Språkkrav – en bristvara i dagens Sverige!

När jag var barn var böcker på serbokratiska det mest exotiska inslaget, men numera finns det bokväskor på alla möjliga språk. Det är bra att biblioteken inspirerar barn till att läsa, men man får samtidigt hoppas att svenska språket spelar en central roll i deras liv och det är tveksamt när det kommer till den stora massan.

Synd att vi inte ställer krav på de som kommer hit att de ska lära sig svenska språket – det är nyckeln till mycket om man ska integreras på ett lyckat sätt. Men i det här landet är det valfritt som så mycket annat. Många vill gärna komma hit och ta del av alla bidrag och förmåner som erbjuds – men de är inte villiga att underteckna ett samhällskontrakt där man är villig att betala tillbaka till landet som gav dem en chans!

Vi har helt enkelt haft för flata politiker i det här landet under allt för lång tid! Mig veterligen är det max två partier som förespråkar hårdare språkkrav, vilket säger en del om vad vi kan förvänta oss i framtiden.

En reaktion till “Språkkrav – en bristvara i dagens Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s