Hur många svenskar orka läsa på inför valet och hur många vågar stå upp för sin åsikt?

Arbetet med bloggen går sakta framåt med besökare från hela världen och nya prenumeranter som droppar in dagligen. Att uppnå målet att nå ut till personer som inte använder sociala medier, blir dock svårt att genomföra innan valet eftersom den inte funnits så länge.

Bloggportalen är ett ställe som besöks titt som tätt när man driver en blogg och där kan man se andra bloggar, bland annat vilka som är de mest populära i landet. Om någon trodde att bloggarna på topp 10-listan handlar om politik måste jag göra er besvikna – det rör sig om helt andra saker, främst mat-, djur- och modebloggar. Där har vi saker som intresserar medelsvensson och politik upplevs säkerligen bara som jobbigt och tråkigt av de flesta.

Tänk så skönt det hade varit om vi hade kunnat avskärma oss och bara läst om modetrender eller tittat på videoklipp av gulliga djur samtidigt som vi pimplar rosévin – helt enkelt struntat i att Sverige brinner och rösta på det vi alltid röstat på. Hade vi haft en bättre värld då? Absolut inte!

I årets val krävs det att gemene man reser sig från soffan och tar ansvar – har man barn eller barnbarn är det av ännu större vikt! Soffliggarnas era är förbi och det är dags att folk börjar upplysa sig om vad som händer i vårt land samt vilket part som har den bästa politiken för att sätta in rätt åtgärder och på sikt komma tillrätta med problemen.

Efter Almedalsveckan står det klart för de flesta att partierna inte har några egentliga lösningar på landets många problem och att de hellre ägnar sig åt att tjafsa om huruvida SD är rasister eller inte samt vilka strategier man ska ta till för att utesluta partiet från makt.

Liknande scenarier utspelar sig även på det privata planet hos många, där man skräckslaget konstaterar att SD kryper närmare maktens korridorer för var dag som går och därför satsar man allt på att varna sin omgivning för detta nazistiska parti genom skrämseltaktik. Ve den i bekantskapskretsen som ens överväger att lägga sin röst på detta inkompetenta och fascistiska enfrågeparti! Lyckligtvis har man mycket material att använda sig av då mainstream media dagligen ägnar sig åt att svartmåla SD i artiklar och krönikor.

Det blir intressant att på valnatten se utslaget – hur många har orkat läsa på och sätta sig in i vad som står på spel samt hur många vågar stå upp för sin åsikt? Den som lever får se!

 

Annonser

7 reaktioner till “Hur många svenskar orka läsa på inför valet och hur många vågar stå upp för sin åsikt?

 1. Så jäkla rätt skrivet. Jag har själva under en lång tid poängterat samma sak med alla jag pratar med och på FB. Oavsett vad eller vilka man röstar på så har man en skyldighet att verkligen ta reda på vad de olika partierna förmedlar. Det duger inte att bara lyssna under några veckor. Ett val baseras på en mandatperiod där både de som har makten och de som vill ha den måste analyseras noggrant för att vara säker på vilket parti man ska rösta på. Sena vallöften och stylade politiker ska inte påverka människor beslut några månader innan valet.Sveriges framtid är för viktig för det.

  Gillad av 3 personer

 2. Jag upplever detsamma i min omgivning, inte kanske ointresse men en sorts trötthet på poliriker. Min man kan jag inte prata med på grund av hans afasi. Annars vet jag att hon nog tycker som jag.

  Gillad av 2 personer

 3. Min far som är 75 år och övertygad socialdemokrat sedan barnsben tycker att det är ett hån mot honom att jag framför mina åsikter och talar om för honom att jag kommer att rösta på SD.
  SD vill ju ha en nationalstat! och då är man ju nazist.
  Han kan alltså inte acceptera att jag har egna åsikter och kan dra mina egna slutsatser (jag är 50 år, gift och har egna barn)!
  Jag kan ta detta MEN det går ut över min dotter, hans dotterdotter!
  Trots detta kommer jag att stå upp för mitt val och rösta på SD.

  Gillad av 3 personer

  1. Det tycker jag att du gör rätt i! Min faster och kusin sade upp kontakten med mig när de förstod vart mina sympatier låg för snart ett och ett halvt år sedan. Små människor som inte kan se förbi att man har avvikande åsikter. Extra jobbigt när det är ens far som i ditt fall. Stå på Dig! Styrkekram 💪❤

   Gillad av 2 personer

 4. Upplever också att vänner och familj inte orkar sätta sig in i vad som händer och sker i vårt land. De tänker rösta som de alltid har gjort, dvs på något parti inom sjuklövern. Media har lyckats med sin oärliga och ljugande kritik mot SD såsom ett ”farligt” parti som är nazister, fascister och rasister. Givetvis kommer jag att rösta på SD. Finns inget annat alternativ.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s