En bra dag för Danmark och en dålig för Sverige!

Idag är det en bra dag för Danmark och en dålig för Sverige!

Danskarna konstaterar nämligen att antalet uppehållstillstånd som ges ut i Danmark numera är historiskt låg tack vare en rad ingrepp som har fått ned antalet asylsökande dramatiskt, men ändå vill flera partier strama åt migrationspolitiken ytterligare!
(https://www.b.dk/…/antallet-af-opholdstilladelser-naermer-s…)

För vår del har Sverige återigen satts på kartan tack vare en asylaktivist! Inte mindre än fyra olika tidningar (The Guardian, New York Times, Al Jazeera och Aftenposten) har denna ”svenska student” på löpet idag.

21-åriga Elin Ersson berättar glatt hela historien om hur hon och hennes aktivistvänner fått nys om deporteringen av en man till Afghanistan samt skramlat ihop pengar till biljetten och sedermera vägrade att sätta sig ned i planet när det skulle avgå. Hon fick till slut stöd från andra passagerare ombord, flyget ställdes in och deporteringen kunde skjutas på framtiden.

Ersson, som för övrigt studerar till socionom, intygar också att det är horribelt hur svenska myndigheter behandlar dessa offer genom att planera utvisningarna i hemlighet, utan att informera innan. Hon är även orolig inför valet och fasar över att högerextremisterna i form av Sverigedemokraterna ska få mer makt. I artikeln i The Guardian drar man paralleller mellan nynazister och SD, vilket Ersson givetvis spär på genom att påstå att hon möter nazister på gatorna minst en gång i månaden!

Erssons video har delats flitigt på Facebook och därigenom blivit en världsnyhet och hon hoppas nu att fler ska få upp ögonen för hur inhumant vi behandlar våra asylsökande. Hon kommer att fortsätta kämpa för att stoppa alla deporteringar till Afghanistan och hoppas på att de ska upphöra helt.

Ännu ett stolpskott som får chans att svartmåla landet och ökar på människors övertygelse om att vi i Sverige har några skruvar lösa när det kommer till migrationspolitiken. Die dumme Schweden får en revival!

Noterbart i sammanhanget är att man i vårt grannland Norge utför mer deporteringar till Afghanistan än t.ex. i Tyskland. Norrmännen står nämligen på sig och lyssnar inte på asylaktivisternas ömkande, eftersom det finns säkerställt att flera områden i landet är säkra.

Vad gör polisen skulle jag vilja veta? Här har vi en person med namn och bild som uppenbarligen begått en kriminell handling genom att aktivt medverkat till att ett plan inte kunnat lyfta och att en utvisning inte kunde verkställas. Vem tror ni får betala det kalaset indirekt?! Inte hon i alla fall!

Hon berättar utförligt om hur det planerades och senare genomfördes – således ett muntligt erkännande. Hon påpekar också att hon kommer att fortsätta med sina aktivistmetoder – således finns det en garanterad risk för återfall. Varför anhåller man inte vederbörande för politisk brottslighet? Eller tycker man att hon bidrager till att förgylla Sverigebilden?

https://www.nytimes.com/…/eur…/elin-ersson-afghanistan.html…

https://www.aftenposten.no/…/Svensk-student-hindret-flyavga…

https://www.aljazeera.com/…/swedish-activist-stops-flight-d…

https://www.theguardian.com/…/swedish-plane-protester-elin-…

mig

2 reaktioner till “En bra dag för Danmark och en dålig för Sverige!

  1. Det märkliga är ju att hon har satt hundratalls människor för indirekt livsfara genom att tids skemat flyttas för övriga plan att landa, nä för mig borde hon gå ca 4 år

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s