Holland inför burkaförbud, kampanjen #JusticeForNoura gav resultat, Danskt containerfartyg räddade migranter samt Donald Trump har medvind!

Efter en dag på ett danskt sommarland med barnen är jag rätt mör i kroppen, men tänkte ändå ta upp några intressanta internationella nyhetsnotiser.

Själlands sommarland var för övrigt en härlig upplevelse – tänk att kunna gå en hel dag på ett ställe utan att se en enda person i religiös klädsel! När gjorde man det i Sverige senast?

På tal om religiös klädsel, så har nu även Holland beslutat om att införa ett förbud mot burka och niqab i offentliga byggnader (t.ex. skolor, sjukhus och myndighetslokaler). I slutet av maj röstade Danmarks regering igenom ett burkaförbud på allmän plats och i Norge förbjöd man i början av juni burka och niqab i landets skolor. Liknande förbud finns även i andra länder, exempelvis Belgien, Frankrike och Spanien.

Det är verkligen hög tid för Sverige att vandra samma väg – det går i princip inte att gå någonstans i Sverige utan att se kvinnor och flickor i slöja/hijab eller heltäckande klädsel! Hade vi inte haft en så menlös och feg regering så hade vi haft ett förbud på plats för länge sedan istället för att gå i bräschen för ett kvinnoförtryckande plagg så som nu sker.

http://www.friatider.se/klart-nederl-nderna-inf-r-burkaf-rb…
—————————

I maj i år skrev jag om den 19-åriga Noura Hussein i Sudan som hade dömts till döden för att ha dödat sin man som våldtog henne. Efter den lyckade kampanjen #JusticeForNoura världen över har den sudanesiska domstolen ändrat dödsdomen till enbart 5 års fängelse.

Det är glädjande att rättvisan segrar ibland, även om jag tycker att fängelsestraffet hade kunnat sänkas med tanke på förmildrande omständigheter.

https://www.aljazeera.com/…/sudan-court-scraps-teen-death-s…
——————————

Besättningen på ett danskt containerskepp från A.P. Møller-Mærsk har under de sista dagarna gjort en heroisk insats. I torsdags i förra veckan ändrade skeppet kurs efter att ha mottagit ett nödrop från ett okänt fartyg sent på kvällen och morgonen efter var 108 migranter räddade samt ombord på skeppet. Eftersom Italiens nya regering vägrar låta skepp med migranter anlända italienska hamnar har båten legat för ankar utanför Sicilien i över tre dagar. Igår natt kom dock beskedet att migranterna fått tillåtelse att sättas iland på Sicilien där de nu befinner sig.

https://www.aftenposten.no/…/Dansk-skip-har-satt-i-land-ove…
—————————

USA:s president Donald Trump verkar just nu ha vind i seglen. Först var det ett historiskt möte i Nordkorea som gett honom en plats i historieböckerna och nu vinner han även saken om inreseförbudet, efter att USA:s högsta domstol idag beslutat att inreseförbud för personer från flera muslimska länder skall gälla.

Härnäst planerar han att resa till Ryssland för att träffa Vladimir Putin och övervinna även honom till sitt lag. Ett avtal mellan Trump och Putin vore enligt vissa kritiker en mardröm för Europa.

https://www.b.dk/…/trump-vinder-sag-om-indrejseforbud-i-hoe…

https://www.welt.de/…/USA-und-Russland-Ein-Deal-zwischen-Tr…

nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s