Sverigedemokraterna har Danmark som förebild!

Som jag har påpekat många gånger tidigare så tycker jag att Danmark är ett föregångsland och där ser man inga problem med att regera tillsammans med deras motsvarighet till Sverigedemokraterna. I dagens danska tidning Berlingske intervjuas SD:s gruppledare Mattias Karlsson och han säger bland annat att partiet har Danmark som förebild för den invandringspolitik som partiet önskar få infört och Dansk Folkeparti är på många sätt partiets stora inspirationskälla. Ännu en anledning att rösta på SD med andra ord.

Jag har dock full respekt för att inte alla resonerar som mig och i en demokrati – som vi fortfarande är på pappret, även om man ofta får nypa sig i armen för att se om det fortfarande stämmer – har alla människor rätt till sin egen åsikt. Detta verkar dock inte gälla SD:s väljare som man av någon anledning ser ned på och gärna smutskastar så fort man får chansen – man ser det i media, men även privat.

Jag har en bekant som är fullblodsmoderat och aldrig viker en tum. Vi har haft många intressanta diskussioner men aldrig lyckats övertyga varandra om att byta sida. Jag har noterat en ökning av SD-kritiska artiklar nu när valet närmar sig och i dennes vänkrets är motståndet mot SD kompakt – jag vet inte hur många gånger jag försökt ifrågasätta deras världsbild utan att få något vettigt svar. Om de överhuvudtaget bemödar sig med att svara så är de helt verklighetsfrånvända och ser ingen pågående islamisering samt drar heller inga paralleller mellan oansvarig migrationspolitik och skenande brottsstatistik. Den röda tråden är att de är höginkomsttagare av båda könen, bor på Östermalm, Lidingö eller en fin gård någonstans i Sverige samt röstar på M. Alla har rätt att rösta på vad man vill, så jag lägger inga värderingar i det – däremot så blir jag upprörd över att de nedvärderar människor som vill rösta på SD och när någon indikerat att de kanske ämnar göra det så blir motreaktionen direkt att ”jag hoppas verkligen inte att du är en av dem som tänker rösta på SD”. Man får genast vibbar av att det anses som något förkastligt och smutsigt att ens tänka i de banorna och det är inte omöjligt att straffet blir utfrysning från vänskapskretsen. I dessa kretsar är det viktigaste av allt att man har många vänner och är social – då är man en lyckad individ, så att bli behandlad som en spetälsk är väl inte något man strävar efter. Indirekt handlar det alltså om att skrämma människor till att tycka och tänka ”rätt”!

Jag tycker det är beklagansvärt att människor fortfarande stämplar personer som väljer att rösta på SD, trots att de suttit i riksdagen i åtta år och har ett partiprogram som är utan anmärkning. Jag hade trott att vi skulle ha kommit lite längre vid det här laget, men som i så många andra frågor står vi kvar och trampar på ruta ett.

På den politiska spelplanen är det helt klart att det finns en majoritet inom Moderaterna som vill att partiet går SD till mötes – partiledningen sätter dock stopp för dessa planer. Jag är övertygad om att det inom övriga Alliansen också finns många lokalpolitiker som vill gå samma väg inom många frågor – t.ex. migration, hederskultur, brott och straff samt extremism, men även där är det partipiskan som viner om man gör ett felsteg. Det är så klart en mognadsprocess och tids nog kommer vi antagligen att se samma typ av regeringskonstellationer som i Norge, Danmark, Österrike, Italien samt Visegradsländerna – men frågan är om vi har den tiden som det tar att invänta att tiden ska bli mogen? Om man bara ser till sig själv gör det inte så mycket att tiden tickar, men för att våra barn och barnbarn ska få en dräglig tillvaro när de växer upp är tiden däremot knapp!

MK

Annonser

2 reaktioner till “Sverigedemokraterna har Danmark som förebild!

  1. Det finns två falanger inom Moderaterna. Den ena är de ”gamla konservativa” (den delen jag tillhörde under mina nästan 30 år som trogen Moderat) Den andra är ”Reinfeldt falangen” de liberala, de senare var de som startade mobbningen och avsatte AKB (Stockholms Moderaterna) de var förmodligen rädda för att förlora sina välbetalda Riksdagsplatser och det var viktigare än ett samarbete.

    Dagens 7K-partier har inte folkets bästa i sikte, utan deras egna framtid och vilka kontakter de kan knyta/nyttja när tiden i Riksdagen är över. Visst, det finns några enstaka men många är uppvuxna ur ungdomspartierna och har inte några större livserfarenheter av arbetslivet. Tyvärr. Där har SD & MED en fördel i verklighetssynpunkt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s