Det har aldrig varit värre i Malmö!

Det är rekordvärme i Sverige och det var länge sedan vi hade en så solig sommar som vi har i år. På stan kryllar det av turister på uteserveringarna och lyckliga familjer som är ute på strövtåg fyller gatorna. Att den svenska kronan är så låg spelar så klart in i turisttillströmningen från utlandet.

Politik och samhällsproblem lyser med sin frånvaro i folks medvetande för nu är det semester, grill och rosévin som gäller. Inte ens ständigt eskalerande kriminalitet med framförallt mord och våldtäkter samt den ökade närvaron av kvinnor/unga tjejer i heltäckande klädsel och hijabs kan bringa smolk i bägaren. Ingen verkar känna någon oro eller skepsis över vad som lurar i vassen och tankarna på valet är långt borta. Dock brukar baksmällan slå till när semestern är slut och det är dags att återgå till jobbet samt vardagen med lån som ska betalas.

Nu har jag inte varit i Malmö på ett tag, men jag antar att det ser ungefär likadant ut där med glada semesterfirare och till synes bekymmersfria människor. Den danska tidningen Politiken levererar däremot en helt annan bild av Malmö i en artikel som tyvärr till största delen är låst.

Under rubriken ”Det har aldrig varit värre i Malmö – mellan mord, multietniskt himmelrike och polariserat helvete” målar man upp ett dystert porträtt av en stad i förfall.

”De trodde att det blev bättre. Sedan slog gängen till med ett trippelmord och ett hämndmord samt ännu ett. Det har aldrig varit värre i Malmö. Det skjuts varje dag och gängmedlemmar spår att det kommer att bli en helvetessommar.

Läraren som har sett sina elever dö, journalisten som inte orkar höra fler klichéer, Sverigedemokraten från Iran och det lyckliga multietniska paret berättar om deras vilda och världsberyktade stad som har 177 minoriteter, där 53% har rötter i utlandet, där man kan bli klippt för 40 svenska kronor och där ytterst få tar avstånd från det multietniska samfundet – för det vore likvärdigt med att ta avstånd från sig själv.

I Sverige kallar de inte bostadsområden där majoriteten talar bättre arabiska än svenska, där få har arbete och flera lever på socialbidrag, där unga män med för många muskler och för lite att göra väljer bort skolan och istället lär sig skjuta med skarpa vapen, för ghetton.”

Varför är det alltid utländsk media som skriver sanningen och beskriver verkligheten precis som den är? Det är tragiskt att vi genom statsstyrd media bara får en tillrättalagd bild presenterad för oss dagligen – inte undra på att så många svenskar fortfarande vandrar omkring ovetandes och nöjda med tillvaron i sina trygga villaområden långt från multikulturella inslag.

Enda sättet att spräcka bubblan är att göra ett besök i verkligheten! Alla dessa godhetsknarkare som går omkring med skygglappar borde tillbringa 24 timmar i en av alla invandrartäta områden som vi har runt om i Sverige – dessa finns representerade i både små och stora orter från norr till söder.

När jag tänker efter borde alla riksdagspolitiker göra detsamma – som en kick-off inför riksdagens öppnande, men utan livvakter och poliseskort. Det hade nog varit en välbehövlig ögonöppnare på många! De kan väl ta med sig lite korv med bröd – en väl beprövad metod!

https://politiken.dk/…/Mellem-mord-multietnisk-himmerige-og…

malmö

Annonser

6 reaktioner till “Det har aldrig varit värre i Malmö!

 1. Instämmer helt med din text, särskilt den delen att våra politiker skulle tvingas leva en tid i deras egna områden med allt som deras egen politik skapat.
  Men det är väl bara en utopi som jag själv önskar skulle hjälpa dem att inse sanningen
  Hoppas innerligt att svenska folket vaknar upp i tid till valet,
  och går till valurnorna och lägger sin röst för förändring av vårt land, till det bättre.

  Gillad av 2 personer

 2. Hej Jenny – är bara så glad att jag nu ser, att du fortfarande spetsar pennan – har verkligen saknad att läsa vad du skriver, men också mycket att vidarebefordra till mina vänner – jag är självklart vildt irriterad på mig själv, att jag inte kom på att titta i min skräpbox – först i dag då jag inte fick Mail om min starttid på golfbanan började jag att tänke 😳 – hade tänkt, att jag skulle kontakta dig – tänkta att du kanske inte mera fann tid till att skrive – fatter inte varför att mails som jag tidigare har mottagit nu gör direkt i skräp? Men nu kör vi igen 👍 Mbh Else

  Sendt fra min iPad

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s