljare genom att inte klart och tydligt framföra sina politiska ambitioner.

Inför förra valet gjorde man precis likadant – man tog alla möjligheter att deka ner på SD och alla blev tagna på sängen över valresultatet på valnatten. Ändå har man inte lärt sig sin läxa och fyra år senare gör dem om samma sak på nytt, vilket generar nya röster till SD gång på gång. Jag vill inte höra en analytiker, journalist eller programledare framföra sin förvåning om SD får egen majoritet på valnatten för ni har minsann krattat manegen duktigt!

Det politiskt korrekta Sverige må anse att Sverigedemokraterna är roten till allt ont, men om man tittar lite närmare på vad som har skett de senaste två mandatperioderna och betänker att de sju andra partierna utestängt SD från makten, så kan man konstatera följande.

*SD är inte ansvarig för den oansvariga migrationspolitiken som har försatt oss i nuvarande situation, vilket fört upp migrationsfrågan som den viktigaste för väljarna. Moderaternas före detta partiledare Fredrik Reinfeldt gjorde upp med Miljöpartiet och lade grunden till den katastrofala situation vi befinner oss i idag. Den socialdemokratiska regeringen har fortsatt i samma anda eftersom man valt att regera tillsammans med Miljöpartiet. SD har heller inte godkänt att ge 9000 afghanska män utan skyddsskäl amnesti och heller inte de som väntar runt hörnet.

*SD är inte ansvarig för att skolorna har för stora klasser, för få lärare, elever som utsätts för hot, övergrepp och sexuella trakasserier samt inte heller att skolresultaten fortsätter att falla i PISA-undersökningarna.

*SD är inte ansvariga för att vi har polisbrist i landet samt att vi har haft en inkompetent rikspolischef vid rodret som satt Sverige på pottkanten rejält. Med dagliga skottlossningar, knivmord, våldtäkter, gruppvåldtäkter, rån, misshandel, stölder och bilbränder kan man konstatera att anarkin i princip har gjort sitt inträde i vårt tidigare så trygga samhälle. SD är dessutom ensamma om att tycka att grovt kriminella individer utan medborgarskap skall utvisas oavsett vilka repressalier som väntar dem i hemlandet.

*SD är inte ansvariga för att vi har brist på sjuksköterskor och annan vårdpersonal samt saknar resurser för att kunna erbjuda en förstklassig vård. Cancersjuka samt både unga och gamla får vänta länge på välbehövliga operationer och annan läkarvård bland annat tack vare långa köer. SD har däremot föreslagit att man ska sluta erbjuda fri vård till illegala migranter, något som övriga partier inte ställt sig bakom.

*SD har inte godkänt alla moskébyggen med radikal islam som rättesnöre, vilket genererat att vi har så många extremister i landet att Säpo inte längre har kontroll och de har verkligen inte godkänt att återvändande jihadister ska få en fristad i form av bostad, terapi och bidrag. Inte heller ställer de sig bakom sharialagar, parallella samhällen, kvinnoförtryckande kläder på allmän plats eller i skolan, tvångsgifte samt omskärelse på småpojkar.

*Nej, SD vill inte ta bort kvinnors rätt till att göra abort, däremot vill de sänka abortgränsen med några veckor och det är inte likvärdigt med att begränsa kvinnors frihet.

*Slutligen är SD inte heller ansvariga för skogsbränderna – där delar M och S redan på ansvaret.

Sedan har vi så klart alla andra frågor som rör integration, arbete, infrastruktur och klimatet, men jag tror det räcker med det jag avhandlat ovan som exempel.

Det man således kan konstatera är att de sju andra partierna har mycket att stå till svars för samt att etablissemanget helt missat målet som var att sänka Sverigedemokraterna inför valet. Istället har man hjälpt till att sätta partiet överst på agendan mest hela tiden. Vi kan alla räkna ut vem som är vinnarna respektive förlorarna på deras agerande och det är tydligt att vissa människor aldrig lär sig!

lesson

10 reaktioner till “Vad fan får jag för rösten?!

  1. Vi kanske är profeter men de som jobbar mot domedagen är de andra som tappat kontakten med verkligheten och svävar fritt som snöflingor genom rymden.
    SD är de enda som inte medverkat till kaoset.

    Gillad av 1 person

  2. Finns det hopp kvar för Sverige? Finns det möjlighet att rädda det som räddas kan eller har skeppet sjunkit för långt redan? Uppgivenheten lurar runt hörnet mest hela tiden……

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s