Små samhällbetraktelser en dag i juli

Jag och barnen befinner oss just nu i Östergötland på besök hos släktingar. Vi åker inte upp särskilt ofta eftersom det är en bit att köra och normalt sätt kör vi motorvägen upp, men igår kände vi för att se något annat än skog och tog därför vägen via Höör, Hässleholm och Markaryd. Eftersom jag inte åkt där på länge var det märkbart hur många invandrare det var i de små sovande samhällena som vi passerade – särskilt i Vittsjö där jag även såg flera slöjbeklädda kvinnor.

Det måste vara en skarp kontrast för alla invånare på både gott och ont. Det ser nog likadant ut i de flesta samhällen från norr till söder. Mångkultur berikar som det heter och det kan jag hålla med om till viss del för dessa avbefolkade orter kan behöva lite mer liv och rörelse, men jag har väldigt svårt att se hur kvinnoförtryckande religiösa utstyrslar passar in i bilden. På hotellet igår var det en slöjbeklädd afrikansk kvinna som arbetade som kallskänka. Jag tror aldrig att jag kommer varken vänja mig eller acceptera tanken oavsett hur många gånger jag ser det.

Jag fick ett meddelande idag angående det faktum att många äldre känner sig obekväma med att många invandrare numera arbetar inom hemtjänsten. Särskilt kvinnor ska känna obegag när de ska få hjälp att duscha eller klä på/av sig och tydligen få rasiststämpeln om de beklagar sig. Det är tråkigt att det ska vara så, men samtidigt kanske de ska vara glada att någon kommer och hjälper dem – det är inte invandrarnas fel att svenskar inte vill ha jobben. Svårt att ta ställning tycker jag!

Idag när vi var ute i en liten sommarstad och åt glass med andra sommarnjutande människor, noterade jag en rullstolsbunden äldre man som var i sällskap med en afrikansk kvinna i heltäckande klädsel – hon verkade vara hans personliga assistent. Jag kom då att tänka på huruvida även han känner obehag för att en invandrarkvinna ska ta hand om hans intimhygien, eller är det snarare hon som känner sig obekväm? Det var 29 grader i skuggan, så man kan iallafall dra slutsatsen att hon var väldigt varm. Däremot tycker jag att det är bra att hon hade ett jobb – dessa kvinnor i heltäckande klädsel brukar väl annars vara knytna till hemmet i en alltför stor utsträckning.

Det är intressant att vara ute och se lite nygamla platser samt konstatera att mycket förändras. Våra politiker borde lämna Rosenbad lite oftare och knyta an mer till verkligheten för att få lite perspektiv på saker och ting det är en sak som är klar!

flaggor invandring

 

 

 

 

Annonser

2 reaktioner till “Små samhällbetraktelser en dag i juli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s