Tonårstjej i Iran arresterad efter att ha lagt upp en video på Instagram där hon dansar i sitt sovrum!

På sista tiden har vi sett många modiga iranska kvinnor och flickor som vågar stå upp mot den kvinnoförtryckande regimen i Iran genom att på olika sätt bland annat protestera mot tvånget att bära slöja.

Den senaste i raden är en ung tonårsflicka som har blivit omhändertagen för att ha postat videos av sig själv på Instagram när hon dansade i sitt sovrum.

Maedeh Hojabri som är en 18-årig gymnast, erkände i en videoinspelning som sändes i statlig tv i fredags, att hon brutit mot de moraliska reglerna men vidhöll att det inte var hennes mål – hon försökte helt enkelt att få fler följare. Det är inte känt om hennes uttalande gjordes under tvång.

Hojabri har tiotusentals följare på Instagram och har postat runt 300 videos på sitt konto. Många av hennes följare såg henne dansa både iransk och västinspirerad dans. Hon har även framträtt i videos utan slöja. Mellan 12.000-66.000 följare på olika overifierade konton ser hennes framträdanden.

Iransk polis har deklarerat att man planerar att stänga ner likande Instagram-konton och rättsväsendet överväger att blockera access till siten. Iran har sedan tidigare blockerat access till många sociala medier – inklusive Facebook, Twitter, YouTube och Telegram messaging app. Miljoner iranier fortsätter ändå att använda siterna genom proxyservrar och virtuella privata nätverk.

Iran är inte det enda landet i världen där man vill hindra befolkningen från att uppföra sig på ett icke islamiskt sätt, men det som är utmärkande är att det är många starka kvinnor som har modet att kämpa emot!

Meanwhile in Sweden… välkomnar vi istället kvinnoförtryck och hedersvåld, men nu blott några månader innan valet, har helt plötsligt ALLA partier (nästan i alla fall) börjat intressera sig väldigt mycket för frågan – i alla fall den som rör hederskultur. Förbud mot religiös klädsel i skolan och på sikt på allmän plats är det fortfarande bara SD som driver. Frågan här är varför Alliansen slog dövörat till under sina åtta år vid makten och när SD lyfte frågan viftades det undan som oviktigt – detsamma gäller så klart nuvarande regering som gått i bräschen för den pågående islamiseringen. Jag tror dock inte vi kommer att få några riktiga svar – politiker är som bekant experter på att slingra sig när det ställs jobbiga frågor och svenska journalister är inte av den kalibern att man ställer ministrarna mot väggen.

iran

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s