Den misslyckade integrationen vs. Muslimska Brödraskapets expansion i Sverige.

De senaste dagarna har jag varit på en liten roadtrip med barnen upp till Östergötland och eftersom barnen tycker att motorvägen är tråkig så körde jag småvägar genom Småland på vägen tillbaka – som vanligt resulterade det i en del reflektioner. 😊

Det var 29 grader ute när vi körde genom de småländska samhällena och det var inte många människor man såg på gatorna. I en lite större ort satt det ett gäng med invandrarkillar utanför den lokala mataffären – de var väl kvar i stan eftersom de inte kan ta sig till badplatser på samma sätt som lokalbor med bil. Bristen på integration blir synlig direkt, även i små samhällen.

Senare stannade vi vid en större badsjö i inre Småland för att bada och fast klockan var närmare fyra på eftermiddagen var det fortfarande fullt av badande familjer på stranden. Vi fick oss ett härligt dopp, men det var omöjligt att inte få syn på den större grupp av människor som befann sig längst bort i högra hörnet vid grillplatsen – det var nämligen invandrare och kvinnorna var iklädda heltäckande kläder och hijabs. Några av barnen badade borta vid bryggan, men till skillnad från pojkarna hade flickorna långärmat och kvartslånga byxor Det är så klart inget fel i att de är på stranden som alla andra i värmen, men kontrasterna blir nästan skrattretande – särskilt när den yngsta dotter var tvungen att uppsöka toalett, vilket givetvis låg i närheten av där dessa människor befann sig. Ni skulle sett den slöjbeklädda kvinnans blick när hon stängde bagageluckan och jag samt minstingen kommer trippandes i bikini och baddräkt mot den offentliga toaletten. Jag hoppas så klart på att hon tänkte ”åh om jag ändå kunde gå klädd så där i värmen”, men tyvärr tror jag snarare hon tänkte fördömande tankar. Det centrala är att de självmant väljer att sätta sig avsides och hålla sig för sig själva – antingen för att de känner att de inte passar in, eller så är det för att de helt enkelt vill vara för sig själva och umgås med likasinnade. Jag undrar hur våra makthavare har tänkt sig att de ska lyckas med integrationen i mindre orter och byar runt om i Sverige, när de inte ens har lyckats integrera människor i de större städerna under de senaste 20 åren!

När jag var uppe i hemtrakterna och hälsade på familjen så roade jag mig med att titta på gamla kort och kom då att tänka en del på min skoltid. Norrköping var väldigt invandrartätt under hela min uppväxt och redan från första klass var hälften av barnen invandrare från främst Latinamerika, forna Jugoslavien, Syrien, Iran och Irak. Min förskola och senare fritids låg mitt emot ett av de mer invandrartäta områdena så även fritidstiden präglades av jämnåriga med utländsk bakgrund. På 1980-talet var det dock fortfarande ganska sällsynt med migranter från MENA och moskéer samt religiös klädsel var inget som hörde till vanligheterna. Även på gymnasiet var det många av mina skolkamrater som hade invandrarbakgrund och då hade även Somalierna börjat dyka upp, men självklart hade vi roligt ihop för det. Min poäng är däremot att det faller sig väl på något sätt naturligt att man håller sig till människor med samma bakgrund. Grupperingar uppstod redan i skolan där de från Iran var ett gäng, de från Serbien respektive Syrien ett annat osv – att det sedan följer med upp i vuxen ålder är därför inte så konstigt.

Redan på 1990-talet pratade man om problemen med integrationen och vilka åtgärder man skulle tillsätta – det har följt med under hela min uppväxt känns det som och med facit i hand ältar de fortfarande om samma sak. Det hade varit intressant att få reda på hur många miljarder svenska skattekronor som de olika sittande regeringarna malt ner i olika integrationsprojekt och utredningar som inte gett önskat resultat. Nu har regeringen Löfvén dessutom lovat att lägga ner några miljoner till på så kallade ”integrationsprojekt” – det känns väl stabilt?!

På 1990-talet innan den stora invandringen från MENA började, hade vi ändå en hållbar situation och de som kom hit anpassade sig. Det var ok att be i källarmoskéer och man hörde inga krav på samma sätt som idag när allt ska anpassas till dem istället för tvärtom. Vem hade i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig att vi år 2018 skulle ha muslimska böneutrop i landet på flera ställen? Jag har dessutom fortfarande svårt att glömma när H&M förra året drog tillbaka ett par barnstrumpor med lego-motiv för att en muslim kände sig kränkt av bilden. Jag förstår inte varför hela samhället går på tå för denna religiösa grupp? Det är något grumligt kring detta och jag beskyller det politiska och mediala etablissemanget för mycket av det som gått snett!

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap gav förra året ut en rapport om Muslimska Brödraskapet i Sverige och att de funnits i landet sedan 1970-talet samt etablerat sig successivt genom invandringen. Enligt rapporten har delar av vänsterrörelsen och Miljöpartiet fungerat som ”sekulärt stöd” för det radikala nätverket och åtskilliga skattekronor har pumpats in i organisationen.
(https://www.aftonbladet.se/…/rapport-muslimska-brodraskapet…)

Det är tydligt att något hände under 1990-talet som har gått oss förbi och nu sitter vi i smeten upp till öronen utan en susning om hur vi ska ta oss loss. Att Muslimska Brödraskapet sägs ha regeringens öra är dessutom ytterst obehagligt och inget som kan nämnas för ofta! Detta påvisar återigen att det är av yttersta vikt att rösta bort denna skadliga regering och se till att ett riksdagsparti som INTE haft fingrarna i syltburken ges möjlighet att påverka – mig veterligen finns det bara ett!

Under tiden fortsätter landet att vara mer segregerat och polariserat än någonsin tidigare, med två förlorare – både svenska folket och invandrare med andra religioner. Behovet av att sätta ned foten har aldrig varit större!

#stoppaislamiseringen

 

7 reaktioner till “Den misslyckade integrationen vs. Muslimska Brödraskapets expansion i Sverige.

  1. Den nuvarande regeringen har väl islamiseringen av Sverige som ett outtalat mål. Åtminstone har jag uppfattat det så med tanke på hur de agerat de senaste 4 åren. Jag trodde inte detta var någon nyhet för svenska folket. Däremot förstår jag inte hur kvinnorna kan acceptera det.

    Gillad av 2 personer

  2. I flera muslimska länder åker du i fängelse om du berättar att du tillhör muslimska brödraskapet!
    T o m i deras egna länder är det alltså känt att i dessa kretsar finns grogrund för jihadism.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s