Lancashire – först i England med förbud mot halalslaktat kött i skolorna!

Den lokala rådsförsamlingen i Lancashire är först i England med att förbjuda halalslaktat kött (slakt utan bedövning) i skolorna – ett agerande som kritiseras för att vara både diskriminerande och islamofobiskt.

När rådet förra året föreslog förändringen, motsatte sig de lokala moskéerna kraftfullt initiativet.

I enlighet med engelsk lag, måste kreatur bedövas före slakt, men det finns religiösa undantag för judar och muslimer. Rådet i Lancashire anser dock att om man slaktar djur utan bedövning så bidrager man till att nötkreatur, får och getter utsätts för ”onödig stress och lidande”.

När allmänheten (8.500 personer) tillfrågades, svarade 65% att de starkt motsatte sig förslaget, medan 33% höll med.
Under gårdagen beslutade dock rådet att ändå gå vidare med att undvika kött från icke bedövade djur när kontrakten med halal-leverantörerna skall förnyas.

Abdul Hamid Qureshi, chief executive of the Lancashire Council of Mosques (LCM), fördömde beslutet som ”odemokratiskt och extremt diskriminerande” samt något som slår mot både judar och muslimer. Det är dessutom diktatoriskt eftersom 2/3-delar av de tillfrågade inte ville ha något förbud. Medlemmarna är arga och upprörda samt överväger att ta till rättsliga åtgärder och se över möjligheten för självständiga catering-tjänster.

Enligt LCM betyder halalslaktat kött att man under djurslakten ”måste undvika alla former av bedövning och djuret måste vara vid liv vid slakten. Reglerna säger:

*Slaktaren (som måste vara en man), måste tillkalla Allah vid varje slakt.
*Slakten måste genomföras manuellt med en skarpslipad kniv.
*Slaktaren måste skära av minst tre av de fyra artärerna.

En företrädare för det lokala rådet säger att det inte rör sig om ett ”förbud” eftersom skolorna är fria att sluta använda cateringtjänsten och att beslutet enbart baserades på djurskyddsgrunder. Angående varför beslutet togs trots att 2/3-delar av de svarande sade sig vara emot beslutet, så ska undersökningen inte ha rört sig om huruvida beslutet skulle tas eller inte utan snarare vilken effekt det skulle ha.

Intressant att någon vågat ta det första steget för att bryta den pågående islamiseringen och stå upp för våra mer humana värderingar, jag hade dock önskat att det var i Sverige det hade skett istället för England. Det finns dock inte på pappret att någon kommun i Sverige har ryggrad nog för att genomföra något liknande – straffet skulle nämligen bli att bli uthängd som rasist och islamofob i varenda rikstäckande tidning!

Sverige – den humanitära stormakten med världens första feministiska regering, där vi tillåter lidande för både flickor, kvinnor och djur i Allahs namn! Judarna har jag inget emot för de håller sin religion för sig själva, men kosherslakt är inget jag ställer mig bakom.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/no-stun-halal-meat-ban-lancashire-schools-pupils-muslim-islamophobic-a8445896.html

mörk flagga

Annonser

2 reaktioner till “Lancashire – först i England med förbud mot halalslaktat kött i skolorna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s