Så som Sverige hade kunnat vara om vi hade haft politiker med ryggrad!

Kvällsnyheterna gav ingen större behållning såvida man inte uppskattar att läsa att ”Elin Ersson är en hjältinna” som en ledare i brittiska The Guardian uttryckte det, för som Ersson säger ”Sverige är ett rikt land och kan så mycket bättre än så” – lätt för henne att säga som inte bidrager till statskassan!

Noterar också i samma tidning att en ny rapport från ”Save the Children Italy” visar att unga migranter blir sexuellt utnyttjade när de försöker ta sig över gränsen från Italien till Frankrike för att nå sina släktingar i andra delar av Europa. Det handlar främst om minderåriga flickor från sub-Sahara/Afrika som säljer sex om de inte har råd med avgiften på 50-150 EUR som chaufförerna kräver. Enligt rapporten har migrantbarn även blivit sexuellt utnyttjade i andra delar av Italien – bland annat i Rom och på Sardinien. Mer än 1.900 flickor har blivit sexuellt utnyttjade under perioden januari 2017-mars 2018, varav 160 flickor har bevisats vara barn. Övriga hade antingen nått 18-års ålder eller låtsats att de var vuxna. När desperationen tränger på är människor villiga att ta till alla medel och detta påvisar återigen att det är en brinnande fråga att lösa, om EU:s ledare kunde få ändan ur vagnen någon gång vill säga. Eftersom de ändå inte kan komma överens om hållningen till migrationsfrågan, så kan de väl under tiden de funderar implementera de förslag som Visegradsländerna, Österrike och Italien tagit fram?! Win-win för oss alla!

Jag och barnen var och tog oss ett kvällsdopp på Mossbystrand tidigare idag – det var underbart varmt vatten och stora vågor. Jag har tidigare skrivit om de mindre roliga upplevelserna som jag haft när jag besökt stränder med inslag av kvinnor i heltäckande kläder och hijab, men idag hade jag en wow-upplevelser om hur det skulle kunna varit om vi hade gjort rätt från början i det här landet.

På stranden fanns nämligen några familjer med icke-svenskt utseende – jag gissar på Iran eller Syrien – som njöt av sommaren med picknickkorgar. Alla hade badkläder – både kvinnorna och tonårsflickorna hade bikinis med sitt långa vackra hår utsläppt så att det blåste i vinden. Jag pratade lite med dem på grund av en incident med en badring och de pratade nästan perfekt svenska.

Det var så härligt att se och det kändes så naturligt att de var en av oss andra badande familjer – vi var jämställda helt enkelt! Det är så här det borde vara med alla som kommer till Sverige, det vill säga man anpassar sig och integrerar sig! Om våra inkompetenta politiker hade gjort sin hemläxa så hade vi inte behövt ha kvinnor/flickor i tält samt hijabs på våra gator och torg samt för den delen inte behövt se dessa element på stranden.

Igår utanför biblioteket såg jag ett ungt par där mannen hade kortärmat och byxor samt kvinnan lång heltäckande tjock svart kappa och hijab – det var 30 grader ute!

Alla kvinnor och flickor i Sverige ska ha rätt att slippa täcka sig på allmän plats samt känna vinden blåsa i håret. Är man på en badstrand så ska man kunna ha tunnare kläder på sig och bada som vem som helst.

Vissa säger att sluta bry dig om deras kläder, respektera deras val – men NEJ, jag tänker aldrig acceptera den här seden för den hör inte hemma i ett demokratiskt och jämställt land som Sverige! Det minsta man kan begära är att riksdagen lagstiftar om ett förbud för barn under 18 år – de som inte klarar av att leva efter de premisserna kan alltid söka lyckan i ett annat land där man uppskattar dessa kvinnoförtryckande sedvänjor!

frihet

4 reaktioner till “Så som Sverige hade kunnat vara om vi hade haft politiker med ryggrad!

  1. Min syn på kvinnors frihet också. Jag känner mig närmast förnärmad som kvinna att behöva se dessa heltäckta kvinnor. I Sverige, med en regering som påstår sig vara feministisk. Bah!

    Gillad av 2 personer

  2. Jag undrar så ofta varför inte Fi och andra feministiska organisationer gör något för dessa kvinnor. De tar sig hit och får det Sean inte så mycket friare ändå. Förstår inte det.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s