Håll i hattarna – Sverigevännerna kommer!

För att följa upp gårdagskvällens inlägg om hur våra meningsmotståndare ser på oss ”Sverigevänner” har jag fått lite mer uppslag under förmiddagen genom diverse kommentarer i min omgivning som får en att nästan nypa sig i armen för att se om det är på riktigt.

”Jag skulle aldrig rösta på SD på grund av deras människosyn.”

”SD:s väljare kommer att bli lurade, precis som Trumps.”

”Att missnöjesrösta kan bli ödesdigert – se på USA.”

”Alla med din verklighetsbild är verklighetsfrånvända enligt mig. Jag lyssnar på konkreta fakta och konkret statistik från seriösa källor som SCB, BRÅ och regeringen. Sedan september 2014 har pensionärer, sjuka, barnfamiljer och studerande fått det bättre och det största bostadsbyggandet på över 40 år har genomförts. Mätning efter mätning visar att Sverige rankas som världens bästa land. Ni är faktaresistenta.”

”Jag skulle aldrig rösta på SD – jag skulle hellre rösta på MP som är ett rejält gäng stollar.”

”Jag gråter inte för Sverige – jag är rädd för Sveriges framtid. Men det är ni som gör mig rädda!”

Nu är människor rädda också – vad är det för fel när människor på allvar tror att vi kommer att gå under som nation bara för att SD får inflytande?! Det är ändå välutbildade, välbärgade och beresta människor – men ändå så totalt inslutna i sin bubbla.

Det finns fyra läger i Sverige just nu – de som tycker att regeringen gör ett bra jobb och kommer rösta som de alltid gjort, de som vill byta ut regeringen men ser Alliansen som kompetenta trots att de aktivt bidragit till landets situation, de som inte bryr sig alls och bestämmer sig på valdagen samt vi Sverigevänner som vill ha en förändring på riktigt. Gemensamt för grupp 1 och 2 är att de avskyr allt som har med SD att göra och hellre röstar på ett parti som de vet är farliga för landet.

Det vi kan konstatera är att SD kommer att göra ett kanonval – hur bra vet vi däremot inte förrän på valnatten. Min förhoppning är att även MED kommer att gå bra och lyckas ta sig in i riksdagen – två partier betyder nämligen blåslampa på övriga. Rubrikerna dagen efter kommer dock vara utan dess like – gråtscener, mörker och desperation om vartannat. Sverige kommer att bli rejält omskakade det är en sak som är säker – återstår att se om vi lyckas ta oss ända fram.

Tills dess får vi fortsätta att vara ”skräckinjagande” för våra meningsmotståndare.

I varje hem och hus går budet, lås in era kvinnor och barn – Sverigevännerna kommer! 🤣

th

Annonser

4 reaktioner till “Håll i hattarna – Sverigevännerna kommer!

 1. Jag är definitivt vän av Sverige.
  Är däremot rädd att förhoppningarna på snabb förändring genom ett bra val för SD är alldeles för högt satta av deras väljare.
  När man läser kommentarer och texter angående Sverigedemokraternas förträfflighet känns det ofta som att man ser Åkesson som frälsaren som ska rädda oss från allt ont i ett nafs.

  Vägen till förändring är lång och kantad med svårigheter och en hel del besvikelser och jag är inte helt säker på att alla i SD’s väljarskara är medvetna om hur tufft det kommer att bli.

  Jag själv har svårt att se vilket parti som vill och kan stå upp mot den elit som så hårt jobbar för ett Sverige ingen vill se slutresultatet av. Än mindre lyckas i sin strävan.

  Priset för den/de enskilda politiker som vill styra skeppet mot strömmen kan vara för högt och att följa den fåra som så galant grävts fram av de maktgalna girigbukar som idag styr över stor del av världspolitiken mynnar förmodligen i vinster som kan vara svårt att stå emot.

  Gillad av 2 personer

 2. Jag läser allt du skriver och håller med i det mesta,

  Är du inte rädd att människor ska svänga i sin åsikt om SD ifall förändringarna går för sakta framåt?

  Jag hoppas förstås innerligt att våra förväntningar infrias och att det ganska snart syns bevis på viljan att leda Sverige mot positiv förändring.

  Har så väldigt svårt att tro att övriga politiker inte inser att det barkar åt helsicke…och ännu mindre förstår jag vad skälet till deras tystnad skulle vara om inte för att herrar bankirer och näringsliv kräver så.

  Gilla

 3. Jag vet redan att många är besvikna över att SD inte har lika hård framtoning som förr och att de kompromissat om vissa frågor, vilket upprört många. Men dessa mer ”hardcore-väljare” har AfS och NMR att tillgå i sådant fall.

  SD är numera ett parti som vilket som helst, men media samt partiets politiska motståndare vägrar att godtaga det och det gör heller inte de väljare som skyr partiet som pesten. Övriga verkar dock ha sett igenom den nidbild som srändigt målas upp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s