Nyhetssvep 2018-07-09

Dagens gedigna nyhetssvep berör bra förslag till hur man ska komma tillrätta med gängvåldet, nazister i Ystad de mest aktiva i hela Skåne, Aftonbladet fortsätter med fake news om att Durmaz blev utsatt för rasistisk hatattack, undersökning om salafism i Danmark, explosionsartad ökning av antalet våldtäktsanmälningar i Danmark, Israel nekar svensk aktivist inträde i Palestina samt Egypten dömer ung libanesisk kvinna till 8 års fängelse för ha postat en video på Facebook.

Oppositionsrådet för Moderaterna i Malmö, Torbjörn Tegnhammar, skriver i ett öppet brev till partiledarna för Sveriges riksdagspartier om hur man ska komma tillrätta med det eskalerande våldet i staden:
-”Jag kan inte acceptera att fler av Malmös invånare får sina liv avslutade i våldsamma handlingar av kriminella gäng. För att ta tillbaka staden kommer här ett antal förslag hämtade huvudsakligen från Malmös poliser.”

* Genomför en översyn av påföljdssystemet så att förmildrande omständigheter försvinner vid upprepad brottslighet samt avskaffa rabatten att endast behöva avtjäna två tredjedelar av straffet.
* Inför obligatorisk häktning vid brott som kan kopplas till gängkriminalitet.
* Ändra praxis så att straffskalan nyttjas fullt ut även om den misstänkte inte uppnått 21 år.
* Korta tiden mellan handling och påföljd genom att de kriminella inte åtnjuter ”straffrihet” under perioden mellan dom och verkställande av fängelsevistelse.
* Inför föraransvar då illegala vapen anträffas i fordon med undantag för allmänna kommunikationer och legal taxiverksamhet.
* Handgranater ingår i lagstiftningen kring brandfarliga och explosiva varor, det måste ändras så att de i stället ingår under vapenlagen.
* Kriminalisera innehav av vapendelar för att bygga vapen.
* Ändra i offentlighets- och sekretesslagstiftningen genom att kunna informera anhöriga till kriminella även efter 18 år.
* Inför möjlighet till tillfälliga visitationszoner, enligt dansk lagstiftning.
* Ge polisen interimistisk rätt att besluta om hemliga tvångsmedel i syfte att snabbare kunna verkställa tvångsmedlet, likt dansk lagstiftning om telefonavlyssning.
* Alla telefonabonnemang bör vara kopplade till person och därmed spårbara.
* Kameralagstiftningen gällande skyddsobjekt behöver ändras med möjligheten att övervaka annat än just fasaden eller områden i dess omedelbara närhet. Ljudupptagning ska också tillåtas.
* Öka antalet förvarsplatser i avvaktan på utvisning varvid personer som är efterlysta och anträffas, kan tas i förvar. Förvaret bör vara i Malmö.

Mycket bra förslag! Men att hoppas på att våra politiker ska lyssna på vad poliserna har att säga är nog att hoppas på för mycket.

https://www.svd.se/detta-maste-goras-for-att-stoppa-malmos-…
————————————
Enligt en ny kartläggning från Expo och Segerstedtinstitutet som presenterar en lista över de kommuner som haft flest vit makt-aktiviteter under de senaste tio åren, sticker Ystad ut som kommun när det gäller nazistisk verksamhet. Listan har 25 namn och Ystad kommer på plats 20. Det gör Ystad till nummer ett bland skånska kommuner. Både kommunens starke man Kent Mårtensson och polisen är helt tagna på sängen eftersom Nordiska motståndsrörelsen knappast märkts av överhuvudtaget i Ystad-trakten, förutom att de delar ut flyers på stan ibland. Men de lovar så klart att se över saken eftersom ”vi gemensamt måste markera mot nazisterna”.

Tillåt mig skratta! Nu måste väl Daniel Poohl och kompani på Expo vara ute och cykla, för inte kan jag klassificera det som ”vit-makt-aktivitet” att det står några personer från NMR på gågatan med sin flagga och delar ut informationsblad till förbipasserande? Att en lokal ledare bor i staden är enligt Poohl verligen något som sticker ut. Fascinerande! Nu måste man således slösa med Ystadbornas skattepengar genom att genomföra menlösa utredningar för att stoppa utbredningen av ”nazismen” i Ystad – pengar som kunde läggas på mycket viktigare saker!

Om jag vore som herr Mårtensson skulle jag lägga den rapporten längst ned i en gammal hög med rapporter och ”glömma bort” den under sommaren!

http://www.ystadsallehanda.se/…/ystads-nazister-mest-aktiv…/
————————————
Både DN och SvD har skrivit om att den så kallade ”hatattacken” mot Durmaz inte var någon rasistisk attack, utan snarare rörde sig om automatiserade fake-konton. Aftonbladet rider däremot vidare på fake news-vågen och skriver idag att fotbollsspelaren Jiloan Hamad skickar kärlekshälsning till Durmaz och önskar att det hade varit han som blev utsatt istället – ”ingen ska behöva bli utsatt för rasism och hat som du blev”. Aftonbladet nämner inte med ett ord i artikeln att det inte stämmer och ingen verkar heller ha upplyst Hamad om dessa fakta. Det är beklagligt att vi har en så låg standard på journalister i Sverige. De få som är bra sticker verkligen ut från det övriga patrasket!

https://www.aftonbladet.se/…/hamads-halsning-onskar-att-det…
————————————-
Polisen i Danmark har det första kvartalet i år mottagit lika många sexualbrottsanmälningar som under hela år 2017. #Metoo-rörelsen anses vara en bakomliggande orsak till att fler vågar anmäla.

https://politiken.dk/…/Eksplosiv-stigning-i-antal-sigtelser…
————————————–
I Danmarks två grannländer Sverige och Tyskland är extrem islam på frammarsch, men ingen har någon överblick över dansk salafism. Nya undersökningar från den tyska underrättelsetjänsten och den svenska försvarsakademien har beskrivit hur salafismen ökar och våldsförespråkande salafister ökar lavinartat.

Faktum är att antalet medlemmar av våldsamma salafistiska grupperingar har tiodubblats i Sverige på tio år och i Tyskland har antalet våldsbejakande salafister fyrdubblats från år 2011 och fram till idag.

Danska myndigheter borde beställa en liknande rapport menar terrorexperten Magnus Ranstorp som står bakom den svenska undersökningen.

Gängkriminalitet och islamistiska extremister har slagit sina smutsiga lovar runt Moder Svea, men enligt regeringen har Sverige aldrig varit tryggare!

https://www.b.dk/…/ingen-har-overblik-over-ekstrem-islam-i-…
————————————
Den svenska aktivisten Benjamin Ladraa har fotvandrat i 11 månader från Sverige till Palestina för att väcka sympati för den pågående israeliska ockupationen av landet. Han har gått samma vägar som många migranter använder och sovit i blåsiga skjul – allt för att det ska bli så autentiskt som möjligt och tusentals följare på sociala medier har följt hans vandring genom Europa med Palestina-flaggan vajande i vinden. Nu har han anlänt till Israel och där stötte han på patrull eftersom landet helt sonika vägrar att släppa igenom honom eftersom de anser att han sprider lögner. Ladraa får stort utrymme i artikeln att spy galla över Israel och sätta Palestina på piedestal. En representant från PLO har officiellt gått ut och tackat Ladraa för hans engagemang och support för Palestiniernas kamp.

https://www.aljazeera.com/…/israel-denies-swedish-peace-act…
————————————–
Slutligen har en ung kvinna från Libanon, som besökte Egypten som turist, blivit anhållen av Egyptiska myndigheter och i lördags dömdes hon till åtta års fängelse efter att ha postat en Facebook-video där hon beklagar sig över sexuella trakasserier och förhållandena i Egypten.

I slutet av sin vistelse Egupten postade den 24-åriga Mona al-Mazboh en 10-minuters video på Facebook där hon kallar Egypten för a “son of a b**** country”. Hon beklagar sig över att hon blev sexuellt trakasserad av taxichaufförer och unga män på gatan, såväl som på restauranger under den heliga månaden Ramadan och även för en incident vid en tidigare vistelse i landet där pengar blev stulna.

En domstol i Karo anser att hon gjort sig skyldig till att sprida falska rykten som kan skada samhället, attackerat religionen och allmän oanständighet.

Det hade varit intressant att se om de hade dömt en man på samma sätt. Men det är en del av deras ”kultur” att ofreda kvinnor sexuellt så vi får helt enkelt acceptera det…

http://english.alarabiya.net/…/Egypt-sentences-Lebanese-fem…

News

Annonser

En reaktion till “Nyhetssvep 2018-07-09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s