Muslimska samfundet kräver respekt, RFSL ordnar partiledardebatt med alla riksdagspartier utom SD och i Grekland misstänker myndigheterna att bränderna är anlagda.

Kashif Virk, imam hos Muslimska Samfundet, skriver idag en debattartikel i Expressen, där han oroar sig över politikernas okunskap kring religion samt pekar på det viktiga i att religion och stat hålls isär.

Artikeln är egentligen rätt menlös och intetsägande, men det är intressant att han pekar på vikten av att politiker inte ska blanda sig i religionen. Om muslimer i Sverige hade fortsatt att leva sekulariserat som på 1990-talet så hade politikerna inte behövt lägga sig i!

Att påstå att samhället missbrukar begrepp som sharia, jihad och burka är ett märkligt uttalande – hur kan man missbruka ett begrepp bara för att man diskuterar fakta? Det är ett faktum att burka är ett kvinnoförnedrande plagg som bör förbjudas på allmän plats, särskilt om landet ifråga står upp för alla människors rätt till frihet oavsett kön och religionstillhörighet! Det är också ett faktum att sharialagar har börjat att utövas på flera håll i Sverige i takt med att man tillåtit bildandet av parallella samhällen
med shariapoliser. Vad gäller jihad så är det ingen hemlighet att Sverige kryllar av jihadister – så många att Säpo har tappat räkningen och moskéer med radikal inriktning som salafism/wahabism, finns numera i varje större stad och är de facto en känd rekryteringsplats för nya jihadister – något våra politiker blundat för i över ett årtionde!

Imamen kräver vidare respekt för religiösa övertygelser från hela samhället, men särskilt politiker och myndigheter – har ni inte fått det tillräckligt undrar jag? De senaste åren har den Socialdemokratiska regeringen inte gjort annat än att respektera muslimer och lobba för en islamisering av landet. Det har till och med gått så långt att vi i vissa städer numera tillåter böneutrop och ändå kräver ni mer?!

Jag tror snarare att det handlar om en rädsla för att förlora den mark som ni har lyckats snappa åt er! Människor är trötta på detta evinnerliga svansandet för muslimer hela tiden och som numera genomsyrar hela samhället – religiös klädsel på både små och stora oavsett kön på gator, torg samt bad- och nöjesinrättningar, koranskolor, separata badtider, halalslaktat kött, böneutrop samt skyltar och samhällsinformation på arabiska och somaliska överallt är exempel på saker som medför att vi vanliga medborgare börjar känna oss som minoriteter i vårt eget land.

Imamen skriver att religionen lär ut att man ska visa sin omgivning en förutsättningslös godhet och välvilja – på vilket sätt appliceras detta när vi blir påtvingade denna religion? Istället för att visa respekt för det land ni har bosatt er i så kräver ni att vi ska ta emot era kvinnoförtryckande regler och skräniga böneutrop med öppna famnen, men ni verkar ha glömt att vi varken är eller vill bli ett kalifat!

Sverige är ett fritt och demokratiskt land, där alla oavsett kön lever jämställt och i frihet. Religion är något som man får praktisera i hemmet eller i kyrkans rum, utan att det påverkar ens omgivning. Kan ni inte acceptera våra värderingar och ta seden dit ni kommer så finns det en hel världsdel med likasinnade att flytta till istället!

Det är förödande att vi har så lama politiker i det här landet som inte har vågat sätta ned foten tidigare! Se vilket samhälle ni har skapat och ändå begär ni att vi ska hjälpa er till makten i ytterligare fyra år?! Kommer aldrig på fråga och förhoppningsvis kommer folkets dom om några veckor!

https://www.expressen.se/…/bilden-av-religion-foder-polari…/
———————————————

Pridefestivalen står för dörren och prideveckan blir ett ordentligt startskott för valrörelsen med fokus på hbtq-frågor. Det stora hotet mot hbtq-personer i Sverige är tydligen *trumvirvel* Sverigedemokraterna!

Nästa fredag den tredje augusti anordnar RFSL en partiledardebatt dit alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna är inbjudna. Feministiskt initiativ deltager också i debatten.

Sandra Ehne, förbundsordförande för RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter:
”-Vi lever i en intressant politisk tid. Det sker en stark polarisering mellan olika värderingar, både i Sverige och i resten av världen. Samtidigt går det mesta åt rätt håll. För oss är det tydligt att det finns ett riksdagsparti som inte jobbar för hbtq-personers rättigheter. Sverigedemokraterna delar upp personer i kategorier av mer och mindre värda, normala och onormala. De har inte röstat för någon reform i riksdagen som gynnar hbtq-personers rättigheter.

Hur orkar dem? Sverigedemokraterna har bland annat en mycket kompetent homosexuell politiker vid namn Tapani Juntunen (f.d. Moderatpolitiker), så om nu partiet vore emot hbtq så hade väl inte han kandiderat för SD? Medborgerlig Samling blev också utfrysta av Prideorganisationen, när man nyligen deklarerade att partiet inte skulle få deltaga i prideparaden på grund av sina ”värderingar” – något som är väldigt motsägelsefullt eftersom partiledaren Illan Sadé är homosexuell och Alexander Bard dessutom är en av partimedlemmarna.

Det kanske hade varit på sin plats att upplysa dessa Pride-människor om att det stora hotet mot deras sexualitet varken kommer från SD eller MED – snarare från den pågående islamiseringen av landet! De borde ställa sig frågan varför hbtq-personer flyr från muslimska länder. Är dessa människor inte pålästa överhuvudtaget?!

Kärlek är politik skriver Aftonbladets ledare, men det är de facto Pridearrangörerna själva som skapar problemen!

https://www.aftonbladet.se/…/pride-paminner-om-att-karlek-a…
————————————–

Flera av Sveriges pågående skogsbränder tros vara anlagda och nu kommer det uppgifter från Grekland som pekar på samma sak.

Grekiska myndigheter bekräftar nu att det är starka indikationer på att även deras bränder är anlagda och man har därför startat upp en utredning efter att satellitbilder och spår i marken tyder på att bränder startade samtidigt i flera städer.

Antalet omkomna är uppe i 82 personer än så länge och över 70 personer, däribland många barn, är inlagda på sjukhus för brand- och rökskador. Tillstånden för flera av dem betecknas som allvarliga. 27 personer saknas fortfarande – varav två 9-åriga tvillingflickor.

https://www.aftenposten.no/…/Greske-myndigheter-tror-dodeli…

News

En reaktion till “Muslimska samfundet kräver respekt, RFSL ordnar partiledardebatt med alla riksdagspartier utom SD och i Grekland misstänker myndigheterna att bränderna är anlagda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s