Barn dör som flugor i Jemen medans omvärlden tittar på!

Det bortglömda kriget i Jemen fortsätter att plåga landets befolkning – särskilt barnen!

Enligt en rapport som presenterades av FN igår har mer än 800 barn – så unga som 11 år – enbart under år 2017 blivit rekryterade till kriget.

842 pojkar har rekryterats av olika parter i Jemen – 76 barn har använts aktivt i strid och resten har rekryterats för att vakta övergångar och regeringsbyggnader, patrullera, hämta vatten och mat samt utrustning till militära positioner.

Enbart under förra året dödades och stympades 1.316 barn – 51% skedde i samband med flyganfall.

Jemens regering, som backas av Saudiarabien och deras regionala allierade, strider mot rebeller i norr (Houthis) om att ta kontroll över det utarmade landet. Saudiarabien är den enda parten som deltager i kriget som använder sig av flyganfall i Jemen.

Under kronprins Mohammad Bin Salmans friarstråt i Europa och USA tidigare i år, som ni som följer mig känner väl till, var det högljudda protester och demonstrationer mot Saudiarabiens inblandning i Jemen-konflikten från befolkningen i de städer han besökte. Ländernas ledare framförde däremot ingen märkbar kritik – däremot tecknades det feta handelsavtal. Hyckleri på hög nivå!

Konflikten i Jemen har sedan år 2015 hittills dödat nästan 10.000 människor – 2.200 av dessa dödsoffer var barn.

Både regeringen och dess allierade samt rebellerna anklagas för att negligera skyddandet av civila och förra månaden blev Jemens militär (”Security Belt” force) svartlistad av FN.

Eftersom ingen stormakt har något intresse i Jemen, så får konflikten fortsätta i det tysta. Omvärlden tittar på medans barn dör som flugor!

http://www.jordantimes.com/news/region/more-800-child-soldiers-recruited-yemen-—-un

Jemen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s