Dagens ledare i Aftonbladet tar parti för domprosten i Almedalen och tycker att polisens insats kräver en haverikommissionsutredning!

Nog för att Aftonbladet brukar vara ett lågvattenmärke i mångt och mycket men idag tar de banne mig priset! Denna krönikör Jonna Sima har skrivit många texter på sista tiden som jag noterat i förbifarten, men valt att inte kommentera även om hon har fel – det här är dock av en annan kaliber.

Kvinnan påstår alltså att domprosten i Almedalen som ringde i klockorna under debattören Tomas Gürs seminarium om integration är ett föredöme och att man ska tillsätta en haverikommission för att utreda polisens agerande kring ”nazisterna” – vilket kan jämföras med Göteborgskravallerna år 2001. Jag undrar om hon var vid sina sinnens fulla bruk när hon skrev denna text?!

Gürs demokratiska seminarium innehöll inget hat, utan nio och en halv teser om vad som gäller för att eventuellt kunna styra upp landet, assimilation och integration samt brott och kriminalpolitik. Det är intressant i sammanhanget att Dinamarca från Vänsterpartiet höll hov på samma ställe vid en annan tidpunkt utan att det ringdes i några klockor samt att Yasri Khan, den tidigare miljöpartisten som inte vill skaka hand med kvinnor, använde Visby domkyrkas mark för att tillsammans med sina trosfränder be sin bön, till en annan gud.

Det är tydligen ok när vänsterdebattörer använder kyrkans område till seminarier, men när en högerdebattör ska tala då har domprosten ”antirasistiska reflexer” och reagerade mot något som ”strider mot kyrkans värderingar”. Man tar sig för pannan!

Vad gäller Nordiska motståndsrörelsen – ständigt och jämt kallade ”nazisterna” så står jag inte bakom dem på något sätt, men så länge vi har yttrandefrihet i landet så har alla rätt att komma till tals. Om jag inte har missat något så har det inte varit fråga om något våld där någon kommit till skada under Almedalsveckan. Däremot har det varit en incident
där en kvinna blev neddragen på marken utanför Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält. Organisationens tält drog även till sig andra aggressiva personer som t.ex. palestinier som gick till verbal attack, men det nämner Sima inte i sin text för här ska vi enbart fokusera på ”nazisterna”.
Sima påstår vidare i sin text att NMR ”slagit ned en autistisk pojke” – en händelse som i sådant fall gått mig helt förbi, men en Google-sökning ger heller inget resultat. Far artikelförfattaren med osanning?

Slutklämmen i artikeln lyder:
”Samhället måste sända en tydlig signal om att det råder nolltolerans mot nazivåldet. Men vi behöver hjälpas åt att säga ifrån och markera mot rasismen och antidemokratiska krafter i vardagen. Visbys domprost är ett föredöme för oss alla.”

Om det hade förekommit nazivåld i samhället så hade det känts befogat, men jag kan inte riktigt känna igen mig i den beskrivningen. Däremot fokuseras det allt för lite på hatet och våldet från radikala muslimer och vänsterorganisationer som är ett mycket större hot mot vårt samhälle. Det goda hatet kommer dock alltid att få passera under radarn – i det politiskt korrekta landet Sverige är det rätt att hänga ut alla som hyser avvikande åsikter!

https://www.aftonbladet.se/a/bK21PB

polis

2 reaktioner till “Dagens ledare i Aftonbladet tar parti för domprosten i Almedalen och tycker att polisens insats kräver en haverikommissionsutredning!

  1. Den där domprosten kunde försöka att ringa i sina klockor om han hade haft en moske sidan om kyrkan med ett pågående böneutrop. Kyrkan hade väl brunnit ned samma dag?Och det som det skrivits om där en kvinna blev neddragen på marken var ju en provokation från hennes sida där hon försökte att hålla något för deras plakat. Varför hennes tilltag skulle vara bättre än att någon från NMR skulle göra något liknande mot det hon sympatiserar med är ju trams. Och ser man det ur ett annat perspektiv så är ju hennes provokation en grej för media. Därmed inte sagt att man inte kan demonstrera mot något som man tycker är fel men då på rätt sätt. Hon kunde stått med ett plakat med en text om vad hon ville förmedla en bit ifrån deras plats.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s