Inför valet fokuserar man mer på SD än att komma med konkreta förslag och lösningar!

Trenden med att fokusera på att svartmåla Sverigedemokraterna istället för att skärskåda problemen och lyfta fram alternativ till hur de ska lösas fortsätter. Att det ger oönskad effekt visas i valbarometrarna – senast igår visade Skops julimätning att både M och S tappar, medan SD fortsätter öka och anses bli valets stora vinnare.

Idag har Aftonbladet inte mindre än två artiklar i ämnet.

Först är det dagens ledare där SD beskylls för att vara klimatskeptiker och en fara för Sveriges skogar. På något sätt får artikelförfattaren det till att SD vill motarbeta räddningsarbetet på sikt om de får makt, eftersom de vill lämna EU (där man nu samarbetet kring bränderna) och minska kommunernas möjligheter att få stöd via utjämningssystem och statsbidrag, vilket skulle leda till en urholkning av resurserna i brandutsatta kommuner.

Mycket långsökt analys må jag säga, men det mest intressanta är att han inte med ett ord nämner orsaken till att Sverige inte har brandflyg och saknar resurser att hantera stora skogsbränder – det stavas Moderaterna och Socialdemokraterna! Moderaterna sålde ut brandflygen och skar i resurserna under sina två mandatperioder och Socialdemokraterna har fortsatt i samma anda. Men sådana fakta kan man bara läsa i alternativ media som t.ex. Ledarsidorna. (https://ledarsidorna.se/2018/…/den-stora-pekboksutredningen/)

Hur vore det om journalisterna i det här landet skulle ta sina jobb på lite större allvar och faktiskt leverera väl underbyggda och faktabaserade artiklar någon gång?! En stor del av befolkningen sväljer fortfarande de lögner som mainstream media matar dem med dagligen – skrämmande!

—————————————-

I den andra artikeln är det Tobias Billström (M) som dekar ner på SD och menar att de inte är trovärdiga eftersom de öppnat upp för samarbete med S och att M minsann har presenterat ett brett migrationspolitiskt program, så om man vill ha förändring är det Moderaterna man ska rösta på.

Jag kan ge Billström rätt i att Moderaterna har lagt fram bra förslag kring migrationspolitiken, men om vi ska syna partiet i sömmarna så har de under de senaste fyra åren i princip varit osynliga som oppositionsparti och varje chans att rösta ned Socialdemokraternas budget eller skadliga förslag har refuserats bara för att man inte vill alliera sig med SD. Är det så man tar ansvar för ett land?

M röstade visserligen emot amnestin för afghanerna, men det var deras allianskamrater i Centern som såg till att den verkställdes och det är ingen hemlighet att Lööf vurmar för öppna gränser, vilket går tvärs emot M:s nya linje – men M har inte visat några tecken på att bryta Alliansen inför valet, så återigen vem är det som har problem med trovärdigheten?

Billström avslutar sin debattartikel med att indikera att Alliansen är de enda som kan fixa Sveriges problem:
”Moderaterna är inte beredda för att låta Stefan Löfven sitta kvar vid makten i fyra år till. Vi kommer att göra allt vi kan för att våra idéer ska få maximalt genomslag och för att vi genomför de reformer som Sverige behöver. Det innebär både en stram migrationspolitik, kortare vårdköer och fler poliser. Alliansen har löst svåra problem förut och jag är övertygad om att vi kan göra det igen. Sverigedemokraternas besked är viktigt – en röst på SD kan lika gärna vara en röst på Stefan Löfven. Vill man byta regering gör man alltså bäst i att rösta på Moderaterna.”

Moderaterna var de som från början satte oss i klistret genom att Reinfeldt slöt ett ytterst oansvarigt migrationsavtal med Miljöpartiet. Billström säger att man inte vill ha fyra år till med Löfvéns regering, men man har inte lyft ett finger för att få bort honom trots flera chanser under mandatperioden – t.ex. vid misstroendevotumet och budgetomröstningen.

Billström pekar på att en röst på SD är likvärdigt med en röst på S, men precis det omvända gäller även för M eftersom Ulf Kristersson vid ett flertal tillfällen deklarerat att hans parti inte under några omständigheter kommer att samarbeta med SD och detsamma gäller för övriga Alliansen. Moderaterna har dessutom, precis som Centern och Liberalerna, proklamerat att man kan tänka sig att samarbeta med Socialdemokraterna! Med tanke på hur valresultatet förväntas bli så kanske alla partier borde skickas på kurs i hur man samarbetar trots värdegrundsskiljaktigheter, för det lär behövas om man ska kunna styra landet!

Om Moderaterna så gärna vill byta regering så är det fullt möjligt – receptet består i att säga hej då till Alliansen och börja samtala samt samarbeta med Sverigedemokraterna. Kan Norge och Danmark styra sina länder genom samarbete med SD:s motsvarighet – dessutom i mer än en mandatperiod – så kan Sverige! Kliv upp ur sandlådan nu Billström och ta med Dig Kristersson – det är dags att ni börjar bete er som vuxna människor!

https://www.aftonbladet.se/…/sd–ett-parti-som-ar-helt-utan…

https://www.aftonbladet.se/…/sds-klimatskeptiker-ar-en-fara…

Billström

Annonser

2 reaktioner till “Inför valet fokuserar man mer på SD än att komma med konkreta förslag och lösningar!

  1. Den hjälp Sverige har fått med att släcka skogbränderne hade de säkert fått även om ni inte var med i EU – Norge är inte med i EU, det är grannarna där har visad deras solidaritet – hur tror ni det kommer gå om ryssarna invaderar Sverige? Ni är ju inte med i NATO😳 – ser ut som att ordet solidaritet inte finns i det svenska språket – men självgodheten har ingen gränser när det gäller illegale asylsökare, bidrag till Palestina, Somalia m.v. 😝
    Med hänsyn til Moderaterne – kom ihåg att Ulf Kristersson är inte annat än Rheinfeldts lärjunge! Finns ingen alternativ till SD om Sverige skall rejse sig igen! ❤️🇩🇰

    Gillad av 1 person

  2. Den här odugliga regeringen har fokuserat på fel saker alldeles för länge… Ju mera de baktalar SD desto mer spelar de dem i händerna. Deras desperata försök att manipulera folket är alltför genomskinliga och det verkar som om de förlorat folkets förtroende…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s