Facebook censurerar konst med naket innehåll!

Med anledning av en incident på stranden tidigare idag, skrev jag ett inlägg om att det i min värld är naturligt att vara naken samt att man inte brukar känna att man måste skyla barnen på stranden. Jag hade tänkt illustrera inlägget med en av Anders Zorns nakna kullor, men det blev inte så eftersom jag var ute på vift när inlägget skrevs. Nu i efterhand kan jag konstatera att det var lika bra det eftersom inlägget i sådant fall antagligen hade tagits bort – det verkar nämligen som att det är fler än vissa ideologier som tycker att det är onaturligt med nakenhet, nämligen Facebook.

Facebook har tagit bort ett stort antal postade bilder som innehåller fotografier av målningar gjorda av Belgiska mästare. En av anledningarna som Facebook-administratörerna uppgett när de censurerat flera hundra år gammal flamländsk konst, har bland annat varit att ”Jesus, förutom sitt höftskynke, var komplett naken”. 😄

Toerisme Vlaanderen säger nu att Facebook omgående måste göra om sin policy för vad som tillåts publiceras på den sociala medieplattformen och tar nu till åtgärder för att försäkra sig om att det blir ändrat. Man har därför skrivit ett öppet brev till ingen mindre än Mark Zuckerberg, där man ber chefen för Facebook att sluta förbjuda konstverk med naket innehåll på den sociala plattformen. De flesta flamländska muséer har skrivit under brevet och de har även fått stor uppbackning från utlandet, där nästan samtliga muséer som man kontaktat är villiga att stödja deras sak.

Vad är det som är så farligt med naket, särskilt när det handlar om flera hundra år gammal konst? Förstår inte grejen! Det hade varit rätt kul om vi alla på en specifik dag skulle lägga upp ett oskyldigt foto på våra rumpor – då hade de fått att göra på Facebook! 😉

https://www.vrt.be/vrtnws/en/2018/07/22/facebook-bans-paintings-by-flemish-masters/

konst

Annonser

En reaktion till “Facebook censurerar konst med naket innehåll!

  1. Instämmer med din text om konstverk som något frånstötande angående den eventuella nakenheten
    Tycker det har gått alldeles för långt när Facebook censurarar konstverk som är målade för 100-tals år sen.
    Ställer upp på din idé om ett oskyldigt foto av min rumpa, säg till bara. 😊

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s