Ny undersökning angående migration visar att Centraleuropa har fått nog!

En ny undersökning gjord av Nézőpont Institute angående migration i Europa presenterades idag. Undersökningen genomfördes via telefon under perioden 11 maj -11 juni och innefattar 1.000 personer från 11 länder – inklusive Ungern, Österrike, Tyskland, Polen, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Kroatien, Serbien, Rumänien och Bulgarien. Hela 74% av de svarande anser att migration från länder utanför kontinenten inte är bra för Europa. En majoritet i de flesta av länderna var även missnöjda med EU:s ledare.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán har också idag påtalat vikten av att EU börjar lyssna på vad det europeiska folket vill när det kommer till migrationsfrågan.

Det hade varit intressant om ett utländskt oberoende institut hade ställt samma fråga till svenskar, kanske hade vi då fått se verkliga siffror för en gångs skull istället för friserade.

I Bryssel pågår nu EU-mötet med migrationsfrågan högt på agendan, som jag skrivit mycket om de senaste dagarna. Klockan 21 ikväll hade man fortfarande inte gjort några framsteg i förhandlingarna eftersom Italien sätter sig på tvären mot precis allting (Forza Italia!) och Ungern kommer inte heller att gå med på någon kompromiss.

Föga förvånande har Stefan Löfvén uttalat sig efter mötet idag och då deklarerat att Sverige går med på att utreda frågan om migrantläger i Nordafrika, men att Löfvén samtidigt kräver en ”vidarebosättning” av asylinvandrare till Europa samt ett solidariskt ansvar mellan EU:s medlemsstater att ta emot migranterna. Med andra ord förespråkar den svenska regeringen att den utomeuropeiska invandringen till Europa skall fortsätta, möjligen i mindre skala.

Stefan Löfvén har för övrigt klargjort sin ståndpunkt kring migrationen i P4:s barnprogram ”Barnen möter partiledarna” nyligen, där han fick frågan om det ”kan bli fullt i Sverige”, varpå Löfvén menade att Sverige är ett stort land geografiskt som kan fyllas på med asylinvandrare.
”-Vi är ett stort land, ytmässigt. 2015 tog vi emot 163.000 asylsökande och jag tycker det är viktigt att människor får söka asyl.”

Det är raka rör från Stefan Löfvén i alla fall! Hur det ligger till med Alliansen är däremot mer oklart eftersom M vill reglera invandringen rejält, medan Centern vill ha öppna gränser och är man en Allians betyder det kohandel och vallöften som kommer gå upp i rök.

Ikväll kom uppgiften om att Alliansen efter valet är villiga att öppna upp för att ge SD-politiker möjlighet att bli ordförande i riksdagens utskott, något som de tidigare varit utestängda från. Anders Ygeman (S) kritiserar Alliansen och menar att de tar ut valförlusten redan i förskott genom att uppge sig vara beredda att ge SD avgörande makt i riksdagen.

Min uppfattning är att allt är en salig röra och grisen i säcken har aldrig varit tydligare. Den ena säger ditt och den andra säger datt, men vad man får som väljare är det ingen som egentligen vet förrän efter valdagen. Det här valet kommer förutom att det blir den mest smutsigaste valrörelsen någonsin, även att gå till historien som det året då flest politiker vände kappan efter vinden! Förlorarna i slutändan är så klart svenska folket.

När man reflekterar över sommarlediga människor i Sverige så förstår man att de verkligen inte hänger sig åt det politiska spelet eller valrörelsen som väntar. Visst reflekterar de säkert över att det är mycket oroligheter i landet just nu med grova våldsbrott och sexualbrott, men man har inte en aning om vidden av problemet, samtidigt som man heller inte bryr sig nämnvärt.

Vi i vår lilla bubbla blir upprörda över internetcensur, Facebook som stänger ner grupper och blockerar både kända och okända personer, vänsterlobbyns förtal och kampanjer samt diverse annat som allmänheten struntar fullkomligt i. Gemene man vet inte ens vem Tino Sanandaji, Ann Heberlein, Katerina Janouch och Rebecka Weidmo Uvell är, för att nämna några. Vår kamp är därför rätt begränsad, för det är en väldigt stor grupp med människor som inte hänger med i sociala medier eller ens brukar det och framförallt inte läser alternativ media.

Ska man se krasst på det så kommer det inte att inträffa ett mirakel den 10 september även om SD blir största parti och inte de närmaste månaderna heller – det är snarare år det handlar om. Jag tror att det kommer att ta väldigt lång tid innan vi märker av någon förändring i Sverige som går att ta på även om SD, MED eller AfS gör ett utmärkt val. Den enda skillnaden är en eventuell omställning från vänster till högerpolitik om Moderaterna blir stora nog att få sitta i den nya regeringen.

Så vi håller tummarna för att Visegradsländerna, Ungern och Italien står på sig och går segrande ut från möteslokalen i Bryssel imorgon samt självklart att valresultatet i Sverige ska gå vår väg, men vi måste också ha i minnet att det finns ett liv utanför vår såpbubbla med människor som tänker helt annorlunda jämfört med oss och därför kommer det att ta tid innan vi kan se ljuset.

https://dailynewshungary.com/majority-in-cee-countries-aga…/

http://www.friatider.se/l-fvens-krav-efter-eu-toppm-tet-eur…

https://www.aftonbladet.se/…/alliansen-oppnar-for-att-ge-vi

survey

En reaktion till “Ny undersökning angående migration visar att Centraleuropa har fått nog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s