Centerns dag i Almedalen och nytt förslag till valsystem!

Idag är det Centerns dag i Almedalen – bevare oss väl för att höra Annie Lööf skandera sin öppna gränser-politik! Precis som alla andra talare hittills lär hon heller inte skräda orden om Sverigedemokraterna, var så säker – frågan är hur många minuter det kommer att ta innan hon börjar måla upp nedsättande epitet, vilka faktiskt stämplar både partiet och dess väljare som något negativt i hennes ögon.

Jag tycker det vore på sin plats att rannsaka sig själv innan man klankar ner på andra – hur bra kontroll har hon över sitt eget parti? SD rensar ut i leden så fort det är minsta oklarhet, medan Annies Centern inte har en aning om hur många shariaförespråkande partiföreträdare som Centern egentligen hyser. Eftersom media endast punktmarkerar SD, så lär vi nog aldrig få reda på det heller före valet.

Centern vill också gärna förtränga sin egen smutsiga historia med både nazism och rasbiologiska institut, men är duktiga på att smutskasta SD:s historia så fort man får tillfälle – en historia som i jämförelse med Centerns är rena söndagspromenaden. Att människor med tvivelaktig bakgrund har grundat SD är ingenting när det i Centerns fall handlar om koncentrationsläger, att aktivt hjälpa nazister att utrota judar, lobotomera oskyldiga människor och på statligt uppdrag göra ett ”fast teoretiskt grundval för en exakt rashygien och en rationell befolkningspolitik”, bara för att nämna några exempel där både Centern och Socialdemokraterna har sina rötter. Upprättandet av det rasbiologiska institutet hade för övrigt stöd av samtliga riksdagspartier.

Jag tror säkert att vi även kommer att få höra ett tårdrypande parti under hennes tal, där hennes kamp för de stackars ”ensamkommande” männen fortsätter. Centern nöjer sig inte med att ge 9000 afghanska män utan skyddsskäl amnesti, utan vi ska hjälpa ALLA som flyr från fattigdom, samtidigt som de lämnar kvar kvinnor och barn i hemlandet – de som faktiskt är de riktiga offren! Enligt Annie och hennes partikamrater har vi både råd och plats. Det brukar heta så när man själv inte är med och betalar. Vi kanske skulle införa en ny regel till hösten? De politiker som vurmar för mer migration kan avstå halva sin lön och upplåta husrum i sina betalda bostäder! På det sättet kan de vara med och bidraga på riktigt!

——————————————

Jag har för övrigt funderat över det här med valet till riksdagen. Det är uppenbart att det i år inte är fråga om något ”val” eftersom alternativen är starkt begränsade till SD eller SD då allt annat är likvärdigt med en röst på Socialdemokraterna.

Det som jag och många med mig dock oroar oss lite över är att SD inte ska vara regeringsdugliga eftersom de inte har den politiska erfarenheten som många andra partier besitter, dessutom har de historiskt sett haft väldigt mycket klåpare i partiet. Nu har det som tur var skett en utrensning och partiets valberedning säger sig ha varit extra uppmärksamma inför valet, men risken finns alltid att ett och annat riskpucko slunkit under radarn och inom en snar framtid kommer att generera stora rubriker genom något olämpligt uttalande, en text man skrivit i fyllan och villan, någon som gått sängvägen, alternativt har kopplingar till olämpliga organisationer. Tack vare att media och vänsterorganisationer punktmarkerar partiet 24 timmar om dygnet så hör man tyvärr inte om likvärdiga saker från andra partier – trots att de förekommer. De har på något sätt lyckats få frikort.

Nu är läget dock som det är och man får därför hoppas på det bästa eftersom det inte existerar någon annan möjlighet, men om jag hade fått regissera den politiska spelplanen så hade jag skrotat blockröstningen helt och istället satsat helhjärtat på att låta svenska folket personrösta. Det finns många bra kandidater i de olika partierna och tänk om man kunde personrösta in de bästa och på så vis sätta samman en regering, det hade blivit något helt nytt! Säkerligen på både gott och ont, men för en gångs skull kanske det faktiskt hade hänt något vettigt som kunde ta Sverige ur krisen. När de politiska företrädarna inte längre har partipiskan vinande över sig skulle nog förhandlings- och kompromissförmågan komma till uttryck på ett utmärkt sätt. Samtidigt skulle LO och många vänsterorganisationer förlora rejält med både makt och mark i Sverige när de inte längre har ett regeringsstöd i ryggen och plånboken.

Här är några kandidater som jag gärna hade sett i en regering:

Jimmie Åkesson (SD), Johan Westerholm (S), Jonas Andersson #32 (SD), Hanif Bali (M), Katerina Janouch (MED), Ann Heberlein (M), Tapani Juntunen (SD), Arash Vatankah (MED), Bassam al-baghdady (MED), Sara Skyttedal (KD), Mattias Hans Karlsson (SD), Finn Bengtsson (M), Jeff Ahl (AfS), Eskil Erlandsson (C), Kristina Yngwe (C), Elisabeth Svantesson (M)Roger Haddad (L), Gulan Avci (L), Carolina Nielsen (MED), Frederik Treschow (MED).

Det saknas några för att få en komplett styrka, men det finns säkert fler utmärkta kandidater i partierna som man inte känner till eftersom det alltid är de etablerade som syns och hörs. Det är kul att leka med tanken i alla fall, även om det är en utopi.

sharia centern

 

Annonser

En reaktion till “Centerns dag i Almedalen och nytt förslag till valsystem!

 1. Jag funderar på hur SD ska fylla ut platserna i kommunerna, redan nu finns det inte nog med folk.
  Men precis som du skriver det finns bara ett parti att rösta på detta val.
  Retar ihjäl mig på att partiledarna i Almedalen har som mest att säga när de redan efter några minuter börjar med sina vanliga påhopp på SD. Men finns det inte en enda i deras parti som rakryggat kan säga ifrån om mobbingen, någon enda som fattar att de inte vinner röster på detta tjat?
  Sen allt känslodravel om fattiga och lytta, för då tror de att vi ska bli tårögda av all omsorg de visar prov på.

  Som vanligt sitter jag som en nickedocka när jag läser hos dig, så rätt du tänker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s