Sverige är världens mest ansedda land enligt ny undersökning – fake news?!

Jag var först tvungen att dubbelkolla almanackan för det här låter helt OTROLIGT! Märkligt nog verkar det vara sant när man följer länken i artikeln.

Tydligen har man låtit 58.000 personer i G8-länderna ranka länderna efter rykte och bland de 55 deltagande länderna är det alltså Sverige som toppar listan! Man har rankat länderna utifrån ekonomi, styrning samt tilltalande miljö och Sverige uppfattas som etiskt, med god transparens, låg korruption och med den mest progressiva sociala samt ekonomiska politiken.
”Sverige står ut genom att det upplevs som ett generöst, jämlikt och miljömedvetet land med hög moral”.

Bottenplaceringarna stod länder som Irak, Iran, Nigeria, Ryssland och Saudiarabien för.

Att vi är miljömedvetna i det här landet kan jag köpa, men resten?

Generöst kanske baseras på att vi i princip tillåter vem som helst att komma in i landet, har väldigt generösa bidrag och skänker bort vårt land till kreti och pleti?

Jämlikt land – när islamismen breder ut sig för fullt och vi helt plötsligt accepterar kvinnoförtryck, barnäktenskap, separata badtider, flickor som får kliva på längst bak i bussen och att muslimska män och kvinnor vägrar att ta i hand med motsatta könet för att dra några exempel?

Hög moral – när man trampar på våldtäktsoffer och låter förövarna gå fria samt undgår utvisning fast de saknar medborgarskap? Eller har vi kanske hög moral för att vi tar emot återvändande jihadister utan att blinka?

Min uppfattning är att stora delar av världen skrattar åt oss i Sverige, något som ofta bekräftas av människor som bor och jobbar utomlands eller är på semester i andra länder. Dessutom brukar utländsk media ofta dra upp Sverige som skräckexempel och ingen kan väl glömma Donald Trumps ”last night in Sweden-uttalande”. Jag kan därför inte begripa hur de har lyckats komma fram till det resultatet, men mycket ska man se innan ögonen trillar av!

https://www.aftonbladet.se/a/XwAzgn

downloadfile

3 reaktioner till “Sverige är världens mest ansedda land enligt ny undersökning – fake news?!

  1. Jag har varit utlandssvensk nästan hela mitt liv. Det kunde stämma för 50 år sedan, men bilden av Sverige idag är av korruption, diktatur med val (Sovjetsystem), förtryck, våld, förföljelser, osv. Detta är propaganda och fejknews.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s