Kvällsnyheter 2018-07-21

Kvällsnyheterna handlar om att Steve Bannon planerar en högerpopulistisk revolt i Europa, en indonesisk flicka som blivit våldtagen av sin bror får fängelsestraff på grund av abort, en 4-åring pojke vådasköt sin 2-åriga kusin till döds i USA, Turkiet är numera en diktatur och 13-årig flicka våldtagen på badstrand i Örkelljunga.

Steve Bannon, Donald Trumps tidigare chefsrådgivare i Vita Huset, vill erbjuda ett alternativ på högerkanten till George Soros ”Open Society Foundation”. Bannon vill skapa en högerkant i Europa som han hoppas kommer att elda på och sprida högerpopulism över hela kontinenten inför EU-valet våren 2019. Fundamentet ska heta ”The Movement” och kommer att erbjuda omröstningar, forskning samt råd om meddelanden och datainsamling till ett nätverk av högerpartier över hela Europa. Den 64-årige Bannon planerar att spendera halva sin tid i Europa efter halvtidsvalet i USA i november.

Bannon har mött högerpolitiker över hela kontinenten under de senaste 12 månaderna – inklusive Ukips förre ledare Nigel Farage, medlemmar från Marine Le Pens parti i Frankrike samt Ungerns Viktor Orbán.

Mycket intressant utveckling må jag säga! Soros kan behöva en motvikt i Europa. Fortsättning lär följa.

https://www.theguardian.com/…/steve-bannon-plans-foundation…
————————————–

En 15-årig indonesisk flicka som har våldtagits åtta gånger av sin äldre bror, har nu dömts till ett halvårs fängelse efter att ha genomgått en abort till följd av våldtäkterna. Hennes 17-åriga bror dömdes till två års fängelse.

Det är förbjudet med abort i Indonesien såvida det inte föreligger risk för kvinnans liv eller om hon har blivit våldtagen. Lagen säger dock att aborten måste utföras senast i 6:e graviditetsveckan och flickan som blev våldtagen av sin bror utförde aborten sex månader efter att hon hade blivit gravid. Hon fick hjälp av sin mor som också står åtalad.

Indonesien har ofta kritiserats för sina alltför hårda abortlagar som begränsar kvinnors frihet. Det är många länder världen över som har strikta abortlagar och Sverige har nog en av de mest generösa i världen – ändå blir människor upprörda när man diskuterar möjligheten att sänka gränsen med ett fåtal veckor.

https://www.theguardian.com/…/indonesia-girl-jailed-for-abo…
—————————————–

En 4-årig pojke sköt av en olyckshändelse sin 2-åriga kusin när de var hos besök hos sin morfar, som troligtvis inte låst in vapnet ordentligt. Flickan avled av sina skador på sjukhus och morfadern är nu arresterad.

USA och deras vapenlagar återigen… tumme ner på den!

https://www.independent.co.uk/…/child-shot-dead-cousin-cali…
—————————————

En 13-årig flicka utsattes tidigare idag för en våldtäkt vid en badplats i Örkelljunga. Den 16-åriga förövaren hölls fast av ett fotbollslag som befann sig i närheten tills polisen anlände.

Polisen är i vanlig ordning förtegen om detaljerna kring händelsen, men jag finner det lite anmärkningsvärt att den misstänkte pojken kanske inte kommer att anhållas med hänsyn till hans unga ålder – kan man våldtaga en 13-årig flicka så kan man minsann sitta i arresten anser jag i alla fall!

https://www.sydsvenskan.se/2018-07-21/pojke-gripen-efter-misstankt-valdtakt-vid-badplats
————————————–

Slutligen kan man konstatera att Turkiet nu officiellt är en diktatur efter att Erdogan återigen vann valet och numera är envåldshärskare.

Under de senaste årens kuppförsök, utrensningar och presidentstyre är många turkar rädda för angiveri. Oppositionella fruktar att bli svartlistade och förlora sina jobb, vilket inte bara skulle leda till att de går miste om sin försörjning, utan även att de förlorar sjukförsäkring och intjänade pensioner. Godtyckliga utrensningar har redan drabbat cirka 150.000 statsanställda, lärare och akademiker. Även familjemedlemmar berörs när falluckan öppnas för de svartlistade. Därför är det inte konstigt att de flesta i Ankara och Istanbul brukar börja intervjuer med ”citera mig inte” när de beskriver den dystra bilden av läget efter presidentvalet, men i en exklusiv intervju med finska HBL tvekar dock inte Kemal Kılıçdaroğlu, ledare för landets största oppositionsparti CHP (Republikanska folkpartiet), att kalla Erdogans nya presidentstyre för en diktatur.
”-Alla förutsättningar för en diktatur finns här. När all makt har samlats i en hand, när Erdoğans beslut blir lag, när alla beslut följer hans önskemål och alla tv-program samt tidningar är fyllda med hans beslut, har detta land definitionsmässigt blivit en diktatur. Erdogans nya presidentstyre liknar inget annat, vare sig i världen eller i Turkiets historia. Den verkställande, lagstiftande och dömande makten är samlad i samma hand. 90% av medierna kontrolleras av president Erdoğan. Han är både partiordförande och president. Vi lever i efterspelet av den 20 juli 2016 då Erdoğan införde undantagstillstånd, vilket var en civil statskupp.

Kılıçdaroğlu tror dock att CHP och oppositionen kan göra något:
-”Vi granskar presidentdekreten noga. Tidigare kunde vi inte väcka talan hos konstitutionsdomstolen mot regeringsbeslut. Men nu har vi rätt att vända oss dit mot varje dekret som förefaller strida mot författningen. Vi kommer att fortsätta kampen för demokrati med beslutsamhet. Men det avgörande problemet är att endast tre (av 17) domare i författningsdomstolen utnämns av parlamentet, resten av Erdoğan. Det är vårt största problem nu. Domstolarna har nära nog förlorat sitt oberoende.”

Sorgligt att ta del av och det turkiska folket kan sannerligen inte ha det lätt. Vi är bra på att klaga i Sverige, men även om Löfvén och hans anhang är riktiga handfallna klåpare som tillsammans med dåvarande borgerliga regeringen bidragit till att landet står och balanserar på randen till avgrunden, så är det ändå en västanvind jämfört med länder som Turkiet och andra diktaturer runt om i världen.

https://www.hbl.fi/…/oppositionsledaren-turkiet-har-blivit…/

News

Annonser

En reaktion till “Kvällsnyheter 2018-07-21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s