Internationellt nyhetssvep 2018-07-29

Dagens mycket gedigna nyhetssvep tar upp homofobin bland utländska män, Trump hotar Erdogan med sanktioner, muslimska barn fick inte bada i offentlig pool i USA på grund av sin klädsel, Ungerns Viktor Orbán håller sitt bästa tal hittills och i England hymlar man inte med förövarnas identitet.

I dagens Aftonbladet skriver Vladimir F Ahmed, grundare och ordförande i den ideella organisationen ”Vi är Sverige” samt Bobby Oduncu, kändisstylist, om vikten av att ta problemet med homofobi bland utländska män på allvar. I Iran, Irak, Sudan, Jemen, Mauretanien, Saudiarabien samt i delar av Nigeria och Somalia straffas homosexualitet med döden. I Pakistan och Afghanistan råder också dödsstraff men det har ännu inte tillämpats. I ytterligare 70 länder finns lagar mot homosexualitet, på flera håll döms homosexuella till livstidslånga fängelsestraff.

”Det är dags att vi utländska män gör upp med vår fobi för homosexualitet. I Sverige kan du stöta på en homosexuell lärare för din SFI-klass, som chef på ditt jobb eller som läkare på vårdcentralen. Det är en del av den svenska kulturen som byggt Sverige starkt, det vill säga friheten att vara den man vill vara. Även om homosexuella fortfarande diskrimineras i Sverige så har utvecklingen gått betydligt längre här än i många andra länder. I patriarkala och auktoritära samhällsstrukturer finns en jargong, en kultur, en historia, en känsla där det inte är okej att vara homosexuell. Just för att det anses vara ”kvinnligt”. Det är nedvärderade att vilja vara som en kvinna och det är där problemet ligger – i kvinnosynen. Det är naivt att förvänta sig att män som kommer från auktoritära och macho-mansdominerade samhällsstrukturer ska byta åsikt bara för att de landar på Arlanda. Vi måste arbeta aktivt med attityder, normer och könsroller och inte minst kvinnosynen. Ett förslag är att göra det till en självklar del av SFI-undervisningen. Vi är alla skyldiga att reagera och agera på alla former av intolerans och människohat. När vi är tysta ger vi vårt samtycke till hatet.
Homofobi och religion går inte sällan hand i hand. Att ha homofoba åsikter är inget som kan tillskrivas varken alla muslimer, alla judar eller alla kristna. Homofobi är inte unik för någon religion. Men den negativa synen på homosexualitet finns hos religiösa fundamentalister i alla läger. Trångsynthet, fördomsfullhet och okunskap är gemensamma nämnare. De nyanlända som kommer hit behöver ta del av det nya landets syn på homosexualitet – inte tvärtom.”

Jag håller självklart med herrarna i deras resonemang och om inget görs så är det nog bara en tidsfråga innan vi ser det första fallet av män som kastas ned från tak även i Sverige, men då gäller det att man får med politikerna på tåget. Problemet idag är att Prideorganisationen aktivt utesluter Sverigedemokraterna och Medborgerlig samling från både partidebatter och diskussionspaneler, såväl som att deltaga i själva Prideparaden. Dessa två partier är de enda partier som tar frågan på allvar och dessutom har MED en homosexuell partiledare, så något är väldigt ruttet i Prideorganisationen! Man gräver helt enkelt sin egen grav genom att blunda för problemen, inte särskilt genomtänkt och dessutom väldigt motsägelsefullt när man betänker deras slagord som är ”allas lika värde”! Jag tycker att alla homosexuella med sunt förnuft bör ta ställning genom att bojkotta hela Pridespektaklet, som allt mer liknar en vänsterstyrd cirkus med selekterade politiker som låtsas vilja ta tag i problemen när man överhuvudtaget inte ens berör problemets kärna.

https://www.aftonbladet.se/…/vi-utlandska-man-bor-ta-tag-i-…
—————————————————

USA och Turkiet har i årtionden sett varandra som allierade, men detta sätts nu på prov efter att USA:s president Donald Trump har hotat Turkiet med allvarliga sanktioner om de inte släpper den amerikanska präst som under det senaste halvåret suttit anhållen för att ha stöttat en misslyckad militärkupp mot president Erdogan år 2016. Utöver detta anklagas han för att sympatisera med den förbjudna kurdiska organisationen PKK – han riskerar upp till 35 års fängelse.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger dock att han inte bryr sig om USA:s varning om sanktioner.
-”Vi kommer inte att ge oss, även om vi riskerar sanktioner. USA bör inte glömma att de kan mista en stark partner. Om USA väljer att sätta stopp för Turkiets köp av stridsflygplanen F-35, som amerikanska senatorer tidigare hotat med, så kommer vi att dra saken inför en internationell domstol.”

President Erdogan sade i ett tal i september förra året att USA kunde få Brunson om man i gengäld levererar den muslimska imamen Fethullah Gülen, som Erdogan anser vara hjärnan bakom den misslyckade militärkuppen. Gülen lever idag i exil i USA och säger sig vara oskyldig.

Det finns alltid något att bråka om i världspolitiken…
https://politiken.dk/…/Trumps-trusler-er-psykologisk-krigsf…
————————————————–

I USA diskuterar man huruvida personal vid ett publikt bad i Wilmington, Delaware (NC) har diskriminerat människor genom att förbjuda muslimska barn att bada i poolen eftersom de bar kläder på sig samt även bett dem lämna området.

Bakgrunden är att en ansvarig på ”Darul Amaanah Academy”, som undervisar barn i arabisk litteratur under sommaren, under de senaste tre åren har tagit barnen till den närmaste simbassängen tre gånger i veckan. I år stötte de dock på patrull eftersom personalen på badet uppmanat barnen att inte beträda poolen eftersom de bar långa byxor, tights, t-shirt och även huvudsjalar när de skulle simma – de hänvisade till en ny regel som förbjuder att man badar i bomullstyg. Trots upprepade försök har de blivit tillsagda även övriga dagar då de försökt få tillträde. Då detta inte har varit något problem tidigare år så har det nu blossat upp en diskrimineringsdebatt.

Jag tycker att det är rätt att börja sätta ned foten i den här frågan för det handlar om renlighet och bakterier. Det finns två vägar att gå – antingen öppnar man publika bad för enbart muslimer där de kan bada med kläderna på och riskera sjukdomar, medan vi andra har våra egna bad där man badar med badkläder – eller så tar muslimerna seden dit de kommer om de vill bada. Jag hoppas givetvis på alternativ nummer två eftersom jag inte tycker om tanken på att man ska separera människor med olika trosuppfattningar. Väljer man att bosätta sig i ett land där andra seder, bruk och värderingar råder så måste man vara beredd att göra avkall på vissa delar som härrör till sin tro och börja leva sekulariserat – annars har man valt fel land! Detsamma gäller oss om vi bestämmer oss för att flytta till ett land i MENA. För mig är det enkelt, men för en stor del av världens befolkning är det tydligen ett väldigt stort problem!

https://www.nytimes.com/…/muslim-children-pool-wilmington.h…
————————————————–

I Ungern deklarerar premiärminister Viktor Orbán i ett tal att varje europeiskt land har rätt att skydda sin kristna kultur och den traditionella familjemodellen, såväl som rätt att försvara sina gränser och avvisa migration.
”- Europas nuvarande ledare är otillräckliga och icke kapabla att skydda kontinenten från migration. Den europeiska eliten har blivit bankrutt och symbolen för denna konkurs är den Europeiska kommissionen, vars dagar är räknade. Kommissionens uppdrag var att vara oberoende och garantera EU:s frihet, men istället har kommissionen varit partisk eftersom de tar rygg på liberalerna. De är partiska eftersom de arbetar mot Centraleuropa och de är inte vänner av frihet. Den exklusiva liberala europeiska eliten förnekar sina rötter och bygger ett öppen samhälle istället för ett Europa baserat på kristendom. Liberal demokrati står för multikultur och undergräver migrationsmodellen. År 2030 kommer Ungern att vara ett av fem länder i EU med livskvalitet. För 30 år sedan trodde vi att Europa var vår framtid – nu anser vi att vi själva är Europas framtid!”

WORD!

https://dailynewshungary.com/orban-europes-current-leaders…/
————————————————–

Noterar att brittisk media verkligen inte hymlar med gärningsmäns identitet i olika brott, vare sig det rör sig om gängkriminalitet, gatuvåld eller häromdagen när en 3-årig pojke fick syra kastat i ansiktet (vilket pappan låg bakom för övrigt) – direkt ut med namn, ålder och ort! I Sverige däremot kan vi fortfarande inte ens gå ut med signalement på gärningsmännen trots en eskalerande och okontrollerbar kriminalitet, av rädsla för att kränka olika folkgrupper – skandalöst!

Det är ofta nu för tiden som man skäms över att vara svensk i landet där vi skyddar grovt kriminella individer oftast utan medborgarskap och trampar på offren rejält. Jag tänker närmast på den nyligen utkomna domen från hovrätten där flera utländska män av afrikansk härkomst får sänkt straff trots att de gruppvåldtagit en 13-åring så många gånger och så våldsamt att hon började blöda – vilket ändå inte fick dem att sluta. Någon undslapp straff helt och hållet på grund av sin låga ålder – skamligt! Hur ska jag kunna se mina döttrar i ögonen och säga att jag stödjer den här utvecklingen? Nej, det måste till en förändring nu – det har gått alldeles för lång och vi måste visa att svenska folket inte längre tolererar att våra barn behandlas på det här sättet. Min förhoppning är att folkets dom blir hård och skoningslös i september!

https://www.independent.co.uk/…/leytonstone-shooting-police…

nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s