Kort nyhetssvep 2018-07-17

Efter rasistpåhopp från Centerpartister fick jag lägga tid på annat, så den här morgonen blir det bara några korta nyhetsnotiser från Åland, Libyen och Saudiarabien eftersom jag måste iväg till jobbet.

På Åland rapporteras det om att en kvinna i Mariehamn ska ha misshandlats av en barnfamilj, där även de minderåriga barnen deltog med slag och sparkar. En anmälan innehållande tre fall av misshandel, ett olaga hot och en ärekränkning har upprättats.

http://www.nyan.ax/ny…/barnfamilj-ska-ha-misshandlat-kvinna/
————————————-

På Libyens västra kust, där migranterna samlas i väntan på att smugglare kan ta dem till Europa, rapporteras det om att åtta migranter – inklusive sex barn, har hittats döda efter att ha kvävts av bensinångor när de var instängda i en lastbilscontainer. Ytterligare 90 migranter kunde räddas från containern under gårdagen, men många hade kritiskt hälsotillstånd och fick föras till det lokala sjukhuset för vård.

Migranterna var från olika länder i områden runt Sahara såväl som arabländer, Pakistan och Bangladesh. De hade låsts in i en container som var gjord för att transportera kött och fisk.

Förra månaden passerade man 1000 döda i Medelhavet för femte året i rad. Lägg därtill alla som dör på vägen till Libyen eller under väntan på transport samt de som tillfångatas som slavar.

Meanwhile in EU, tjafsar man om petitesser istället för att agera! Något säger mig att vi vid samma tid nästa år kommer att passera samma siffra igen och att de europeiska ledarna fortfarande inte enats. Det är inte humant och många liv hade kunnat räddas om man hade orkat lyssna på vad Visegradsländerna, Österrike, Italien och Danmark säger samt tagit till sig vad olika experter och forskare anser som t.ex. Paul Collier.

https://www.aljazeera.com/…/migrants-dead-shipping-containe…
——————————————–

Saudiarabien kommer nu att tillåta kvinnor att utbilda sig samt arbeta som piloter. I och med att kronprins Mohammed bin Salman har drivit igenom att landet ska häva många restriktioner för kvinnor – bland annat körförbudet, öppnas många möjligheter för kvinnor att kunna ta arbeten som tidigare varit omöjliga.

Som jag indikerat tidigare har jag blandade känslor inför landets så kallade ”förändring”. Givetvis är det bra för kvinnorna och det glädjer mig, men jag ser samtidigt att Saudiarabien inte ämnar dra sig ur konflikten i Jemen som trappas upp för var dag som går med dödsoffer som samlas på hög – särskilt barn som jag skrev om nyligen. Under gårdagen rapporterades det om att houthi-rebeller skjutit raketer mot ett hus där enbart kvinnor och barn befann sig inför en bröllopsceremoni – fem av dem dödades och flera skadades.

Jag uppskattar det MBS gör för kvinnorna i landet, men samtidigt offras barnen i Jemen och omvärlden är tyst.

http://english.alarabiya.net/…/Saudi-aviation-academy-to-tr…

http://english.alarabiya.net/…/Houthis-fire-rocket-on-weddi…

nyheter

Annonser

En reaktion till “Kort nyhetssvep 2018-07-17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s