En stark röst mot klankulturen i Sverige!

Något av det bästa jag läst när det kommer till debattartiklar som berör att Sverige måste stå upp mot hederskultur – hon sätter verkligen ord på mina tankar, men att det skulle komma från en Centerpartist hade jag aldrig trott i mina vildaste drömmar! Synd att partiledningen inte är lika klarsynt som denna unga kvinna – men det verkar gå igen i alla partier tyvärr. Om regeringen hade haft en sådan här modig kvinna i sitt stall så hade det kunnat hända mycket under de fyra åren som de suttit vid makten, men nu nu har utvecklingen istället gått åt helt fel håll! Det är skamligt, särskilt när man kallar sig ”världens första feministiska regering” och stolt deklarerar att andra länder tar efter vår feministiska politik!

Nedan följer en del av texten:

”Kort och gott: Ifall du vill leva i landet Sverige, bli svensk medborgare, arbeta och starta företag i Sverige och nyttja de möjligheter som den svenska friheten ger, har du en skyldighet att acceptera alla andra människors frihet. Detta inkluderar dina barns frihet att flytta var de vill, studera vad de vill, gifta sig eller leva ihop med vem de vill efter myndig ålder, och utforska vilka identiteter de vill. Alla individer är ansvariga för sitt eget liv.

Ni behöver inte leva i klaner. Ingen här kommer attackera er och bränna ner er egendom om klanen inte står enad. Ingen här kommer fördriva er från era hem, attackera era döttrar och systrar eller kränka er.
Ni kan slappna av i förvissning om att polis, sjukvård, post, skola och infrastruktur kommer fungera, att myndigheter är ärliga och reko och att det alltid kommer finnas mat i butikerna. Om någon kränker er, tala med polis, säpo eller andra myndigheter. Detta är en demokrati, ingen diktatur.

Vad är priset för att leva i detta trygga, demokratiska samhälle? Att ni möjliggör för alla andra svenska medborgare att åtnjuta detta samhälles frukter också. Live and let live.

Jag är medveten att det finns människor som uppfattar det jag skriver som förtryckande och kulturimperialistiskt. Människor som absolut inte vill att barnen ska genomgå sexual- eller simundervisning, som absolut inte vill att barnen ska ha pojk- eller flickvän utanför den egna etniska gruppen eller familjen.
I så fall finns det ett val till. Ingen tvingar någon svensk medborgare att stanna kvar i Sverige. Det finns 195 länder på vår vackra planet. Det finns till exempel 27 länder som helt eller delvis tillämpar sharialagar inom lagstiftningen. Om definitionen på förtryck utifrån ditt perspektiv är att Sverige inte tillämpar sharialagar så har du ett val att emigrera.

Jag har gjort mitt val.
Detta land är ett av de friaste och mest socialt utvecklade länderna i världen, med minst kriminalitet, våld och miljöförstörelse; ett av de bästa länderna i världen att leva i om du är barn, kvinna, äldre, funktionsvarierad eller hör till en minoritet. Och det ska fortsätta vara det och bli ännu bättre på att vara det.
Detta land bygger sina värderingar inte på religion eller enpartistyre, utan på upplysningstidens och de progressiva folkrörelsernas kamper. Och det är dessa värderingar vi ska bygga vår framtid på.
Detta är Sverige, och det ska för alltid fortsätta vara Sverige.
Heja Sverige!”

https://www.aftonbladet.se/…/i-sverige-behover-ingen-leva-i…

heder.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s