Barnäktenskap vs. möjlig politisk bluff bakom EU-avtalet om migration!

Ett giftermål mellan en malaysisk 41-årig man och en 11-årig thailändsk flicka har skapat stor uppståndelse bland den muslimska majoriteten i landet.

Det är tillåtet för malaysiska muslimer under 16 år att gifta sig om de fått tillstånd från en religiös domstol. Landets kvinno- och familjeminister säger dock att det inte finns något registrerat intyg från några religiösa myndigheter som godkänner föreningen, som skedde förra månaden vid den Thailändska gränsen.

Enligt vice statsministern Wan Azizah Wan Ismail, så inväntar man på fler rapporter från utredningen innan man kan bestämma vilka åtgärder som ska vidtagas. Den 41-åriga maken kan fängslas i sex månader om han ingått äktenskap utan tillåtelse.

Malaysiska aktivister kräver en reform för att stoppa barnäktenskap, som är vida spritt bland landets muslimska befolkning. Ungefär 16.000 malaysiska flickor under 15 år är redan gifta. Aktivisten Syed Azmi Alhabshi anser att om man gifter sig med en 11-årig flicka uppför man sig som en pedofil.
Enligt Alhabshi är mannen en välbärgad handelsman som redan är gift med två kvinnor, medan flickans föräldrar var fattiga bönder. Muslimska män har tillåtelse att ha upp till fyra fruar i Malaysia. UNICEF anser att händelsen är chockerande och oacceptabel samt kräver att regeringen förbjuder barnäktenskap.

Meanwhile in Sweden….. erbjuder vi informationsbroschyrer till de män som är gifta med barn och ser mellan fingrarna när männen vill fortsätta att bo tillsammans med sina barnbrudar även på svensk mark! Så en lag i Malaysia kommer nog inte att ta bort problemet, även om det är en bra början. Jag tror dock att de inte daltar med människor på samma sätt som i Sverige, utan blir man straffad så finns det inga kryphål.

http://english.alarabiya.net/…/Outrage-after-Malaysian-man-…
—————————————

För övrigt är det den svaga tyska regeringskoalitionen som toppar de internationella nyhetssidorna.

Förbundskansler Angela Merkel trodde hon var ”säker” när hon återvände till Berlin efter att ha rott iland en migrationsöverenskommelse med 14 EU-länder i Bryssel. Men där hade hon fel. Inrikesminister Seehofer har hotat att avgå i protest, vilket övriga CDU-representanter helst vill undvika, så igår väntade nya förhandlingar på hemmaplan. Mötet slutade kl 01.00 i natt men utan något resultat. Förhandlingarna återupptas idag och Seehofer kommer då att försöka få igenom sin ”masterplan” för den tyska migrationspolitiken och pressen på Merkel är stor.

Det faktum att Ungerns premiärminister Viktor Orbán utannonserat att den så kallade överenskommelsen med 14 EU-länder är en politisk bluff och att inget sådant avtal har ingåtts, gör så klart inte saken bättre för Merkel.

Fortsättning följer med andra ord och oavsett utgången har det betydelse även för lilla Sverige – som bär hela världens lidande på sina axlar.

https://dailynewshungary.com/orban-no-deal-with-germany-on…/

https://www.welt.de/…/Ruecktritt-vom-Ruecktritt-Um-ein-Uhr-…

child marriage.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s