Visst finns det mirakel – men man ska inte vara naiv!

Någon hade under natten skickat mig en länk till ett inlägg som en ung kvinna postat i en Facebook-grupp. Kvinnan beskrev utförligt i texten hur hon och hennes dotter hade varit på väg till bussen, när de fick ett stort invandrargäng efter sig som också var på väg till busshållplatsen. Killarna kastade glåpord efter dem med nedsättande epitet, bland annat; ”vill du bli kn*llad”, ”jag ska kn*lla din mamma”, ”vad glor du på svenneh*ra”. Obehaget var mycket stort för kvinnan som även såg rädslan i sin dotters ögon. Inlägget slutar med att kvinnan deklarerar att hon ska rösta på SD och hoppas att fler ämnar göra så – något som många i kommentatorsfältet deklarerar att de sannerligen kommer att göra.

Jag har gått och funderat på den här texten, som givetvis väcker opinion. Min första tanke är – har det gått till på det här sättet eller är det för att skapa motsättningar som hon skrivit denna text? Med tanke på hur samhället av idag ser ut så är det inte alls omöjligt att något sådant har inträffat, men samtidigt är det valtider och mycket fake news i omlopp. Oavsett, så ska det givetvis inte få gå till så i ett fungerande samhälle och människor ska inte behöva känna obehag eller otrygghet när de befinner sig utanför hemmet, men det är de facto alldeles för många i dagens samhälle som upplever just det – vilket flera undersökningar även påvisat. Oavsett hur mycket regeringen försöker släta över det så är Sverige mer otryggt än någonsin!

Min andra tanke kring detta är att oavsett vem som står som vinnare i valet – även om Sverigedemokraterna får egen majoritet – så kommer inte våra problem att försvinna som i ett trollslag som vissa tycks tro. Dessa problem kommer att kvarstå även om regeringen är styrd av t.ex. SD och M, alternativt SD och S. Jag undrar vad människor tror kommer att hända om SD får makten – det kommer inte att bli så stor skillnad egentligen, inte de närmaste åren i alla fall. Fler poliser, rätt resurser och fler kameror kommer givetvis att underlätta arbetet, men att gå och tro att gängkriminaliteten, våldtäkterna och stökiga invandrargäng med attityd kommer att gå upp i rök för att få vi får en SD-märkt regering är bara naivt! Vi lär behöva minst ett decennium innan vi kan skönja de stora skillnaderna och de stora frågorna som t.ex. stängda gränser, slopande av bidragssystemet, indrag av medborgarskap, utvisningar av kriminellt belastade medborgare utan medborgarskap som ska avvisas även om de riskerar repressalier i sina hemländer, förbud mot religiös klädsel och religiösa friskolor osv. är något som måste utredas och malas i många instanser samt så klart röstas igenom i riskdagen innan det kan bli verklighet.

Jag vill inte låta pessimistisk, men ibland krävs det en reality check och jag får ofta känslan av att gemene man tror att ett mirakel ska inträffa om och när SD kommer till makten, men så är verkligen inte fallet och det är bättre att folk inser det så att de inte blir besvikna.

Något som står helt klart är att Sverige är i ett skriande behov av förändring, så att tänka nytt och ge något annat parti som inte varit med och drivit landet i botten en chans, är en väldigt sund tanke och för att skapa förändring behövs det någon som driver på övriga medspelare! Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer till den insikten – oavsett om det är Sverigedemokraterna, Medborgerlig Samling eller Alternativ för Sverige som ni ser som möjliga kandidater.

change

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s