Nyhetsuppdatering 2018-06-25

Morgonens ämnen – Turkiets valutgång, tysk ministers resonemang kring burkinianvändandet och Trump i blåsväder igen.

Efter att ha läst internationell media och deras analyser efter valutgången i Turkiet kan man bara konstatera att enmansväldet är ett faktum och Erdogan sitter kvar på sin tron för gott, vilket inte är en bra nyhet varken för Sverige eller Europa eftersom Erdogan ”hjälper till” att reglera migrationsflödet till Europa på sina villkor!

Det har rapporterats om oegentligheter vid valet från valobservatörer och oppositionen menar att det är valfusk, men jag tror inte att det spelar någon roll utan det är vad det är och den lilla demokrati som fanns kvar i landet kommer nu att raderas ut fullständigt och islamiseringen blir komplett. Det fina sekulariserade landet som Turkiet var en gång i tiden blir nu ett minne blott och jag tycker det är sorgligt för alla de turkar som faktiskt ville ha förändring.

Det märkliga är att turkar i andra länder röstar på Erdogan – stödet i Österrike var t.ex. 87%! Jag får inte ihop den ekvationen – de vet exempelvis att telefoner avlyssnas, att de har statsstyrd media, att domstolarna är korrumperade samt att sekulariseringen är på väg bort till förmån för islamiseringen. Det är väldigt många turkar som har flytt landet och numera bor i Europa, men ändå röstar de på en fortsatt diktatur? Karln har suttit vid makten i 15 år så varför flyttar inte alla turkar som supportar detta styre hem till Turkiet igen om det nu är så fantastiskt? Om någon har svar på detta så hade det varit intressant att ta del av.

Jag funderar också på om detta är något som vi kan tänkas bli drabbade av i september. Det är många utlandssvenskar världen över som har en röst att lägga i valurnan – de bor inte här och drabbas inte av konsekvenserna av en usel politik. Kommer de att rösta på S eller M som de alltid gjort? Jag vet en person som bor i ett gated community i Singapore som känner oro varje gång de kommer och hälsar på med familjen i Sverige, men ändå sympatiserar med alla ”stackars ensamkommande” och den destruktiva migrationspolitik som regeringen för. Jag hoppas att det är en minoritet som resonerar så!
——————————–
Från det ena till det andra, så blev det för två veckor sedan allmänt känt att en gymnasieskola i tyska Herne, Nordrhein-Westfalen, hade lånat ut burkinis, vilket triggade igång en kritikstorm.

Nu framkommer det att socialminister Franziska Giffey (SPD) inte invänder mot att skolor under simlektionerna tillåter burkinis för muslimska flickor. Hon tycker istället att det viktigaste är barnens välbefinnande och att alla lär sig att simma. Det är därför helt acceptabelt för skolor att uppmuntra deltagande i simundervisningen genom att tillåta kläder som täcker alla kroppsdelar utom ansikte, händer och fötter. Det enda viktiga här är enligt Giffey det pedagogiska uppdraget och inte att falla till föga för trycket från väst.

Som motståndare till allt vad heltäckande kläder heter – vare sig det sitter på huvudet eller kroppen – så har jag mycket svårt för att förstå hennes inställning. Jag tycker det hade varit bättre att alla har en gemensam linje i Europa där det klart och tydligt framgår att vi i väst inte accepterar denna typ av ”klädkod” som de facto handlar om kvinnoförtryck. Om det vore samma sak i alla länder så skulle människor till slut vara tvungna att anpassa sig om man vill bo i det fria Europa. Friheten ska gälla alla – såväl flickor som pojkar, börjar vi tumma på det så är vi inte bättre än förtryckarna i deras hemländer!

https://www.welt.de/…/Franziska-Giffey-Familienministerin-s…
——————————-

Slutligen stormar det kring Trump igen (för vilken gång i ordningen?!) efter att han igår twittrat om illegala migranter och det juridiska systemet som har hand om detta. Han menar att de som korsar USA:s gräns illegalt ska skickas tillbaka direkt utan någon juridisk process överhuvudtaget.
-”Vi kan inte tillåta att alla dessa människor invaderar vårt land. När någon tar sig in så måste vi direkt, utan inblandning av domare eller rättsfall, skicka tillbaka dem dit de kom från. Vårt system är ett hån mot goda migrationsregler samt lag och ordning. Människor världen över skrattar åt våra migrationslagar och det är väldigt orättvist för alla de människor som har gått genom det juridiska systemet och har fått vänta på besked i flera år! Migrationen måste baseras på meriter. Vi har tusentals domare, tror ni att andra länder har domare? Vi ger dem rättsliga prövningar och det är goda nyheter. De dåliga nyheterna är att de aldrig dyker upp på dessa – OK?”

Mr Trump har så klart rätt i det han säger, men hur han ska övertyga alla kritiker i landet om detta är en annan femma, men han verkar inte vara den typen som ger upp så lätt. Om han tycker att världen skrattar åt USA:s migrationspolitik så är det inget emot vad de gör åt Sveriges likaledes patetiska försök att vara världens humanitära stormakt! ”Last night in Sweden” har numera förvandlats till ”Everyday in Sweden”!

https://www.nytimes.com/…/trump-immigration-judges-due-proc…

nyheter

2 reaktioner till “Nyhetsuppdatering 2018-06-25

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s