Internetcensuren gäller inte politiskt korrekta organisationer!

Valet närmar sig med stormsteg och det går inte en dag utan att man ser en rubrik om hur motståndarna planerar att stoppa Sverigedemokraternas framfart. Det verkar som om våra politiker allra mest fokuserar på hur man ska cementera Sverigedemokraternas framgång, istället för det som dem är ditsatta för att göra – det vill säga få Sverige på rätt köl igen! Kvinnor våldtas på löpande band, skottlossningar med dödlig utgång är vardagsmat samt polis- och vårdpersonalsbristen är sedan länge ett faktum – men strunt i det, nu är det mycket viktigare att svartmåla det hemska partiet SD som är en nagel i ögat på oss alla!

En sak som jag välkomnar i och med det stundande valet är förhoppningen om att ”angiveriets tid” går mot sitt slut. Hur många människor har inte genom åren fått sina karriärer och privatliv förstörda tack vare att de har blivit uthängda i media för att ha hyst ”fel” åsikter enligt det politiskt korrekta samhället där mainstream media bär ett tungt ok?! Ödet brukar dock komma tillbaka och bita folk i svansen och kanske nalkas snart den perfekta stormen. När den väl kommer så slår den med all säkerhet tillbaka med full kraft på alla chefredaktörer med för hög svansföring – som inte drar sig för att förstöra hederliga människors liv bara de kan tjäna en hacka på affären och så klart alla dessa journalister som vänder kappan efter vinden samt även alla belackare från vänsterlobbyn. Den dagen deras betongmur rämnar kommer att vara en glädjens dag för många av oss och känslan av att vi inte har kämpat förgäves kommer att fylla oss med nytt mod och energi!

Dock är vi inte där ännu och uppförsbacken är brantare än någonsin när våra motståndare laddar artillerierna med allt från fake news till sockerdrypande vallöften. Nu väntar Almedalsveckan runt hörnet – en kakafoni i politisk korrekthet där journalisterna kommer att slåss om att brunsmeta både SD och MED. Då gäller det att sålla agnarna från vetet och belysa sanningen för folket så gott det går.

Ett problem i dessa väntans tider är censuren som på ett eller annat sätt drabbar oss alla. I dagens nummer av tidningen Berlingske skriver den danska författaren Kasper Støvring en intressant artikel i ämnet, där han bland annat tar upp den invandringskritiska gruppen ”Generation Identity”, en icke våldsam och icke rasistisk organisation som har fått sina sidor nedstängda på Facebook – inte bara i Danmark utan över hela Europa. Det är väldigt uppseendeväckande att både den våldsamma vänsterextrema organisationen Antifa och den våldsamma turkiska organisationen De grå vargarna undgår censur!

Med andra ord tas det flera och mer drastiska metoder i bruk för att hämma kritiken av invandringen samt hämma utbredningen av konservativa synpunkter. Censuren används av de flesta stora teknologijättarna – inte bara Facebook, utan också Google, YouTube och Twitter – oavsett om det sker på grund av egen tillsyn eller på order från EU och politiker som Angela Merkel.

Den skotska historikern Niall Ferguson har givit ut en bok om nätverk: ”The Square and the Tower”, där han talar om Facebook och de andra mastodonterna som vänsterorienterade, politiskt korrekta och rädda för ”mikro-aggressioner”. Dessa organisationer arbetar målinriktat mot att det som hände år 2016, när en kandidat som Donald Trump blev vald till president, aldrig ska få ske igen. Således får konservativa politiker och opinionsbildare det svårt att nå ut.

Det handlar om bortcensurering av mainstream-konservatism och invandringskritik i en tid där 80% av befolkningen i väst får sin kunskap från Facebook och Google. Ferguson kallar det för statlig reglering.

Ett exempel det talas om är när Facebook ska konsultera ”experter” för att bedöma vem som ska nekas åtkomst, då används bland annat ”Southern Povertys hate list”, där det figurerar en hel del islamkritiker som t.ex. Fergusons fru Hirsi Ali, men märkligt nog inga islamister!

Exemplen på censur är otaliga. I Sverige har regeringen ställt sig positiva till ett förbud mot att skriva om kriminella invandrare och Facebook censurerar inlägg om våldtäkt samt skottlossning, medan Twitter stänger av nationellt sinnade organisationer på nätet.

Den nya censuren är mer effektiv, mer omfattande, mer oigenkännlig och svårare att bekämpa. Denna typ av censur kräver stor uppmärksamhet. Problemet är nämligen att man inte alltid vet att man har blivit censurerad – det är den så kallade strategin med ”shadow-ban” på nätet.

Jag har bara tagit upp en del av det som nämns i artikeln, men det är både intressant och obehagligt på samma gång. Självklart kom Sverige med som ett exempel – vad annars!

Ju närmare vi kommer valet, ju mer censur kommer vi att få och trycket kommer garanterat att öka. Än så länge kan vi dock fortfarande prata med vandra i det här landet utan att bli censurerade eller arresterade, så det får bli vårt vapen antar jag – ut och prata med människor och leverera den riktiga Sverigebilden som våra politiker, ivrigt påhejade av media, försöker sopa under mattan!

https://kulturkamp.blogs.berlingske.dk/2018/06/27/kritikere-af-indvandringen-censureres-paa-nettet/?_ga=2.171825184.1416657917.1529645148-18184123.1529645148

 

En reaktion till “Internetcensuren gäller inte politiskt korrekta organisationer!

 1. Instämmer, som det ser ut nu på t.e.x FB, Twitter osv, så får vi gå tillbaka till det ( gamla ) sättet att prata och diskutera i levande livet, inte bara bara på olika media.
  Det är fortfarande möjligt att träffas och prata ostört om vill.
  Detta kan man göra muntligt från person till person, det är fortfarande möjligt att besöka varandra, utan telefonsamtal innan osv.
  I dessa tider kan man inte vara nog försiktigt, bättre att förekomma än att förekommas.
  Glöm aldrig att era mobiltelefoner alltid är spårbara, ev avlyssnade även när dom är avslagna.
  Verkar jag nojig och överdriven, möjligen ja, men det får framtiden avgöra.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s