Etablissemangets skrämseltaktik får omvänd effekt!

Almedalsveckan har knappt börjat och jag är redan trött på allt som har med inrikespolitik att göra! Käbbel mellan Allianskollegorna och meningsmotståndare i allmänhet varvat med glammiga mingelbilder om vartannat, men främst av allt – det evinnerliga tjatet om Sverigedemokraterna från morgon till kväll. Är det inte politiker eller journalister så är det några B-artister, men deras gemensamma mål är att skrämma väljarna och de är villiga att sprida propaganda samt pumpa ut vilka lögner som helst för att få gehör för sin sak.

Jag måste därför fråga om våra politiker och journalister i det här landet är helt tappade bakom en vagn? Jag börjar starkt misstänka det eftersom de inte verkar förstå den snöbollseffekt som de skapar genom sitt agerande. Nog för att en stor del av svenska folket befinner sig i dvala och inte bryr sig nämnvärt om det som händer i vårt samhälle, men de är trots det inte dumma! Ju högre det politiska och mediala etablissemanget ropar ut sitt förklädda hat, ju mer röster får SD!

En stor andel av dessa nytillkomna SD-väljare hade antagligen hellre sett ett annat parti stå som vinnare, men det är missnöjesröster från en stor del av befolkningen som känner sig dragna vid näsan av övriga partier. Alla kommer till en gräns när man inte klarar av att höra mer lögner och tomma löften från politikerna och jag tror att många nu har nått vägs ände. Bluffen är synad och nu kommer folkets dom!

Frågan är hur många vanliga människor som bryr sig om Almedalsjippot och överhuvudtaget lyssnar på talen? Jag skulle tro att folk hellre ägnar sig åt fotboll och andra förnöjelser istället för att höra samma långrandiga politiker dra samma visa som vanligt – de flesta har nog insett att det enbart är luftslott som de målar upp. I grund och botten är det bara en klubb för inbördes beundran och vad bryr vi vanliga svenskar oss om det? Det enda jag ser är onödiga skattepengar som de sätter sprätt på – pengar som definitivt kunde använts till något bättre!

Jag funderar också på vad det är som de tycker är så skrämmande med SD:s politik – har de överhuvudtaget läst partiprogrammet? Det är ett brett utbud som tilltalar gemene man och för mig är det främst migrationen, rättsväsendet och skolan som lockar. Om de åtminstone hade haft belägg för sina pekande varningsfingrar så hade det funnits lite trovärdighet – men nu blir det bara sandlåda som vanligt.

Som jag har skrivit om tidigare så har vi i Ystad, precis som de flesta andra städer i Sverige, fått en invasion av slöjbeklädda kvinnor – somliga i heltäckande klädsel och andra bär enbart hijab. När jag går på stan och möter en sådan flicka/kvinna, eller fågel i bur som jag tänker när jag ser dem, brukar jag titta på hur andra runt omkring mig reagerar. Oftast ser man hur vanliga kvinnor först tittar på dem och sedan tittar bort, ingen ser särskilt nöjd ut och jag kan slå mig i backen på att de tänker precis som jag – att det här hör inte hemma i ett fritt och demokratiskt samhälle! Vem tror ni att dessa kvinnor röstar på? Jag är säker på att många kommer lägga sin röst på SD även om de aldrig skulle säga det öppet. Vi är alla mammor, mormödrar, farmödrar eller systrar och självklart ska våra barn inte behöva växa upp med kvinnoförtryck i sin närhet!

Summa summarum stjälper politikerna och journalisterna sin egen sak genom sitt ogenomtänkta agerande – för varje tillfälle som en politiker, journalist eller artist svartmålar SD så generar det minst två nya röster. Egentligen är hela etablissemanget SD:s bästa valarbetare – har de inga valstrateger i de olika partierna? Ibland undrar man!

troll

Annonser

3 reaktioner till “Etablissemangets skrämseltaktik får omvänd effekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s