Rasistuttalanden av skönhetsbloggare i Kuwait, Rebecca & Fionas SD-kupp inget yttrandefrihetsbrott samt knivattack på buss i Lübeck.

Några korta nyhetsnotiser så här på kvällskvisten.

En stjärnbloggare i Kuwait har hamnat i blåsväder efter att ha uttryckt sig rasistiskt om filippinska hembiträden.

Kuwait har, precis som de flesta länder i Mellanöstern ett sponsringssystem kallat ”kafala”, där migranter mestadels arbetar inom städ- och hantverkaryrken, där ingen erfarenhet krävs.

Sondos Alqattan, som bloggar om mode och skönhet med 2,3 miljoner följare på sociala medier, beklagade sig tidigare i veckan i en video på Instagram om förändringarna i landets ”kafala-system”, som nu ger filippinska gästarbetare rätten att ha ledigt vissa dagar samt behålla kontrollen över sitt eget pass.
-”De nya lagarna är patetiska och jag är ärligt talat emot det. Om ett hembiträde ska ta ledigt en dag i veckan så blir det fyra dagar i månaden. Vi vet inte vad hon kommer att göra dessa dagar med sitt pass med sig. Hur kan man ha en tjänare hemma som har rätt att behålla sitt pass? Vem ersätter mig om de rymmer och åker tillbaka hem till sitt eget land? Jag vill inte ha ett filippinskt hembiträde mer.”

Alqattan har fått mycket kritik för sin video och användare har kallat hennes beklagan för rasism och anklagat henne för att vilja ha en slav istället för en anställd.

Att välbärgade människor ser ner på den fattiga underklassen och gärna utnyttjar de som slavar är väl inget nytt, men tack vare sociala medier blir det inte lika lätt att slinka under radarn med dylika uttalanden. Visst är hon vacker, men jag får associationer till den elaka drottningen i sagan om Snövit när jag ser henne. 😄

https://www.independent.co.uk/…/sondos-alqattan-beauty-blog…
—————————————————-

Rebecca & Fionas SD-protest nyligen, när duons bakgrundsdansare vid ett uppträdande i TV4:s ”Sommarkrysset” bar tröjor med texten ”Fuck SD”, var tydligen inget brott mot yttrandefrihetsgrundlagen.

Men när pensionärer känner att bägaren har runnit över på grund av den oansvariga migrationspolitikens negativa effekter och på sociala medier spyr ut sin kritik genom att bl.a. kalla invandrare för ”skäggbarn”, ”parasiter” och ”pack”, så håvas de lätt in av Näthatsgranskaren och fälls för hets mot folkgrupp. Sveriges rättssystem äro outgrundligt!

https://www.dn.se/…/rebecca-fionas-sd-protest-inget-yttran…/
————————————————-

I den tyska staden Lübeck skedde tidigare idag en attack på en buss där ett tiotal personer skadades – däribland busschauffören – efter att en man gått till attack med kniv. Mannen är tysk medborgare men uppges komma från Iran. I dagsläget finns inget motiv till dådet.

Jag noterar att spekulationerna är i full gång i olika kommentatorsfält här i Sverige och givetvis anser många att det måste vara ett terrorattentat utfört av en muslim för det är bara ”sådana som gör sådant”.

Jag tycker inte man ska dra för snabba slutsatser innan vi vet mer. Det kan faktiskt vara så att det rör sig om en psykiskt sjuk individ som fått spelet eller dylikt. Oavsett, är det skrämmande att se att så många direkt tar för givet att det är radikal muslim som utfört attacken och att man så lätt drar alla över en kam.

Jag ogillar som ni vet kvinnoförtrycket som islam för med sig, men så länge man väljer att leva sekulariserat i Sverige så har jag inga problem med människor som har andra religioner så länge de inte tar sig uttryck i vårt samhälle. Böneutrop och fler moskéer är exempel på sådana saker som det här landet klarar sig utan! Jag ogillar dock detta hat som många ägnar sig åt istället för att föra konstruktiva diskussioner med sina meningsmotståndare. Alla har givetvis rätt till sin åsikt, men jag tar starkt avstånd från de som vill kasta ut alla muslimer från Sverige och Europa även fast de har bott här i flera år. Det är inte rätt väg att gå och ni göder bara polariseringen!

https://politiken.dk/…/Ti-er-såret-i-voldsepisode-i-bus-i-T…

 

Annonser

En reaktion till “Rasistuttalanden av skönhetsbloggare i Kuwait, Rebecca & Fionas SD-kupp inget yttrandefrihetsbrott samt knivattack på buss i Lübeck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s