Migrationspolitiken hotar vänskapen mellan Italien och Frankrike samt barn till IS-krigare kan få medborgarskap i Danmark!

Här kommer två intressanta nyheter som är värda att notera så här på kvällskvisten.

Som jag skrivit om tidigare ska EU-ländernas ledare imorgon mötas för att diskutera asylpolitik – ett möte som för övrigt Visegradsländerna bojkottar i protest mot att man ska diskutera ett förslag som redan ratats. Nu börjar också den tidigare vänskapen mellan Frankrike och Italien att knaka i fogarna.

Tidigare idag skrev Luigi Di Maio, som leder Italiens största parti, på Facebook att ”Italien står inför ett undantagstillstånd med migranter och det beror delvis på att Frankrike fortsätter att knuffa tillbaka folk över gränsen. Macron riskerar att göra Frankrike till Italiens fiende nummer ett.”

Utspelet från vice premiärminister Di Maio kommer efter att den franske presidenten Emmanuel Macron konstaterat att strömmen av migranter har reducerats markant. Enligt Macron har EU lyckats reducera antalet nyanlända migranter med 80% och de nuvarande utmaningarna är enligt presidenten de redan anlända migranternas resande inom EU:s gränser.
”-Verkligheten består av att Europa inte upplever samma migrantkris som den vi upplevde år 2015 och Italien upplever inte samma migrantpress som förra året.”

Italiens inrikesminister Matteo Salvini, säger att Italien har tagit emot 650.000 migranter över havet de senaste fyra åren. 430.000 personer har sökt asyl och man huserar 170.000 ”förmodade flyktingar”. Det har kostat Italien över 5 miljarder Euro.
”-Om detta inte är ett problem för den arroganta president Macron, så ber vi honom att sluta med sina förolämpningar och visa äkta storsinthet genom att öppna Frankrikes många hamnar, för att låta barn, män och kvinnor komma igenom vid Ventimiglia.”

Ventimiglia är en italiensk by där migranter försöker resa in i Frankrike. Den franska presidenten har sagt att han ställer sig bakom en lösning där de EU-länder som vägrar att ta emot asylberättigade migranter kommer att bestraffas ekonomiskt.

Jag säger bara en sak: Forza Italia! Prisa gud för Visegradsländerna, Österrike och Italien – utan dem hade resultatet varit förödande. Hoppas de står på sig och kan få till en förändring inom kort!

Jag noterar också att Vänsterpartiet nu kräver ett extra EU-nämndsmöte imorgon, sedan Stefan Löfvén, utan att ha förankrat regeringens syn på frågan i riksdagens EU-nämnd, öppnat för asylcenter utanför Europa. Kan inte vår statsminister stå på sig för EN gångs skull och bara ignorera detta krav? Riksdagsledamöterna har sommarlov – låt det vara och kör på nu!

https://politiken.dk/…/Frankrig-kan-blive-vores-største-fje…
——————————————-

I Danmark har det uppstått ett prekärt problem sedan det uppdagats att barn till danska IS-krigare med danskt pass automatiskt blir danska medborgare.

Ett konkret exempel är en 29-årig dansk man som är internationellt efterlyst efter att han år 2014 poserade på bilder med avhuggna huvuden i byn Raqqa i Syrien. Några danska journalister har pratat med mannen som uppehåller sig i Syrien. Han har en syrisk fru samt två döttrar i Turkiet, men hans stora dröm är att samla familjen i Danmark.

Utrikesminister Anders Samuelsen har upplyst Folketinget om att på grund av säkerhetssituationen har Danmark generellt mycket begränsade möjligheter för att hjälpa barnen. Både Dansk Folkeparti och De Konservative är rädda för att utländska krigares barn ska bli ett säkerhetsproblem i Danmark när de återvänder hem. Utrikes- och människorättsordförande Naser Khader (K):
”-Vi kommer att stå inför ett dilemma som är att många av barnen kan vara lika hjärntvättade som sina föräldrar. Det vill säga att vi kommer att importera en säkerhetsrisk.”

Jag rekommenderar minister Khader att lyfta telefonen och ringa till Morgan Johansson – vi i Sverige har lång erfarenhet av att importera säkerhetsrisker nämligen!

Dessa jihadister är som en trojansk häst – antingen kommer de dolda i migrantströmmarna som tar sig till Europa, eller så skickar de hem sina indoktrinerade barn. Mycket obehaglig utveckling oavsett, särskilt i Sverige där Säpo inte har någon kontroll överhuvudtaget!

https://politiken.dk/…/Børn-af-danske-IS-krigere-har-krav-p…

Macron Salvini.jpg

En reaktion till “Migrationspolitiken hotar vänskapen mellan Italien och Frankrike samt barn till IS-krigare kan få medborgarskap i Danmark!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s