Generalsekreteraren för Sveriges Advokatsamfund ställer sig bakom civil olydnad!

Anne Ramberg, generalsekreterare på Sveriges Advokatsamfund, har flera gånger tidigare tagit parti för civil olydnad – bland annat har hon ställt sig bakom afghanernas demonstrationer och gymnasielagen. Nu tar hon även parti för asylaktivisten som stoppade flygplanet från att lyfta som jag skrev om igår!

”I en rättsstat ska staten respektera mänskliga rättigheter. I en rättsstat råder yttrandefrihet. I en rättsstat vågar människor reagera mot ”demokratiskt” fattade beslut. En demokratisk rättsstat ställer nämligen krav på kvalitén i lagstiftningen och på en god rättstillämpning.”

Hon är dock inte ensam – även journalister, från bland annat Dagens Nyheter anser att detta är ett helt acceptabelt beteende: ”Civil olydnad har alltid varit en central kraft för samhällsförändring.”

Det Ramberg i princip gör är att hon legitimerar att människor tar lagen i egna händer, så länge det är för en ”god sak”. Det är väl ingen som för en sekund tror att hon eller någon annan heller för den delen, hade accepterat att en person med ”fel åsikter” hade gjort något liknande?!

Det är intressant att Ramberg påstår att det råder yttrandefrihet, med tanke på att den är starkt begränsad för många av oss och regeringen gör sitt yttersta för att tysta obekväma röster genom censurlagar, påtryckningar på sociala medier, Google och Youtube samt införandet av Näthatsgranskaren som får statligt stöd.

Hade en högt uppsatt myndighetsperson, minister, eller annan motsvarande Rambergs position yttrat det motsatta – t.ex. påstått att det är rätt att skicka ut alla afghaner eftersom de saknar skyddsskäl eller gett sitt stöd till medborgarjournalisten Tommy Robinson, alternativt krävt att asylaktivister skulle skickas i fängelse hade det blivit ett himla liv och vederbörande hade rykt direkt! Det verkar dock som att Ramberg i likhet med Dan Eliasson, kan säga och agera hur som helst och ändå förbli en maktfaktor.

Jag tycker Anne Ramberg personifierar den politiska korrektheten som genomsyrar hela samhället och legitimerar det goda hatet!

Många advokater har bara gott att säga om generalsekreteraren, men måhända är det den äldre generationen. Det ryktas att hennes tid börjar rinna ut med tanke på hennes ålder, så det är åtminstone ett ljus i mörkret och vi får hoppas att hennes efterträdare har lite mer sunt förnuft i bagaget!

Ramberg.jpg

5 reaktioner till “Generalsekreteraren för Sveriges Advokatsamfund ställer sig bakom civil olydnad!

 1. Man blir mer och mer chockerad över vad som händer i Sverige – hur kan det tillåtas att advokatsamfundet upfordrar till civilulydighet? Vad är hennes definition på ”den goda sak” 😇😇😇😇😇

  Gillad av 2 personer

 2. Den årbräckta maktmissbrukare som tituleras generalsekreterare har vid ett flertal tillfällen, icke minst genom insidiösa små utgjutelser på Twitter, placerat likhetstecken mellan begreppet civil olydnad och vad det ogrumlade sinnet definierar som samhällsomstörtande verksamhet.

  Den inbillade folkfostraren madam Ramberg, denna lagparagrafernas änglamakerska, har genom sina kulturmarxistiska karamellverser icke generats inför att hänvisa till den rättsstat vars traditionella och lagbundna regelverk de facto inte längre praktiseras, och provocerar med att rättfärdiga diskretionära beslut fattade på ideologiska, politiskt korrekta och emotionella grunder, samt kalla det dysfunktionella och allmänmoraliskt urholkande konceptet för god rättstillämpning.

  Högeligen påfrestande att vara medveten om dessa toppositionerade kvastryttarinnors enfaldiga brist på insikt när det blivit dags att retirera, samt deras förvissning om att vilka överträdelser de än begår, löper de näppeligen någon större risk att ställas till svars och bötfällas för oskickligt och korrupt beteende.

  Hav av hjärtat tack, högaktade Fru Piper – ni änglars källa till avund!
  Andreas, brysk men hederligt sinnad gammal tossing och ende absolutist å groggverandan 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s