USA har lyckats få ned antalet asylsökande migranter tack vare Trump!

Det är värt att notera att för första gången på flera årtionden har USA tagit in färre migranter än samtliga länder i världen.

Sedan 1980 när USA antog en ny migrationslag, har landet tagit emot fler migranter än övriga länder i världen. År 2016, när Obama fortfarande var president, tog landet emot 97.000 migranter, men år 2017 när Donald Trump tagit över, tog landet bara in 33.000 migranter – i jämförelse med 69.000 i övriga världen. I år har president Trump deklarerat att USA bara ska ta emot 45.000 migranter – att jämföras med Obamas gräns 110.000.

Enligt UNHCR har antalet migranter samtidigt ökat över hela världen med 2,75 miljoner till ett rekordstort antal i form av 19,9 miljoner migranter.

Tack vare president Trumps inreseförbud från sju olika länder, förväntas antalet muslimska migranter minska mer än någon annan grupp. Inreseförbudet fokuserar främst på muslimska länder – inklusive Syrien och Somalia, som förra året var topp-5 bland de länder som asylsökande migranter kom ifrån.

President Trump överväger även att minska migrationsantalet ytterligare för nästa år till cirka 20-25.000 migranter.

Det är klart och tydligt att Donald Trump har lyckats få ned migrantantalet betydligt genom några enkla åtgärder. I Sverige kan inte ens politikerna föra samtal med varandra, vilket gör att vi hela tiden står kvar på ruta ett och att vi skulle lyckas få ned antalet asylsökande migranter lär inte inträffa förrän man drar in alla bidrag och förmåner till nyanlända – något som känns som en utopi med majoriteten av riksdagspartiernas inställning.

Trump har i och med sitt agerande även minskat terrorhotet markant och jag kan inte dra mig till minnes något terrordåd i USA det senaste året. När man samtidigt betänker att Sverige i princip har öppna gränser, att polisen och SÄPO helt tappat kontrollen över våldsbejakande jihadister och att vi enligt en färsk rapport är översvämmade av radikal islam så blir det genast mycket obehagligt!

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/refugee-resettlement-us-2018-trump-refugees-migrants-worldwide-a8435711.html

migration usa.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s