Qatar anklagas för fusk – kan gå miste om värdskapet för fotbolls-VM 2022!

Nyss påpekade någon att jag skriver nyhetssvep med främlingsfientlig prägel, så här kommer en nyhet som inte kan misstolkas hoppas jag.

Det verkar som att Qatar som är värdar för Fotbolls-VM år 2022 kan ha fuskat sig till utnämningen, genom att avsiktligt saboterat för sina konkurrenter i en smutskastningskampanj.

Enligt dokument som har läckts till Sunday Times, ska Qatars team ha använts sig av före detta CIA-agenter samt en PR-firma för att sprida falsk propaganda om USA och Australien som var deras huvudkonkurrenter. Man ska ha rekryterat prominenta personer i deras egna länder för att kritisera buden och ge intrycket av att länderna saknade support på hemmaplan.

Enligt tidningen ska man ha fått ta del av e-post från en visselblåsare som arbetade med Qatars team. Bland annat ska man ha betalat en professor 9.000 USD för att skriva en fördömande rapport om den ekonomiska kostnaden av att arrangera en världscup i USA samt rekryterat journalister och bloggare för att promota negativa historier i USA och Australien samt internationell media och även organiserat gräsrotsprotester under rugbymatcher i Australien.

Qatar förnekar alla anklagelser, men Lord Triesman, före detta ordförande i ”the Football Association ” och ”England bid chairman”, uppmanar FIFA att läsa igenom bevisningen noggrant. Han anser vidare att Qatar inte ska få tillåtelse att hålla fast vid världscupen om det visar sig att de har brutit mot FIFAS regler.

Varför är man inte förvånad? Redan när Qatar fick värdskapet var det suspekt eftersom alla var väl medvetna om de otroligt höga temperaturer som landet har denna årstid, vilket skulle påverka spelarna negativt. Återstår att se vad utredningen visar och om värdskapet går över till ett annat land istället – England skall visst vara villiga enligt Lord Triesman.

https://www.independent.co.uk/sport/football/world-cup/world-cup-2022-qatar-fifa-black-ops-us-australia-football-a8468391.html

FIFA

3 reaktioner till “Qatar anklagas för fusk – kan gå miste om värdskapet för fotbolls-VM 2022!

  1. God afton!
    Blir mycket förvånad över att notera att någon dristat sig till att anklaga denna blogg för främlingsfientliga tendenser och kan bara beklaga att det så orättmätigt drabbat en person vars raka hållning, öppna samhällsengagemang och rörliga intellekt på ett tydligt sätt fortlöpande redovisar en sund och realistiskt präglad världsuppfattning, utan ett spår av xenofobi och inskränkthet.

    En tänkbar förklaring kan vara en variant av den berömda svenska avundsjukan, där den som beslutar sig för att ta ett par steg bakåt och betrakta skeendena från en distans som ger perspektiv och möjliggör översyn, betraktas med ett slags ressentiment och missunnsamhet – i synnerhet av den som inte själv lyckats åstadkomma ett eget självständigt arbete utan nöjer sig med att flyta med den komfortabla ström som i slutänden leder ner i kloakerna.
    Andreas 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s