Hur definierar man en rasist?

Tinder är en populär mobilapp för de som vill träffa nya människor och går i princip ut på att man genom att titta på olika personers bilder antingen drar åt höger eller vänster beroende på om utseendet faller en i smaken eller inte. Jag har noterat flera personer som skriver att de inte vill befatta sig med rasister – eller som någon uttryckte sig i sin text: ”rasister kan dra åt helvete”.

Jag funderar på hur de definierar en rasist för det syns ju inte på utsidan. Är det människor som är stolta över sitt land och gärna stoltserar med svenska flaggan? Eller människor som är trötta på alla problem som migrationen fört med sig i form av hög kriminalitet och våldtäkter? Kanske är det pensionärer som inte längre står ut med tanken på att de själva knappt har råd till brödfödan medan nyanlända får allt serverat på silverfat? Månne är det ungdomar som känner av konkurrensen på arbetsmarknaden eller unga som inte får någon bostad samtidigt som kommunerna lägger miljontals kronor utan att blinka på att husera alla ensamkommande och nyanlända? Eller är det bonden som vill skoja till det lite inför fotbolls-VM och gör en halmbalsformation med ensilage i svenska flaggans färger? I dagens läge blir folk anklagade för att vara rasister bara man andas något om att man vill ha migrationsstopp eller stängda gränser och i vissa kretsar är det totalt oacceptabelt att rösta på Sverigedemokraterna.

Det har helt enkelt blivit ett utvattnat ord som används i tid och otid utan att människor faktiskt reflekterar över vad det innebär. Rasism betyder i grund och botten att man anser sin egen ras stå över andras och inget av det som jag nämnt ovan platsar alltså inom detta epitet.

Så var går gränsen? Det finns många i dagens samhälle som vill gå så långt som att säga att alla muslimer ska deporteras från Europa eftersom de tycker att islam är en religion som de förknippar med hat och våld som inte hör hemma i det civiliserade Europa. Även om jag inte är en anhängare av dessa åsikter så kan det ändå inte definieras som rasism eftersom islam är en religion och inte en folkgrupp eller ras. Slutligen har vi dem som förespråkar att vi ska rensa ut Sverige helt från invandrare så att bara etniska svenskar ska få bo här – typ ”bevara Sverige svenskt” både bildligt och bokstavligt. Där anser i alla fall jag att det måste betraktas som rasism eftersom man anser att den svenska rasen står över alla andra som inte ska få befinna sig i vårt land. Nu är det dock inte så många som bekänner sig till denna livsåskådning så det är lite anmärkningsvärt att ordet rasist och rasism ändå används så flitigt i Sverige i allt från media till politiker och framförallt hos vänsterlobbyn.

Att hela tiden peka ut Sverigedemokraterna som rasister framstår därför som mycket ogrundade beskyllningar och alla som tar ordet i sin mun skulle behöva läsa på lite! Medborgerlig samling, det lilla uppstickarpartiet som fyller ut gammelmoderaternas kostym på ett förträffligt sätt, har också fått sig en släng av sleven och häromdagen brunmålades partiet rejält i ett program på Sveriges Radio.

Det är faktiskt rätt pinsamt att vi i Sverige har så många journalister, programledare, politiker och övriga förståsigpåare som är så okunniga och dessutom får möjlighet att påverka hela svenska folket med sina lögner! Samtidigt är det sorgligt när man betänker alla svenskar som blivit av med jobbet, blivit utesluten ur föreningar eller utfryst från vänskapskretsen bara för att man råkar sympatisera med ett visst parti och följaktligen blir felaktigt stämplad som rasist. Värst av allt är så klart att Sveriges statsminister aktivt utesluter ett demokratiskt invalt parti som ska företräda folkets röst och detsamma gäller riksdagens sju partiledare som alla tillåter sig att falla så lågt att man pekar finger och uttrycker nedsättande epitet. Inte nog med det, man trampar på svenska folket genom att gå ihop över partigränserna enbart för att se till att partiet inte får någon makt – det är ytterst smaklöst!

Ikväll är det Sveriges andra VM-match och många fotbollsfans kommer att bänka sig framför tv:n. Faktum är att det endast är vid stora idrottsevenemang och Eurovision som svenskar vågar leva ut svenskheten och vara lite nationalistiska som sig bör i ett land. Då tar man fram svenska flaggorna, sjunger nationalsången, målar sig i ansiktet med gult och blått samt klär sig i de svenska färgerna. Det är riktigt beklagligt att vi är så pass kuvade att vi inte kan vara stolta svenskar året om av rädsla att bli ifrågasatta eller stämplade som rasister, nazister eller fascister.

Det är dags att vi bryter oss loss från bojorna som hållit oss fjättrade i många långa år och faktiskt återtager vår frihet att i gemenskap kunna vara stolta svenskar igen – året om! Jag tycker därför att alla ska fortsätta låta flaggorna vaja i vinden även efter att fotbolls-VM är över. Det är vackert att se flaggorna när man reser genom Sverige. Så sträck på er när ni är ute och går – vi har varit ett stolt folk en gång i tiden och det är inte för sent att bli det igen! Det betyder inte att vi som land är inhumana eller egoistiska, man kan faktiskt hjälpa människor i nöd genom olika insatser i deras hemländer eller i närområdet och ändå vara en stolt och stark svensk!

Nu kör vi – heja Sverige!

heja sverige

2 reaktioner till “Hur definierar man en rasist?

 1. Ja Jenny. Jag är också så trött på detta tjat om rasism i tid och ot id. Liksom jag är över hur SD hanteras i riksdagen. Man föredrar att samarbeta med V, gamla kommunister. Hur är det möjligt? Valrörelsen kommer att handla om att ”fula ut” SD i tron att det ska hjälpa. Varför är man så angelägen om att få tillbaka röster från detta parti om de nu är så hemska?
  Jag begriper inte.
  Jag får se den 9 september var jag landar. Om jag i ren ilska kommer att lägga min röst på SD.

  Gillad av 1 person

  1. SD eller MED är det enda alternativet som jag ser det – övriga har bränt sina skepp! Om M ber svenska folket om ursäkt, ditchar Centern och övriga Alliansen för att istället gå till val som ett självständigt parti samt börjar samarbeta med SD kan jag överväga att rekommendera en röst på partiet, men med 11 veckor kvar känns det som en utopi!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s