Medmänsklighet sitter inte i huden!

I den danska tidningen Berlingske går idag att läsa om en känd kanadensisk journalists upplevelse när han åkte buss i Köpenhamn och busschauffören blev överfallen vid Amager: ”Under detta ögonblick betydde hudfärg, huvudbeklädnad och språk ingenting”.

Detta påminner mig om liknande artiklar i svensk media där svenskar ryckt in och hjälpt människor i nödläge även fast de har annan hudfärg, talar annat språk eller ser annorlunda ut samt för den delen tvärtom när invandrare utan att tveka agerar.

Det handlar om sunt förnuft och värderingar! En vanligt funtad människa tänker inte efter två gånger om en person är i nöd och hur personen ser ut eller talar för språk har ingenting med saken att göra! Jag är så trött på denna polarisering som journalister aktivt bidrager till genom att skriva dessa artiklar och vinkla innehållet så att det framstår som att det är något exceptionellt med att människor hjälper varandra trots språkbarriärer och avvikande utseende.

Bara för att jag ogillar religiös klädsel på allmän plats både män och kvinnor, så betyder det inte att jag skulle strunta i att sträcka ut en hand om en kvinna i hijab eller heltäckande klädsel behöver hjälp – det är signalerna om kvinnoförtryck som jag vänder mig emot och inte kvinnan/flickan under tyget!

Detsamma gäller afghaner för att ta ett exempel, jag ogillar att politikerna inte följer landets lagar samt att afghanerna inte vill acceptera sina asylbeslut – det betyder dock inte att jag inte respekterar dem som individer och medmänniskor, så självklart ställer man upp och hjälper de som behöver om man kan där och då! Så resonerar de flesta människor och bara för att vi är många i Sverige och Europa som vill införa en mer restriktiv migrationspolitik, så gör det oss inte till rasister och fascister – även om vänsterlobbyn inklusive media gärna vill framställa oss som just det.

Läser man mellan raderna på dessa texter så är budskapet i princip att ”de personer du kallar blattar ställer upp och hjälper svennar utan att blinka så tji fick du för dina omoraliska tankar” och när det är tvärtom ”svenskar är visst godhjärtade och vill hjälpa invandrare, ni rasister har fel när ni kräver stängda gränser”. Man undrar om det är order uppifrån eller om journalister i allmänhet har denna inställning om att samhället är svart eller vitt.

Precis som vi skulle behöva en utrensning av politiker i riksdagen, så skulle vi även behöva en bland landets så kallade journalister. Fast det bästa av allt hade så klart varit att stoppa gullandet med de etablerade mediehusen där vissa koncerner som Bonnier och Schibsted har ett järngrepp om de ensidiga nyheterna och propagandan som pumpas ut till befolkningen, medan mindre privata aktörer som levererar de riktiga nyheterna får kämpa i motvind utan presstöd. Syftet med det svenska presstödet är för övrigt att ”främja mångfald och konkurrens inom dagspressen”, vilket framstår som löjeväckande när man skådar sanningen i vitögat eftersom det inte existerar någon konkurrens och mångfalden i deras värld enbart innebär etnisk mångfald!

sunt förnuft

En reaktion till “Medmänsklighet sitter inte i huden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s