En Sverigevän lägger sig inte platt i första taget!

Vi så kallade ”Sverigevänner” som bryr oss om Sverige och vill efterlämna något till våra barn och barnbarn att vara stolta över kämpar motströms ju närmare valet vi kommer.

Många väljer att göra det lätt för sig och stämpla oss som något smutsigt – kärt barn har många namn och rasister, fascister, nazister, domedagsprofeter och islamofober är bara några av alla epitet som vi tillskrivs.

Sömnbrist på grund av värmen de senaste dagarna i kombination med den ständiga debatten, gör att jag just för tillfället känner mig allmänt trött på hela situationen och även om vi opinionsbildare ska framstå som ständigt peppande och drivande så har vi också våra dagar när man undrar varför man egentligen fortsätter – varför inte bara falla till föga och dela bilder på söta djur och roliga filmklipp istället – helt enkelt låta allt flyga och fara!

Men som tur är ligger inte Sveriges öde i mina händer, utan det är ett gemensamt ansvar att rätta till det som gått fel och tack vare alla er följare som engagerar er samt skickar uppmuntrande meddelanden, så reser man sig upp och kör ett varv till! Vi är trots allt i samma båt, som ett stort gäng med cyklister i samma lag som tillsammans och med gemensamma krafter ska ta oss över mållinjen som hägrar i horisonten. Vi kommer antagligen inte att nå ända fram om vi ska vara realister – men vi kommer åtminstone att prestera vårt yttersta på vägen dit!

En sak jag gått och funderat på under kvällen är varför vissa tror att man hatar alla muslimer bara för att man vill att de ska leva sekulariserat om de väljer att bosätta sig i Sverige samt varför vissa människor inte förstår att man värnar om kvinnor och flickors rättigheter när man kritiserar tvånget att bära slöja och heltäckande klädsel? Det gick bra under hela 1990-talet, så vadan denna helomvändning och varför accepterar vi att det sker? När det gäller just de här bitarna så känns det som att vi har lång väg kvar att gå innan det sker några framsteg tyvärr.

Dagens topp 3 vad gäller irriterande kommentarer:

*Dödsskjutningarna är inte direkt kopplade till invandringen. Malmö är en fantastisk stad med många bra exempel på positiva effekter från den ökande diversiteten.

*SD kan inte bli ett Sverigevänligt parti – grunden är inte äkta svensk.

*Jag fortsätter att vara godhetsknarkare eftersom jag tror på människors goda sida. Jag fortsätter att vara PK eftersom artighet är trevligast. Vänsterpolitik byggde Sverige. Det var våra förfäder som var socialister och kommunister, som slogs för frihet och jämlikhet. Det var demokratisk socialism som formade ett av världens absolut bästa länder, vilket det är än idag.

För att inte tala om de som tänker rösta på Centerpartiet utan att kunna motivera varför och de som tänker rösta på Moderaterna utan en tanke på att partiet faktiskt aktivt bidragit till den situation som vi har idag. Det finns så mycket som ger upphov till lätt huvudvärk…

Ibland får jag känslan av att vissa känner att jag försöker framställa min sanning som den enda sanningen, men så är verkligen inte fallet – alla har rätt att tycka vad de vill och min uppgift är enbart att presentera fakta tillsammans med mina perspektiv, vilket i längden förhoppningsvis kan skaka om någons världsbild.

Just nu råder febril aktivitet både på sociala medier och i massmedia för att stoppa Sverigedemokraternas framfart inför valet. Det delas inlägg med anti-SD-propaganda till höger och vänster samt tidningarna innehåller minst en artikel dagligen som syftar till att lyfta fram partiet på sämsta tänkbara sätt. Jag tror dock att de återigen biter sig själva i svansen genom att hela tiden tjata om samma sak. Sedan är det klart att vissa köper retoriken utan att blinka, men jag har svårt att se att det får den effekt de så hett eftertraktar.

I min värld får alla rösta på vilket parti de vill, så länge de kan motivera på ett trovärdigt sätt varför de ämnar lägga sin röst på det partiet, men det hade varit önskvärt att folk tog sig en funderare på vad de olika partierna faktiskt presterat det senaste decenniet. Om man gjort denna kalkylering så faller sig valet därefter i min värld rätt naturligt på Sverigedemokraterna eller Medborgerlig Samling som båda har ryggen fri och dessutom har bra partiprogram – men viktigast av allt är att de är villiga att samarbeta med alla!

Vi har spännande tider framför oss på gott och ont!

patriotism

Annonser

3 reaktioner till “En Sverigevän lägger sig inte platt i första taget!

 1. Den naturliga nationalismens och det friska friborna förnuftets sköldmö vägrar störta till marken och erbjuder envar att ta del av en erinran härfluten ur det ädlaste sinne.
  Vi skulle utan antydan till tvekan erkännsamt överlämna Sveriges öde i den respekterade Jennys huldrika händer.
  Det är med ett slags farbroderlig vördnad undertecknad framför sitt djupt kända tack för ännu ett gott arbete.
  Andreas 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Instämmer med din text,mycket bra skrivet igen.
  Och visst är det märkligt att all kraft nu innan valet, handlar om att smutskasta SD, vilket säkert har motsatt effekt, så som du skriver, dom biter sig själva i svansen.
  Nu när många har semester och värmen tar ut sin rätt i kroppen och knoppen, så är inte mycket att vänta för få folk att vakna och lyfta sig upp och tänka till inför valet.
  När värmen släpper och semestrarna är slut är dags för oss Sverigevänner att ta nya tag inför valet.
  Micke.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s