Rädda Sverige den 9 september!

Igår skrev jag ett inlägg innan Sveriges match mot Tyskland, som handlade om hur man definierar en rasist. Föga anade jag då att vi några timmar senare skulle få se sociala medier fyllas av rasistiska kommentarer efter att den svenska fotbollsspelaren Durmaz gjort en tabbe under matchen. Idag har det däremot flödat av inlägg som tar avstånd från detta låga beteende och med all rätt.

Jag ställer mig inte bakom dessa rasistiska påhopp på något sätt, men jag tycker att det är ett alltför tydligt tecken på hur polariserat Sverige är och det är ytterst beklämmande. Hundhuvudet ska i det här fallet våra politiker bära – särskilt sju av partierna har ett mycket stort ansvar i den situation som vi har fått i Sverige! Man kan undra om varningsklockorna inte ringer hos dem även om de är på sommarlov?!

Hade våra politiker inte ägnat minst tio år åt att stoppa huvudet i sanden istället för att ta tag i problemen när de först började dyka upp, så hade vi de facto inte haft det samhällsklimat som vi nu fått. Det är inte så att alla som skrev dessa kommentarer härrör från en liten klick inom Nordiska motståndsrörelsen eller dylik högerextrem organisation, utan jag är övertygad om att en del kommentarer kommer från vanliga svenskar där bägaren helt enkelt runnit över. I alla dessa år har våra politiker ignorerat och trampat på flertalet väljare som känt oro över utvecklingen i Sverige, människor som inte fått gehör för sina kärnfrågor samtidigt som andra grupper i samhället får allt serverat på silverfat. Till slut blir det för mycket och hatet föds även om det inte fanns där från början. I dagens Europa är man heller inte längre ensam om att hysa dessa åsikter och finner säkerligen gemenskap över nationsgränserna.

Jag tycker att våra politiker borde skämmas som aktivt har skapat de här klyftorna i samhället och fött hatet genom att alltför många gånger vända bort blicken från problemen och hoppas att de ska lösa sig själva. Omvänt är det precis samma sak i förorterna och no-go-zonerna, där hatet mot samhället föds av utanförskap och det är återigen politikerna som bär ansvaret – det går inte att bortse från! Hur många miljarder skattekronor har man för övrigt inte skjutit till för alla dessa utredningar och stödprogram som ändå inte har fungerat eftersom man inte tar tag i kärnproblemet? Elefanten i rummet har aldrig var mer synlig än nu!

Om Socialdemokraterna får fortsätta styra landet i fyra år till med inflytande från Miljöpartiet och Vänsterpartiet så kommer det vara oåterkalleligt – det har redan gått alldeles för långt och snart brister det! Alternativet med Alliansen är också otänkbart eftersom Centern är livsfarliga med sin politiska inställning. Dessutom har partierna redan proklamerat att de tänker samarbeta över blockgränserna för att stänga ute Sverigedemokraterna från inflytande och vad blir det för regeringspolitik av det egentligen? Pannkaka låter det som i mina öron och återigen bäddar man för att inte lyssna på den lilla människan som man faktiskt är ditsatt för att representera!

Jag hör dagligen människor som säger att de kommer att lämna Sverige om det går åt pipsvängen i september och jag själv tänker samma sak, även om jag ser stora svårigheter med att flytta. Om 11 veckor vet vi läget, men att människor ska behöva lämna sitt hemland för att regeringen kör det i botten och inte längre bryr sig som sitt eget folk är riktigt beklagligt. Vi har alla läst om emigrationen från Sverige till Nordamerika och från mitten av 1800-talet till tidigt 1920-tal lämnade ungefär 1,5 miljoner svenskar Sverige och flyttade främst till USA. Är det detta som politikerna vill bli ihågkomna för – att under åren 2019-2022 lämnade miljontals svenskar Sverige för att emigrera till andra länder? Det pratas om folkutbyte men vi måste väl kunna ta tillbaka vårt eget land på ett demokratiskt sätt? Så fega och menlösa är vi väl inte i Sverige att vi bara ger upp? Nej upp till kamp för våra barn och barnbarn – än finns det hopp!

#räddasverige9september

 

6 reaktioner till “Rädda Sverige den 9 september!

  1. Jag tror att hur det än går i valet så kommer valresultatet att generera obehagligheter i Sverige. Det är så polariserat nu så ingen sida kommer att sitta ‘stilla i båten*.

    Gillad av 1 person

  2. Att ha politiker vars enda syfte är att stänga ute ett av de största partierna (SD), gynnar verkligen inte landet!
    Frågan är om man kan anmäla detta svineri för Europadomstolen!?

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s