Luftiga nyheter, S kastar sten i glashus, ovälkomna vildsvin samt skottlossning i Toronto!

Att läsa svenska nyheter är som att äta smörgåsrån – det går på ett kick och är som att äta luft eftersom någon mättnadskänsla aldrig infinner sig oavsett hur många kex man förtär.

Just nu präglas svensk medierapportering av bränderna och som sig bör kritik mot Sverigedemokraterna. Är det inte ledarskribenter, så är det politiker från motståndarsidan som försöker sig på konststycket att skrämma väljarna att ”rösta rätt”, samtidigt som man inte lyckas motivera varför ens egen politik är ett bättre alternativ. Senast i raden är Socialminister Annika Strandhäll (S) som i dagens Aftonslaskan skriver att ”Låt inte Alliansen och SD svika landets sjuka – den som är sjuk behöver mer trygghet, inte mindre!”. Socialdemokraterna verkar inte ha någon skam i kroppen eftersom de minsann varit med och bidragit till att vården i Sverige kryper på knä med vårdköer som är så långa att cancerpatienter dör i väntan på vård samt patienter skickas hem i förtid på grund av plats- och resursbrist. Men detta nämner hon inte i sin text, utan det är sjukförsäkringen som ältas och ett varningsfinger höjs för konsekvenserna om ett borgerligt alternativ tar över. Jag säger bara en sak: Låt ett oprövat kort få sätta sin prägel på vården innan ni börjar beklaga er och inför valet har vi två stycken – Sverigedemokraterna och Medborgerlig Samling!

Från det ena till det andra – låt oss prata om vildsvinen!

Det är inte bara när det kommer till migrationspolitiken som Sverige står ensamma bland sina nordiska grannar – det verkar också gälla inställningen till vildsvinen.

Medan Sverige har ”öppna gränser” och matar vildsvinen med betor och kaffebröd, är våra nordiska grannländer inte lika roade. I Norge har man i Stortinget en bred politisk enhet och säger nej till vildsvin och i Danmark har man beslutat om att sätta upp stängsel mot gränsen till Tyskland för att hindra vildsvinen från att komma in.

Norges lantbrukspolitiska talesperson Geir Pollestad (Senterpartiet), är bekymrad över vildsvinsbestånden i Norge.
-” Vi vill avvisa alla förslag om förvaltning av arten. Det måste komma en utrotningsplan på plats. Vildsvin är en främmande art och skall skjutas – inte förvaltas. Norska myndigheter måste pressa på Sverige för att få dem att reducera eller ta bort bestånden.”

Många menar att det kan vara svårt att göra något eftersom arten inte har en status som oönskad i Sverige.
Morten Ørsal Johansen i Fremskrittspartiet:
-”Det är en stor utmaning att Sverige önskar ha ett bestånd. På grund av den långa och öppna gränsen blir det svårt att hindra spridning till Norge.

Det är väl härligt att Sverige står upp för alla ”oönskade” individer – både människor och djur! 😄

https://www.aftenposten.no/…/Bred-politisk-enighet-Nei-til-…
———————————————-

Ingen har väl undgått att läsa om skjutningen i Toronto, där en man avfyrade flera skott mot människor på ett café, innan han själv blev skjuten av polisen. En kvinna har avlidit och 13 personer är skadade, varav en 9-årig flicka med kritiskt tillstånd.

Canada är annars känt för att ha få brott med skottlossningar, särskilt i jämförelse med grannlandet USA, men under det senaste året har skottlossningarna eskalerat och bara i år har det varit mer än 200 incidenter i Toronto – 24 med dödlig utgång enligt en källa, medan en annan säger att det varit 26 dödsfall.

Borgmästaren i Toronto, John Tory, bekräftade under presskonferensen att händelsen är ett bevis på att landet har vapenproblem.
”-Vapen är för lätta att få tag på för alltför många människor.”

I Sverige kan vi i alla fall inte skylla på vapenlagarna…

https://www.theguardian.com/…/multiple-casualties-in-shooti…

smörgåsrås

Annonser

En reaktion till “Luftiga nyheter, S kastar sten i glashus, ovälkomna vildsvin samt skottlossning i Toronto!

  1. Alltid trevlig att läsa Jenny. S är kletiga i brallan innan var de lite lösa i magen. Vildsvin skall vare helstekta då är de som bäst kommer då till sin rätt, inte på Sövde flygfält 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s