Nyhetssvep 2018-07-26

En kvällsspaning bland nyheterna resulterade i ett nyhetssvep där en majoritet av norrmännen vill ha ett förbud mot omskärelse av pojkar, Gudrun Schyman är mer galen än vanligt, AfS attackerades med stora stenar under valkampanj i Göteborg och ett stort antal asylsökande stormade spanska gränsen.

Jag har länge förespråkat 18-årsgräns för omskärelse av barn oavsett religion och nu ser det ut att bli verklighet i Norge, där en majoritet av norrmännen ställer sig bakom ett förbud. Man anser också att det är oseriöst att klassificera det som judehat.

Omskärelse av pojkars friska könsorgan utan samtyckte strider mot bestämmelser i FN:s barnkonvention och grundlagen om barns rättigheter.

En åldersgräns som säkrar att pojkarna själva kan bestämma, kommer även att ge barnet rätt till religionsfrihet. När föräldrars religionsfrihet är i konflikt med barnens rättigheter måste man välja vilken hänsyn som är viktigast.

Män som inte är tillfreds med att vara omskurna känner ofta frustration över att inte bli tagna på allvar och flera av dem är viktiga personer i en växande kampanj mot omskärelse.

I Sverige är Sverigedemokraterna det enda parti som vill införa ett förbud mot omskärelse på barn under 18 år.

https://www.aftenposten.no/…/-Omskjaring-av-gutter-er-alvor…
—————————————-

I dagens Ystads Allehanda har man under eftermiddagen publicerat en insändare av den smått galna Gudrun Schyman, där hon som företrädare för Feministiskt initiativ, svamlar mer än vanligt.

Hon börjar med att skriva om bränderna som rasar i landet och menar att vi måste vänja oss vid sådana här extrema händelser, sedan drar hon parallellen till klimathotet och att ”fler människor behöver bo i norra delen av halvklotet, till följd av klimatförändringarna”, vilket måste mötas med ”politiska prioriteringar, mer samarbete och stark solidaritet”. Det vill säga att vi måste öka kapaciteten i mottagandet av människor på flykt.

Vidare kritiserar hon att Sverige börjat inrikta sig på invasionsförsvaret, upprustning och skydd av nationen, eftersom det inte finns någon ökad hotbild mot landet.
Enligt Gudrun är detta ”en irrationell prioritering, styrd av nationalistiska fantasier snarare än fakta”.

Gudrun uppmanar oss till att ”tänka om och prioritera säkerhet för alla här och nu, i vardagen. Vi behöver omfördela resurserna från ensidiga militära verktyg mot inbillade anfall, till civil beredskap inför miljökatastrofer och andra hot mot vår säkerhet. Vi behöver avsluta den nyligen återinförda militära värnplikten och istället satsa på en frivillig civil utbildning i krisberedskap via MSB, vi behöver fördubbla anslagen till MSB, utveckla mer effektiv civil krisberedskap och se mer av utbyte och samverkan kring säkerhet i Europa. Vi behöver helt enkelt att Sverige går före och visar vägen, både när det gäller flyktingmottagande och nödvändig omställning av produktion och konsumtion, globalt.”

Efter att ha läst texten tolkar jag det som att vi ska strunta i att rusta upp försvaret och istället satsa på att ta hit fler migranter! Det enda vettiga jag kan hitta i hennes text är hennes uppmaning till mer utbyte och samverkan kring säkerhet i Europa.

Även om alla har rätt till sin åsikt samt får rösta på vad de vill, så har jag väldigt svårt att förstå de som väljer att kasta bort sin röst på detta extremistparti. Vad är det som lockar dem – hatet mot samhället och vita män i synnerhet?!

http://www.ystadsallehanda.se/…/gudrun-schyman-militarism-…/
—————————————

Under Alternativ för Sveriges valmöte vid Kortedala torg i Göteborg i torsdags, attackerades riksdagsmannen Mikael Jansson av en man med mellanösternursprung. Angriparen spottade och kastade stora stenar mot AfS samtidigt som han skrek ”Vill ni deportera mig, era vita jävla fittor?”.
Polisen rubricerar anmälan som ofredande.

Det är tyst i vanlig media om detta eftersom det bara var de där högerextremisterna som får skylla sig själva. Tycka vad man vill om AfS, men hade det varit en företrädare för ett annat parti så hade det slagits upp stora rubriker och fördömanden hade haglat tätt. Tvi vale för detta hyckleri, där det goda hatet accepteras!

http://www.friatider.se/afs-attackerades-i-g-teborg-vita-j-…
————————————–

Slutligen har cirka 600 afrikanska migranter tagit sig genom till Spanien genom att storma ett kraftigt stängsel vid den spanska gränsen i exklaven Ceuta i Nordafrika.

Enligt polisuppgifter ska migranterna ha använt sig av mycket våld och haft med sig så kallat ”osläckt kalk” i rör och flaskor, vilket kan orsaka irritation eller brännskador på huden, som de sedan kastat på gränsvakterna. De ska även ha kastat avföring på vakterna i ett försök att hålla dem på avstånd.

22 poliser skadades, varav fyra fick tas till sjukhus för brännskador. Även afrikanerna skadade sig på det vassa stängslet och 11 av dem har nu fått föras till sjukhus.

Stormningen är den största i Ceuta sedan februari 2017, då 850 afrikaner lyckades ta sig över staketen under fyra dagar. Hittills i år har 23.000 migranter tagit sig till Spanien, som numera har passerat Italien som Europas förstadestination för afrikaner.

Man får det man röstar på och nyligen röstade man fram en pro-EU-regering i landet som bland annat vill montera ned stängslen vid gränsen – det verkar som att deras önskan redan gått i uppfyllelse i och med att migranterna själva tog saken i egna händer.

https://www.welt.de/…/Spanische-Exklave-Ceuta-Migranten-att…

 

 

 

Annonser

3 reaktioner till “Nyhetssvep 2018-07-26

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s